Månedsmagasinet på Costa del Sol
Mer bensin på bålet i Catalonia – Utleieboliger vinner fortsatt frem – Unicaja bak gigantisk bolighandel

Mer bensin på bålet i Catalonia - Utleieboliger vinner fortsatt frem - Unicaja bak gigantisk bolighandel

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Mer bensin på bålet i Catalonia

Et splittet katalansk parlament vedtok på onsdag den nye loven som skal sikre gjennomførelsen av det katalanske uavhengighetsvalget den 1. oktober, og deretter den praktiske gjennomførelsen av en mulig løsrivelse. Som ventet ble det en lang og intens debatt. Og akkurat som ventet fikk de pro-katalanske partiene loven vedtatt på ganske få mandaters flertall.
Avstemningen er nok et klart signal på at de katalanske lederne ufortrødent jobber mot et uavhengighetsvalg, etterfulgt av en løsrivelse. Sentralregjeringen i Madrid er like klar i sin tale. Rajoys høyrehånd, María Soraya, fastslo på et pressemøte på onsdag at regjeringen lenge har hatt sitt juridiske motspill klart, som vil inkludere pågripelser og rettsforfølgelse av de ledende katalanske politikerne for brudd på den spanske grunnloven dersom de fortsetter prosessen. María Soraya sa direkte at regjeringen naturligvis ikke vil stusse med å komme den katalanske befolkningen til unnsetning. Hennes formulering bakkes opp av de seneste meningsmålingene, som viser at et ”nei” til løsrivelse vil vinne dersom et legalt valg utlyses.

Utleieboliger vinner fortsatt frem

Etterspørselen etter turistleiligheter er nå så stor at det i Marbella og Málaga by tilbys flere sengeplasser i leiligheter enn på hotellene. De siste 18 månedene har utleien skutt fart for alvor. Mange turister ønsker en leilighet i stedet for et hotellværelse, da det ofte er billigere og gir mulighet for selv å lage mat. Og for utleier er det langt mer lønnsomt å leie ut på korttidsbasis i stedet for langtidsleie. I Marbella er det således ca. 16.000 sengeplasser i leiligheter på markedet, mot hotellenes 12.000 sengeplasser. I Málaga by er tallene 11.000 / 9.000. I Torremolinos er tendensen derimot den stikk motsatte. Byen holder skansen som kystens hotellby nummer én, med 20.000 sengeplasser mot kun 3.000 sengeplasser i utleieboligene. Hotellenes mottrekk mot utleieboligene er ofte lave priser og all-inclusive.

Unicaja bak gigantisk bolighandel

Banken Unicaja har signert en av tidens største bolighandler med den nasjonale byggmastodonten Neinor Homes. Seks store tomter i Limonar og Teatinos i Málaga på totalt 90.000 kvadratmeter er blitt solgt for 68 millioner euro. Neinor Homes har planlagt å føre opp totalt 800 boliger på tomtene. For Unicaja er det en lettelse å få solgt ut noe av sitt ”boliglager”, som i snart ti år har vært en tung kloss om benet for Málagas lokale bank. Neinor Homes er nå i besittelse av totalt 29 tomter i Málaga provinsen, hvorpå det er prosjektert 2.300 nye boliger. Tomtenes samlede verdi er vurdert til 1.300 millioner euro.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet