Månedsmagasinet på Costa del Sol
Danske anholdt i stor sak om ulovlig TV – Tidligere forsvarsminister døde brått – Påskeuken i Málaga: Ingen fange løslates – for første gang på 257 år!

Danske anholdt i stor sak om ulovlig TV - Tidligere forsvarsminister døde brått - Påskeuken i Málaga: Ingen fange løslates – for første gang på 257 år!

Danske anholdt i stor sak om ulovlig TV

Etter tolv store razziaer i Spania og Bulgaria har spansk politi nøstet opp i et av Europas største ulovlige distribusjonsnett for ulovlig overførsel av TV.
Åtte personer er anholdt i saken, deriblant én danske som er bosatt i Málaga-provinsen. Etterforskningsarbeidet begynte for over et år siden, da en representant fra det engelske ”The Football Association Premier League” anmeldte den danske statsborgeren. Dansken er anklaget for å være en del av det omfattende distribusjonsnettet, som ulovlig har solgt engelske fotballkamper og utallige andre sportsbegivenheter og kanaler i hele Europa.
 
Banner Newsletter Norrbom 774x300 NO

Tidligere forsvarsminister døde brått

Carme Chacón døde brått natt til mandag. Hun ble kun 46 år.
Carme Chacón ble utnevnt til Spanias første kvinnelige forsvarsminister under statsminister Zapatero. Deretter stilte hun i 2012 opp til formannsvalget i PSOE, som hun tapte til Rubalcaba med bare 22 stemmer. Siden da har hun hatt en mer tilbaketrukket rolle i sosialistpartiet.
Carme Chacón var født med et svakt hjerte. Derfor ble hun som helt ung anbefalt å få operert inn en pacemaker og leve et rolig liv. Ingen av rådene fulgte hun. Carme Chacón etterlater seg en sønn på 7 år.

Påskeuken i Málaga: Ingen fange løslates – for første gang på 257 år!

En eldgammel tradisjon holdt på å bli brutt under ukens påskehøytidligheter i Málaga. I over 250 år har man nemlig løslatt en fange fra fengselet i Alhaurín de la Torre, som takk for den hjelpen fangene ga i nettopp 257 år, når man manglet mannskap til å få de store påske-prosessjonene båret rundt omkring i byen. Gesten er siden den gang blitt belønnet med én løslatelse i påskeuken. Men i år mener Justisdepartementet i Madrid at ingen av kandidatene lever opp til de kravene som bør stilles for å kunne bli løslatt. Beslutningen skapte stor misnøye i kirken i Málaga, som med støtte fra kommunen har fått departementet til å revurdere sin beslutning. Dermed blir det også i år løslatt en fange, men det vil dog først skje i mai under en mindre høytidelighet.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.