Månedsmagasinet på Costa del Sol
PSOE-valg den 21. mai – Dyr metro – Nye 50 euro sedler på vei

PSOE-valg den 21. mai - Dyr metro - Nye 50 euro sedler på vei

PSOE-valg den 21. mai

Linjene er nå trukket klart opp i forkant av formannsvalget i PSOE. De tre kandidatene blir som ventet Susana Díaz, Pedro Sanchéz og Patxi López, og datoen for valget blir søndag den 21. mai. Til tross for at valgkampen bare er noen få dager gammel, er tonen beinhard. Pedro Sanchéz er, tradisjonen tro, klar i sin tale og beskylder Susana Díaz for å bare være en smilende marionettdukke for de gamle mennene i partiet. Tilsvarende kaller Patxi López Susana Díaz useriøs, når hun på fullt alvor sier at hun vil kombinere sin eventuelle formannspost i partiet med sin post som president for Junta de Andalucía. Susana Díaz må tåle å høre mye, men sånn er det å være favoritt.
 

Dyr metro

Málagas metro blir en dyr fornøyelse for Junta de Andalucía – I det minste frem til år 2020. De mange budsjettoverskridelsene og forsinkelsene har medført at det fremdeles er kun den halve delen av den ene metrolinjen som går. Selv om denne ”halve” linjen med mellom 5,5 og 6 millioner årlige passasjerer er en kjempesuksess, er det langt i fra tilstrekkelig til å dekke de høye driftsomkostningene. Metroen som helhet trenger 18 millioner årlige passasjerer for å gå i null. Det tallet kan nås i 2020, som er da det forventes at metrolinjen vil nå Málagas gamle bydel. Når begge linjene er operative vil metroen dekke hele byen, og man håper å runde 24 millioner årlige passasjerer, og dermed ha en profitabel metro. Men inntil 2020 koster metroen Junta’en 72 millioner bare i driftsunderskudd, noe som tilsvarer et gjennomsnitt på 12 euro per passasjer.

 

Nye 50 euro sedler på vei

Den 4. april kommer de nye 50 euro sedlene i omløp. Den europeiske sentralbanken har introdusert nye vannmerker og andre elementer på de nye sedlene, som gjør det enda vanskeligere å kopiere dem. Fargene og motivene på sedlene endres det ikke på, men europakartet blir gjort en anelse større for å få plass til Malta og Kypros, som ikke var med i euroen når de første sedlene kom i sirkulasjon. 5, 10 og 20 euro sedlene er blitt fornyet. På slutten av 2018 kommer turen til 100 og 200 euro sedlene. Det er enda ikke tids-festet når 500 euro seddelen skal fornyes.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.