Månedsmagasinet på Costa del Sol
3.000 bankfolk skal ta eksamen – 16 drukningsulykker i Málaga – Flere ekteskap rakner

3.000 bankfolk skal ta eksamen - 16 drukningsulykker i Málaga - Flere ekteskap rakner

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

3.000 bankfolk skal ta eksamen

Innen utgangen av året skal 3.000 bankfolk i Málaga-provinsen bestå en ny EU-eksamen for å kunne fortsette i sitt yrke. Det er 70 prosent av arbeidsstyrken i banksektoren, som nå settes på en alvorlig prøve. De mange bankfolkene skal testes i deres kunnskap og evne til å gi en god og objektiv informasjon om bankens tjenester til alle typer kunder. Med den nye eksamenen vil EU sikre en bedre og mer transparent bankrådgivning for å unngå at kjedelige saker oppstår mellom banker og kunder, noe som har vært tilfelle i flere EU-land de siste årene. Eksamen blir en tre timers skriftlig prøve kombinert med en praktisk oppgave.
 

{loadposition landingpage2}

16 drukningsulykker i Málaga

Til tross for store kampanjer og flere badevakter på strendene enn noensinne før, har antallet drukningsulykker i Málaga-provinsen kun falt med én person i løpet av årets sommer.
16 personer har således mistet livet i bølgene, og det er langt fra akseptabelt. Gjennom hele sommeren har alle kystkommunene via kampanjer informert om faren ved å bade i åpent hav, og sterkt anbefalt folk om å respektere myndighetenes advarselssignaler (flagg på strendene).
Halvparten av årets drukningsulykker har skjedd på mindre, skjulte strender, som ikke har en badevakt tilknyttet.

Flere ekteskap rakner

Antallet skilsmisser i Málaga og i Spania for øvrig stiger igjen. I løpet av 2016 valgte 3.658 par i Málaga-provinsen å gå fra hverandre. Det er mer enn ti skilsmisser for dagen, og en stigning på ca. tre prosent på bare ét år. Positivt er det dog at 61 prosent av de oppløste ekteskapene i dag skjer i gjensidig forståelse mellom partene – uten å havne i retten. Utviklingen i skilsmissesaker i løpet av de siste ti årene forteller oss at nesten halvparten av alle nye ekteskap går i stykker i løpet av ti år.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet