Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fuengirolas bodybuilder-ikon fengslet – Mild vår for allergikerne – Konstante køer i Benalmádena

Fuengirolas bodybuilder-ikon fengslet - Mild vår for allergikerne - Konstante køer i Benalmádena

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Fuengirolas bodybuilder-ikon fengslet

En større politiaksjon i Málaga og Fuengirola har resultert i beslagleggelse av én million ulovlige doser av veksthormoner og 14 pågripelser. Heriblant den tidligere verdensmesteren i bodybuilding, Paco Mula, som er bosatt i Fuengirola og innehaver av de to trenings-sentrene Nuevo Estilo i Fuengirola og Benalmádena. Paco Mula er et ikon i Málaga-provinsen. Ikke bare pga. sine resultater som profesjonell bodybuilder, men også som trener og mentor for andre bodybuildere. Hans antatte medvirkning i omfattende salg og distribusjon av ulovlige dopingpreparater har sendt sjokkbølger i bransjen. At Paco Mula er bror til Fuengirolas borgermester, Ana Mula, gjør ikke historien mindre glamorøs.

 

Mild vår for allergikerne

Det er mindre pollen i luften i år, enn det var i de to forrige årene. Det er primært det beskjedne regnfallet på høsten, som er årsaken til vårens lave pollen-mengder. Ekspertene på avdelingen for pollenallergi på regions-sykehuset i Málaga påpeker dog, at pollen-mengden vil variere fra område til område, akkurat som vindforholdene også vil påvirke pollen-mengdene. I Málaga-provinsen har rundt 25 prosent av innbyggerne en eller flere allergier i løpet av våren.
 

Konstante køer i Benalmádena

Bilkøen ved avkjørsel 222 mot Arroyo de la Miel på A-7 motorveien blir bare lengre og lengre – både morgen, midt på dagen, og om kvelden. Ofte er bilkøen 500 meter lang, og det tar lett 20 minutter å tilbakelegge de få kilometerne fra motorveien inn til byen, og ned til kysten. Selv om det er to år siden det ble avsatt et budsjett for å utvide og forbedre til- og avkjørselsforholdene, er ingenting skjedd. Og det får nå flere innbyggere til å aksjonere. På facebooksiden ”No eres de Benalmádena si…” roper 8.768 brukere høylytt på en løsning. ”Ventetiden er kritikkverdig, men enda verre er det med trafikksikkerheten, da trafikken i høyre felt ved avkjørselsområdet brått stopper opp på grunn av køen. Det har forårsaket flere ulykker og et dødsfall hittil i år,” forteller facebook-sidens administrator, som søker et svar og en løsning fra kommunepolitikerne.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet