Månedsmagasinet på Costa del Sol
OECD-landene krever mer av Spania – Billig øl er god øl – Obligatorisk mikrochip for hunder

OECD-landene krever mer av Spania - Billig øl er god øl - Obligatorisk mikrochip for hunder

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

OECD-landene krever mer av Spania

Det går bedre for Spania, men ikke godt nok, ifølge OECD, som ønsker flere økonomiske innstramminger og enda en arbeidsmarkedsreform. OECD påpeker i en ny rapport, at Spania bør øke eiendomsskattene, innføre flere grønne avgifter, og fjerne den særdeles lave moms landet bl.a. har på medisin og matvarer. Argumentet går ut på, at Spania fortsatt har noen av EU’s laveste eiendomsskatter, laveste moms på dagligvarer, og kun meget få grønne avgifter sammenlignet med andre land. Til slutt mener OECD også, at Spania burde gjøre det lettere og billigere å si opp en medarbeider, for å få et mer fleksibelt arbeidsmarked.
OECD verdsetter den spanske regerings vilje og evne til å tilpasse seg, men understreker, at Spania nå bør strekke seg det lille ekstra som skal til for å få økonomien og ledighetstallene forbedret.
 

Billig øl er god øl

Enhver mann har sin foretrukne øl. Men en større undersøkelse av forbrukerorganisasjonen OCU gir et ytterst oppsiktsvekkende resultat. Landets 30 øl er nemlig blitt prøvesmakt og vurdert, og flere av de kjente ølmerkene har ikke fått en plassering i Topp 10. Til gjengjeld har supermarkedenes egen-produserte billige merker som Stark (Mercadona) og Aurum (Eroski) fått plass som nummer fem og seks på listen. Og nummer én på listen er det lokale ølet fra Zaragoza, Ambar.
Listen over Spanias mest populære øl i følge OCU ser således slik ut:
1. Ambar
2. Estrella Galicia
3. Alhambra Especial
4. Condis
5. Stark
6. Aurum
7. Estrella Damm
8. Heineken
9. Kronenbourg
10. Mahou

Obligatorisk mikrochip for hunder

Fra og med neste måned blir det i henhold til loven obligatorisk for hundeeiere å tilføre deres hund en såkalt mikrochip. Chippen har flere praktiske formål, men har også til hensikt å få eierne til å ta mer ansvar for sine hunder. Når en hund først har fått en mikrochip kan man for eksempel med en test av etterlatte ekskrementer på gaten finne frem til hunden og dens eier, som så får en bot for ikke å ha plukket opp etter sin hund. Det koster hundeeierne 35 euro å gi deres hund den obligatoriske mikrochippen. Det skal skje i løpet av de neste seks månedene. Skjer det ikke, vil det koste hundeeierne 110 euro i bot.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet