Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga vinner frem som studie-by – Nytt supermarked – Brexit skaper stor usikkerhet – AHN i gavehumør

Málaga vinner frem som studie-by - Nytt supermarked - Brexit skaper stor usikkerhet - AHN i gavehumør

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Málaga vinner frem som studie-by

Det er blitt populært å lære spansk. – Og spesielt i Málaga by. På bare et år er antallet av språk-studerende i byen blitt fordoblet. Nærmere bestemt dro 29.300 studerende i 2016 på et kort- eller langvarig språkkurs i Málaga, som i dag har 23 autoriserte sentre. Det er kun Barcelona som forbigår Málaga, målt i antall elever og språkskoler.
 

Nytt supermarked

Du får varen med 30 til 70 prosent rabatt. Til gjengjeld er den nær utløpsdatoen. Det portugisiske internett-supermarkedet ”Good After” stormer frem på det spanske markedet. Supermarkedet har spesialisert seg på å kjøpe inn varer nær utløpsdatoen, for å videreselge med store rabatter. Konseptet har fungert i flere år med suksess i Portugal, og slår nå an i Spania. Madrid, Catalonia, Baskerlandet og Málaga-provinsen er supermarkedets best-selgende områder. ”Good After” tilbyr cirka 400 matvarer og produkter, som dog ikke inkluderer ferske dagligdags-produkter, som alle selges med store avslag.
Man kan kun handle via nettet. Varene pakkes på sentral-lageret i Porto, og er fremme innen 48 timer. Levering er gratis for alle ordrer over 49 euro.

Brexit skaper stor usikkerhet

Britenes Brexit stjeler fremdeles overskrifter i spanske medier. Riktig nok er det mange måneder siden Storbritannia stemte seg ut av EU, men i Brussel er politikerne langt i fra kommet til enighet om de mange nye handelsavtalene som skal forhandles på plass. De siste par dagene har stemningen vært direkte intens mellom partene – i særdeleshet mellom Storbritannia og Spania som enda en gang er havnet i verbalt slagsmål om Gibraltar og de mange arbeidsplassene og handelsinteressene som befinner seg på klippen. Situasjonen bekymrer naturligvis de mange britiske innbyggerne på Costa del Sol, som f.eks. her og nå ikke vet om de er dekket av deres sykesikring når de tilhører et ikke EU-land. Temaet var et av de store samtaleemnene til ”Residents Day” i Nerja i helgen, som har 2.200 britiske innbyggere.
 

AHN i gavehumør

ahn0504
Asociación Hispano Nórdico i Fuengirola / Mijas har nettopp donert 5.000 euro til både Fuensocial og AFA i Fuengirola. Førstnevnte hjelper fysisk og psykisk handicappede barn og unge, mens AFA hjelper familier med medlemmer som er rammet av Alzheimers-sykdommen. Den skandinaviske forening AHN er inne i en riktig god stim med mange nye medlemmer og økte inntekter på bl.a. deres golf-aktiviteter. Dermed har foreningen for andre året på rad hatt muligheten til å støtte gode formål i Fuengirola.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet