Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den første solcellebilen er på vei – Ny byplan for Marbella – Beste påske noensinne

Den første solcellebilen er på vei - Ny byplan for Marbella - Beste påske noensinne

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Den første solcellebilen er på vei

Etter fire års forberedelse lanserer det Málaga-baserte firmaet Evovelo verdens første soldrevne bil. Bilen får plass til to passasjerer, kommer til å koste mellom 4.000 og 5.000 euro, og vil kunne kjøre 50 km/timen og egner seg derfor best til bykjøring. Den nye bilen kjører på et soldrevet batteri, som varer to til tre dager. Batteriet vil kunne lades opp igjen på litt over én time, og hvis solen ikke skinner kan batteriet lades elektrisk ved hjelp av en alminnelig lader.
 
Banner Newsletter Norrbom 774x300 NO
 

Ny byplan for Marbella

Et nytt utvalg bestående av fire av landets dyktigste eksperter innen byplanlegging, jobber på høygir med å få en ny byplan klar for Marbella, noe som lenge har vært byens største problem. Etter at Marbellas siste byplan fra 2010 ble underkjent av domstolene, har utallige byggeprosjekt og andre prosjekter nemlig stoppet opp. Det nye utvalget arbeider med å få det nye byplan-prosjektet klart innen utgangen av året. Deretter skal det igjennom en rekke instanser hos Junta de Andalucía i Sevilla, som er grunnen til at hele prosessen forventes å ta tre til fire år.
Marbella kommune har hatt endeløse problemer med sin byplan i etterkant av GIL-styret, som falt i 2006. Da sto den nye regjeringen med 30.000 helt eller delvis ulovlig oppførte boliger. I en ny byplan fra 2010 ble nesten alle disse lovliggjort, og en rekke nye prosjekter kom til og med på banen. Men planen ble underkjent av domstolene i 2015. Derfor er den sist godkjente byplanen i Marbella i dag planen fra 1986.
 

Beste påske noensinne

Årets påskeuke vil bli husket for to ting: en 257 år gammel tradisjon ble brutt, da ingen fange ble løslatt under høytidsperioden. Og så ble alle omsetningstall for hoteller, restauranter og lufthavnstrafikken slått. ”Det gode været fikk mange ’siste-øyeblikk-turister’ til å ta turen til Málaga. Derfor havnet beleggsprosenten på samtlige hoteller opp mot 90 til 100 prosent,” forteller Miguel Sánchez, som er formann for den andalusiske arbeidsgiverforeningen CEA. I lufthavnen registrerte man 718.000 passasjerer på bare én uke. Det er en stigning på rundt 200.000 i forhold til i fjor. Bare på lørdag alene passerte 77.868 passasjerer gjennom lufthavnen, og 456 fly landet og lettet.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet