Månedsmagasinet på Costa del Sol
ETA leverer inn våpnene – Brexit trer i kraft – Pågripelser hos skattevesenet

ETA leverer inn våpnene - Brexit trer i kraft - Pågripelser hos skattevesenet

ETA leverer inn våpnene

De la ned våpnene i oktober 2011. Men de fortalte aldri hvorhen de gjemte våpnene. Det gjør de nå, for de siste restene av den tidligere fryktede terrorgruppen ETA har annonsert at de den 8. april vil fortelle myndighetene, hvor deres siste våpenlagre ligger skjult. Dermed settes det også punktum for nesten fem år-tier med væpnet kamp, med over 800 drap. Siden de la ned våpnene i 2011, har ETA forsøkt å forhandle frem en reduksjon i straffen for deres fengslede medlemmer og/eller en overføring av deres fanger til baskiske fengsler. Mot-ytelsen skulle være å innlevere de våpnene og sprengstoffene de hadde lagt fra seg, men fortsatt var i besittelse av. Men det har ikke lykkes mot en beinhard Sentralregjering som ikke forhandler med terrorister, og i stedet har fortsatt politiarbeidet mot gruppen. Nettopp derfor fant man, i samarbeid med fransk politi, i oktober i fjor et stort våpen-arsenal med bl.a. 145 skytevåpen i en skog i Nord-Frankrike. Mye tyder nå på, at det den 8. april settes et endelig punktum for konflikten.

Brexit trer i kraft

Det har ulmet lenge, men nå er det endelig satt en dato for britenes utmelding av EU. Den 29. mars vil statsminister Theresa May offisielt underskrive de nødvendige dokumentene og samtidig innlede den to års perioden Storbrittania og EU-landene har satt for å få nye handelsavtaler på plass. Det britiske Brexit får stor oppmerksomhet på Costa del Sol, hvor flere bransjer er avhengige av det britiske markedet. Ingen kan med sikkerhet si hvilke konsekvenser britenes utmelding vil få, eller om den overhodet får noen.
 

Pågripelser hos skattevesenet

En mistanke mot en enkelt funksjonær har utviklet seg til åtte pågripelser hos skattevesenet i Málaga. De åtte anholdte funksjonærene er anklaget for å bevisst ha manipulert flere selvangivelser. Bak selvangivelsene står både private og bedrifter, som har blitt bedt om å fremlegge utdypende dokumentasjon. De mistenkte hos skattevesenet har angivelig tilbudt å manipulere disse skattedeklarasjonene mot betaling.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.