Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ingen tog til Marbella – Gode ledighetstall – Beste påskeuke noensinne – Cudecas innsamlingsbøsser setter ny rekord

Ingen tog til Marbella - Gode ledighetstall - Beste påskeuke noensinne - Cudecas innsamlingsbøsser setter ny rekord

Ingen tog til Marbella

Det har lenge vært snakk om det, men det kommer ikke noen ny togstrekning til Marbella. Kystbanetoget går i dag fra Málaga til Fuengirola, og en utvidelse til Marbella har lenge vært et stort ønske fra kommunene og Málagas amtsråd, men staten vil ikke finansiere en eventuell utvidelse. Det kan ikke utelukkes at det vil skje engang i fremtiden, men i det nye statsbudsjettet for 2017 er det knapt avsatt penger nok til å fortsette med det forstudiet som er nødvendig før en eventuell utvidelse av kyst-jernbanen. Til gjengjeld har staten avsatt 6,5 millioner euro til en ny nordlig innfartsvei til flyplassen, og 422.000 euro for å få utvidet og forbedret adkomst-forholdene til Benalmádena og Arroyo de la Miel fra motorveien A-7.
 
Banner Newsletter Norrbom 774x300 NO
 

Gode ledighetstall

Den spanske arbeidsledigheten faller, men er med 3,7 millioner arbeidsledige fortsatt landets største problem. Men det er positivt at arbeidsledighetskøen i mars ble redusert med 49.000 personer. Enda mer positivt er det at nesten 162.000 nye personer er blitt innmeldt i Seguridad Social systemet. Det betyr at det reelt er blitt skapt 162.000 nye arbeidsplasser i forrige måned. At ledigheten ”kun” faller med de tidligere nevnte 49.000 skylles at den spanske arbeidsstyrken i de inneværende årene stiger voldsomt. I Málaga-provinsen er ledigheten falt med 2.900 personer i mars, noe som gir provinsen en ny samlet arbeidsledighet bestående av 165.000 personer.
 

Beste påskeuke noensinne

Utsiktene for den kommende påskeuken er uslåelig. Costa del Sols turistråd melder om en beleggsprosent på hotellene i Málaga by på 90 prosent, og på mellom 80 og 85 prosent i kystbyene. Det er den høyeste beleggsprosenten på flere ti-år. At påskeuken i år faller i april, hvor våren normalt for alvor slår gjennom, menes å ha en positiv innflytelse på de gode tallene.

Cudecas innsamlingsbøsser setter ny rekord

Rekorden for størst innsamlede beløp er nettopp slått med 55.197,05€ for 2016. Det er det største innsamlede beløpet fra innsamlingsbøssene noensinne. Cudecas innsamlingsteam leter nå etter nye steder å plassere beholderne, da målet for 2017 er å samle inn 60.000€ via innsamlingsbøssene. Ønsker man å ha en av Cudecas beholdere der hjemme eller i sin bedrift, skal man henvende seg på huchas@cudeca.org el. 663 083 460
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.