Månedsmagasinet på Costa del Sol
Arbeidsledigheten stiger, men… – Costa del Sol vil til Kazakhstan – Varmerekord for september – Støtt eslene i El Refugio del Burrito

Arbeidsledigheten stiger, men... - Costa del Sol vil til Kazakhstan - Varmerekord for september - Støtt eslene i El Refugio del Burrito

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Arbeidsledigheten stiger, men…

Den spanske arbeidsledigheten har pr. 1. september steget med 46.000 personer og dermed er den samlede arbeidsledigheten oppe i nesten 3,4 millioner mennesker.
Men de nye ledighetstallene er slettes ikke så dårlige som de kanskje høres ut. En stigning på 46.000 i august, hvor sommeren er på hell, er således den minste stigning på åtte år. Tilsvarende er den totale arbeidsledigheten på 3,4 millioner også det beste tallet på åtte år.
De tapte arbeidsplasser finner man selvsagt primært innenfor servicenæringen, og det har også rammet Málaga-provinsen, hvor sommeren alltid gir arbeid til tusenvis av arbeidsledige.
 

{loadposition landingpage2}

Costa del Sol vil til Kazakhstan

Málaga-provinsens turistråd går fortsatt nye veier for å få Costa del Sol markedsført på nye markeder. Neste stopp på turen er Kazakhstans hovedstad Astana, hvor Costa del Sols turistråd er representert på en stor internasjonal messe denne uken. ”Flere og flere fra fjerne mål i Europa og Østen får øynene opp for Málaga,” forteller Elias Bendodo, som er president for Málagas fylkesråd og representant på messen. ”Det er kulturen, livsstilen, shopping, luksus og helseturisme Costa del Sol i dag vinner frem på. Og så de mange muligheter for investorene,” sier Elias Bendodo. Det er første gangen turistrådet er representert på messe i Kazakhstan.

Varmerekord for september

Det var varmt på mandag. Så varmt at man flere steder på Costa del Sol var nær varmerekorden for september. I Vélez- Málaga ble det registrert 39 grader, i lufthavnen nådde temperaturen opp på 38 grader, og i Coín og Benahavís ble det målt henholdsvis 37 og 37,4 graders varme. De fleste steder i kystbyene lå temperaturen på omkring 35 grader. Det var en varmebølge fra Afrika, som rammet Málaga-provinsen mandag morgen, som forårsaket de skyhøye temperaturene. Varmebølgen avtok på tirsdag, og derfor forventes det langt mer moderate og normale dagtemperaturer på 28 til 30 grader ut uken. Det er ytterst sjeldent temperaturene i september overstiger 35 grader. Men det skjedde altså på mandag.
 
donkey774

Støtt eslene i El Refugio del Burrito

En veldedighetsmiddag for Refugio del Burrito, som tar seg av esler og andre etterlatte og mishandlede dyr, holdes den 9. september på Hotel Tamisa Golf.
Prisen er 33 euro, hvorav 5 euro går til Refugio del Burrito. Det inkluderer velkomstdrink og en 3-retters meny med en halv flaske vin. Musikk, underholdning, lotteri og auksjon.
Arrangementet starter kl. 20.30.
 
Påmelding hos Inga Yvon Brüning: 654 513 380, starbabies5@gmail.com eller Hotel Tamisa Golf: 952 585 988.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet