Månedsmagasinet på Costa del Sol
Pleie- og omsorgsforsikring hos Kaas og Kirkemann

Pleie- og omsorgsforsikring hos Kaas og Kirkemann

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
I 2006, like før krisen, vedtok man i Spania en lov som skulle sikre innbyggerne pleie i tilfelle de ble invalid, eller så syk at de var avhengig av hjelp utenfra. Den fikk en positiv start, men etter at krisen rammet ble kassen raskt skålende tom, og de borgerne som hadde bruk for hjelp kunne reelt sett ikke få den – uansett hva lovgivningen sier.
For å få denne offentlige støtten, skal man innlevere en rekke skjema, hvorpå det offentlige vurderer om man er berettiget til å få støtte.
”Tilbake i 2006 var ventetiden et par måneder. I dag snakker vi heller om år,” sier Pernille Kaas, som er glad for å kunne meddele at forsikringsfirmaet Kaas og Kirkemann nå tilbyr en pleie- og omsorgsforsikring, som dekker denne type situasjoner.
”Denne forsikringen er ikke kun for eldre mennesker. Den er like relevant, hvis du er i arbeid. Inntil du fyller 40 år, koster forsikringen kun 50€ i året, og skulle du bli involvert i en trafikkulykke, få en hjerneblødning eller få sklerose -bare for å gi noen eksempler på noe som kan ramme deg uansett alder- og bli erklært pleietrengende, får du utbetalt opp til 2000€ hver måned resten av livet. Beløpet avhenger av om du blir erklært ’dependencia severa’ eller ’gran dependencia’. Det er to forskjellige grader, hvor man er henholdsvis mindre eller mer avhengig av pleie og omsorg,” forteller Pernille.
At man kan forsikre seg mot å bli pleie-trengende er ikke et nytt tilbud. Men der hvor de fleste forsikringsselskaper støtter seg til statens lege-vurdering, som jo som nevnt ovenfor gjerne kan ta flere år, har dette selskapet sine egne leger, som vurderer deg langt hurtigere enn det offentlige noensinne har kunnet gjøre det.
”Dessuten kan du tegne forsikringen inntil du fyller 70 år, og deretter kan du fortsette forsikringen. En ulykkesforsikring sies opp når du fyller 70,” forteller Pernille, som er meget begeistret for å kunne tilby denne nye forsikringen.
”Våre biler og innbo forsikrer vi gjerne, men skulle vi selv gå hen å bli arbeidsufør i en slik grad at vi har behov for pleie, har det jo en enorm innflytelse på vår inntekt og vår familie- situasjon. Det ruinerer oss ikke hvis vår bil blir smadret, men det kan det gjøre, hvis vi selv blir arbeidsufør. Med denne type forsikring stopper innbetaling av premie i det øyeblikk du blir erklært pleie-avhengig, og du vil så begynne å motta månedlige utbetalinger for livstid. Jeg kan ikke understreke sterkt nok at det er viktig at man tegner forsikringen mens man fremdeles er frisk. Fordi det er store summer man får utbetalt er karenstiden for denne type forsikring et år i de fleste tilfeller, med unntak av demens og neurologiske sykdommer, hvor karenstiden er tre år.”
Det beløpet du mottar månedlig når du er forsikret med Kaas og Kirkemanns pleie- og omsorgsforsikring, er fullstendig uavhengig av hva du måtte få fra din pensjon eller ha oppspart, samt også hva du måtte få fra det offentlige i Spania.
”Beløpet man får fra det offentlige avhenger av hvor mye man har innbetalt til seguridad social, og er man autónomo, er innbetalingen, og dermed også en eventuell utbetaling, forsvinnende liten. For kun 50€ i året kan man sikre seg mot å havne i en situasjon hvor man er økonomisk og fysisk avhengig av sin familie. Det eneste som kreves er at man har residencia her i Spania. Flytter man tilbake til Norge, sies forsikringen selvfølgelig bare opp,” avslutter Pernille.
For mer informasjon, kontakt Kaas & Kirkemann – www.kaaskirkemann.es

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet