Månedsmagasinet på Costa del Sol
Opprørsk stemning i Catalonia – 2000 nye rettssaker mot bankene – Málaga C.F. har store problemer

Opprørsk stemning i Catalonia - 2000 nye rettssaker mot bankene - Málaga C.F. har store problemer

Opprørsk stemning i Catalonia

Mellom 350.000 og en halv million katalanere gikk mandag på gaten for å manifestere seg for det kommende uavhengighetsvalget, som den katalanske regionsregjeringen har innkalt til den 1. oktober. Tirsdag var det ”Diada”, som er den årlige katalanske regionale helligdagen, og som forventet ble den brukt som talerør for katalansk uavhengighet. I Barcelona og de større katalanske byene Tarragona og Lleida var demonstrasjonene størst. Innkallingen til uavhengighetsvalget er i mot den spanske forfatning og mot sentralregjeringens vilje. Til tross for det massive oppmøtet i gatene forteller samtlige meningsmålinger fortsatt om et meget delt Catalonia i spørsmålet om uavhengighet. De neste par ukene forventes å bli meget intense, da regjeringen i Madrid vil forhindre uavhengighetsvalget med alle midler.
 

{loadposition landingpage2}

2000 nye rettssaker mot bankene

Málagas byrett har i løpet av året blitt ytterligere overbelastet med arbeid.
To tusen misfornøyde bankkunder har nemlig fortløpende gjennom året saksøkt sin bank, for ikke å ha tilbakebetalt de rentene som de har betalt for mye på sine variable boliglån. Kort fortalt har de fleste spanske banker sikret seg en minimumsrente på de boliglånene som de innvilget på begynnelsen av 2000-tallet. På den måten var bankene sikret en renteinntekt selv om renten falt til et ytterst lavt nivå, noe som skjedde. Mange låntakere har ikke vært klar over denne klausulen da de tok opp lånet, og har derfor reklamert for å få tilbakebetalt sin overbetaling av rente. En EU-dom har fastslått at klausulen er ulovlig, med mindre låntaker burde være i stand til å gjennomskue låneavtalens vilkår. Derfor kan f.eks. økonomer, advokater, revisorer og andre som jobber innenfor lignende yrker, ikke få tilbakebetalt deres for mye betalte renter. De 2000 rettssakene dreier seg i dag primært om spørsmålet ”hvem burde, og hvem burde ikke, ha kjent til denne klausulen”.

Málaga C.F. har store problemer

Den massive pipekonserten fra knappe 30.000 tilskuere på Estadio La Rosaleda kunne høres over store deler av Málaga by på mandag kveld. Årsaken var stor misnøye og frustrasjon over enda et nederlag for byens fotballag. Denne gangen var det Las Palmas, som Málaga C.F. tapte 1-3 mot. Det var klubbens tredje tap på tre kamper. Og enda verre; laget spiller dårlig og usammenhengende.
Før sesongstart har Málaga solgt, eller mistet, fire av sine beste spillere fra forrige sesong, og erstatningene er ikke noe sted i sikte. Den store pipekonserten etter mandagens nederlag var derfor rettet direkte mot klubbens eier Al Thani, og ikke treneren Michel.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.