Månedsmagasinet på Costa del Sol
Radikal endring i arveskatten på vei – Også september slår alle rekorder – AVE-byene i ny allianse

Radikal endring i arveskatten på vei - Også september slår alle rekorder - AVE-byene i ny allianse

Radikal endring i arveskatten på vei

Sosialistpartiet i Sevilla og støttepartiet Ciudadanos har nok en gang blitt enige om å endre på arveloven i Andalucía. Og det blir en endring som kommer skatteyterne til gode. De to partiene, som har flertall i det andalusiske parlamentet, vil nemlig forhøye det skattefrie arvebeløpet til én million euro. Det betyr at den første millionen som går i arv blir skattefri. Avtalen gjelder også utlendinger og deres arvinger, som er residenter i Andalucía. De to partiene ble for et par år siden enige om å øke det skattefrie arvebeløpet til 250.000 euro – men nå skal beløpet forhøyes ytterligere. En nedsettelse av arveskatten i Andalucía er én av Ciudadanos merkesaker, og PSOE er sterkt avhengige av partiets støtte for å kunne holde valgperioden ut.

Også september slår alle rekorder

Både i lufthavnen, på hotellene og blant de næringsdrivende meldes det om en rekord-god sommer. Men festen er tilsynelatende ikke over, for september ser også ut til å bli fantastisk. Turistene fra inn- og utland valfarter fortsatt til Costa del Sol og nyter godt av de litt mildere temperaturene og lavere priser i denne måneden. I hotelleierforeningen (Aehcos) har man vendt tommelen opp etter en beleggsprosent på mellom 78 og 80 prosent så langt i september, hvilket vil være ny rekord.

AVE-byene i ny allianse

Spanias 29 byer med hurtigtoget AVE er godt på vei til å inngå en ny allianse i bestrebelsene på å tiltrekke flere turister fra USA og Asia. Representanter fra de 29 spanske byene møttes i Málaga midt i uken for å legge en strategi.
”Det handler om å få etablert et samarbeid mellom statsbanene Renfe, en rekke store tur-operatører, og oss byer med AVE-toget. En turist reiser ikke fra USA eller Asia kun for å besøke én spansk by, men derimot for å utforske et helt land. Derfor skal vi markedsføre oss samlet og tilby noen nye, komplette reiser. Her er AVE-toget en ny, hurtig og komfortabel reiseform mellom byene,” forklarte Málagas borgermester Francisco de la Torre til pressen etter det første møtet. Málaga har fra før av et samarbeid med Granada, Sevilla og Córdoba som markedsfører seg under betegnelsen ”Andalusian Soul” på de fjerne markedene.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.