Månedsmagasinet på Costa del Sol
Europas lengste moteshow i Málaga – 50 ofre minnes i Málaga lufthavn – Marbellas gater skal renses for etterlatte kjøretøy

Europas lengste moteshow i Málaga - 50 ofre minnes i Málaga lufthavn - Marbellas gater skal renses for etterlatte kjøretøy

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Europas lengste moteshow i Málaga

Den blå løper rulles ut over hele Málagas sentrale strøk, Calle Larios, når byen i helgen er vert for Málaga Fashion Week. Spanias ledende designere vil fra fredag til søndag presentere deres nyeste kolleksjoner på hele Calle Larios, som for anledningen gjøres klar til å bli Europas lengste moteshow på nesten 300 meter. Det hele begynner fredag kveld kl. 20.30 og slutter søndag kveld på samme tid. Det store moteshowet er åpent for alle interesserte. Dog er det reservert spesielle plasser til 2000 inviterte bransjefolk.
 

50 ofre minnes i Málaga lufthavn

For 35 år siden, den 13. september 1982, ble Málaga rammet av sin hittil største flyulykke, da 50 passasjerer mistet livet ombord på et Spantax fly med kurs mot New York. På grunn av overvekt kunne piloten ikke lette, og da han forsøkte å bremse opp var det for sent. Flyet skjente ut over N-340 landeveien og videre inn i et hus, hvor det brøt ut i brann. Mange passasjerer rakk ikke ut i tide da flere nødutganger var delvis blokkerte, og selve passasjergangen var overfylt med passasjerenes ekstra reisegods.
35-årsdagen for katastrofen ble minnet i lufthavnen og i alle større lokale medier.

Marbellas gater skal renses for etterlatte kjøretøy

Kommunens depoter for etterlatte kjøretøy er fylt til bristepunktet.
Over 1100 biler og motorsykler er aldri blitt hentet av deres eiere etter at kommunen har fjernet kjøretøyene for å ha stått ulovlig parkert. De overfylte depotene har medført at man i de siste månedene ikke har fått fjernet flere forlatte biler fra gatene, på grunn av plassmangel på byens depoter. Men det vil kommunen nå gjøre noe med. En ny bestemmelse skal sikre at bilene på kommunens depoter raskt kan skrapes, for på den måten å gjenvinne plass. Bestemmelsen trer i kraft allerede nå, så kommunen forventer at man i de kommende par ukene vil kunne fjerne opp til 100 biler som står forlatt og så absolutt ikke pynter opp i gatebildet. Kommunen oppfordrer innbyggerne til å kontakte myndighetene på mailen vehiculos.policia@marbella.es, hvis man har kjennskap til biler som har stått etterlatt i over en måned.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet