Månedsmagasinet på Costa del Sol
Flyktet Marbella-politiker utleveres til Spania – Presidenten for Marbella F.C. anholdt – 4.000 kampkledde politifolk sendes til Catalonia

Flyktet Marbella-politiker utleveres til Spania - Presidenten for Marbella F.C. anholdt - 4.000 kampkledde politifolk sendes til Catalonia

Flyktet Marbella-politiker utleveres til Spania

Det er nå fastslått at den forhenværende lokalpolitikeren fra Marbella, Carlos Fernández, skal utleveres til de spanske myndighetene. Den rømte politikeren har de siste elleve årene oppholdt seg i Argentina, hvor han under dekknavn har jobbet og stiftet familie. Men den 15. september ble han pågrepet av argentinsk politi. Carlos Fernández var byrådsmedlem i GIL-tiden og siktet i utallige korrupsjonssaker. Men da alle sakene er mer enn ti år gamle har de overskredet foreldelsesfristen, hvorfor den anholdte politikeren ikke kan saksøkes. Men en enkelt sak, ”Caso Saqueo 2”, er tilsynelatende ikke foreldet. Derfor har det spanske justisministeriet krevd ham utlevert, noe som de argentinske myndighetene ikke har noen innvendinger mot.
 

Presidenten for Marbella F.C. anholdt

I en storstilt aksjon mellom Guardia Civil i Marbella og Mijas er eieren og presidenten for Marbella Fútbol Club blitt anholdt. Fotballklubbens president er russer, og sammen med fem landsmenn ble han midt i uken pågrepet i en større aksjon mot den russiske mafia på Costa del Sol. Aksjonen har totalt ført til elleve pågripelser og spansk politi antar, at man har oppløst de to største russiske mafiaene i sør-Spania.
Marbella F.C.’s førstemann er ellers en populær skikkelse i byen. For en håndfull år siden overtok han fotballklubben, som var så nedtynget i gjeld at fremtiden var høyst usikker. I dag er klubben kommet på rett kurs økonomisk og ligger behagelig plassert i 2. divisjon B.

4.000 kampkledde politifolk sendes til Catalonia

Atmosfæren er flere steder i Catalonia nå så anspent at sentralregjeringen i Madrid har sendt 4.000 ekstra politifolk til Catalonia. Og det er ikke det ”myke” lokalpolitiet som har satt kursen nordover, men derimot nasjonalpolitiet.
500 av de utvalgte betjentene kommer fra Málaga-provinsen.
Nå på søndag har regionalregjeringen utskrevet katalansk uavhengighetsvalg, men til tross for at både rettsvesenet og sentralregjeringen flere ganger har erklært valget ulovlig og i strid med grunnloven, har katalanerne ikke avlyst valget. Spansk politi har de siste ukene konfiskert stemmesedler og valgmateriale, men sender nå ekstra mannskap til Catalonia for å sikre at valglokalene ikke åpner på søndag, og for å være beredt ved eventuelle gatekamper. Den katalanske presidenten Carles Puigemont truer med å erklære Catalonia for ny uavhengig republikk på mandag, hvis ikke valget kan gjennomføres. Sentralregjeringens motspill til dette er uvisst. Alle holder pusten til mandag.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.