Månedsmagasinet på Costa del Sol

Forleden var jeg en liten snartur til Norge og Bergen

Jeg forlot Málaga med 25 grader og strålende sol, og landet 4 timer senere i Bergen, med fortsatt strålende sol, fra skyfri himmel, og en temperatur som viste 23 grader.
Innflygingen til flyplassen var bare helt fantastisk, der vi svevde nedover mellom vakre fjell, som fortsatt hadde snø rundt omkring på toppene, og Nordsjøen lå der og glitret i solen, og kastet glans av krystaller mot oss som satt inne i cabinen og nøt utsikten.
Etter å ha bodd i Spania i mer enn 11 år, synes jeg at Norge er fantastisk, med en vakker og svært forskjellig natur fra alle strendene i Middelhavet og Atlanterhavet, og opp til toppen av fjellene, som ikke ligger langt fra kysten.
Likeså de andalusiske sletter, med store områder av oliven og vindruer.
Men når Norge viser seg frem på den måten jeg nå opplevde da jeg kom til Bergen, så må jeg si meg stolt over mitt eget fedreland, og jeg kjente at det kriblet i magen da jeg ble kjørt inn til byen mellom de syv fjell.
Etter innsjekk på hotellet fikk jeg tid til en spasertur, og selv om jeg var i en by føltes luften svært behagelig, og det duftet himmelsk fra blomster med fulle knopper, og trær med lysegrønne, vakre farger.
Midt i byen ligger det en liten innsjø som heter «Lille Lungegårdsvannet», og denne ligger vakkert til med en gangvei rundt hele innsjøen, og en gedigen fontene midt ute i vannet.
«Herlighet» tenkte jeg, der jeg satte meg ned på en benk og skuet utover vannet, som bergenserne selv kaller for «Smålungeren», og jeg så også rett opp på Fløien Folkerestaurant, som ligger oppe i fjellsiden, og med egen trikk (Fløibanen), som frakter passasjerer rett fra sentrum og opp til fjellet.
Mens jeg satt på krakken og nøt utsikten, tenkte jeg på dikteren Nordahl Grieg, som selvfølgelig kom i fra Bergen.
Han har skrevet mange flotte dikt, og et av disse er om kjærlighet, og jeg ble sittende på krakken og tenkte at muligens Nordahl Grieg også hadde sittet her og tenkt ut sitt dikt om «Sykkelstyret». Jeg la merke til mange unge og eldre, som vandret sakte rundt vannet, hånd i hånd, og åpenlyst viste frem sin kjærlighet.
Og det er akkurat dette Nordahl Grieg har skrevet om; «De unge jenter med sine tynne tøyer, i mellom seg og den lyse luft. Og, det glitrer blankt i et sykkelstyre, og det er juni og heggeduft».
Og slik fortsetter diktet, i en søt fortelling om Han og Hun, og som avsluttes med;
«O Sykkelstyre – O Kjærlighet».
Alder er ingen hindring for kjærlighet, og jeg kjenner det på meg selv, etter å ha møtt, i mine øyne, jordens flotteste person.
Og selv om jeg koser meg i Spania, var det en opplevelse å komme til Bergen, midt under Festspillene, med glade mennesker rundt omkring meg, med mye sol, og med kjærlighet til byen, til hverandre og til VÅREN.
 
Ha en fortreffelig juni måned!
 
Av Øystein Wiig Rambøl

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.