Månedsmagasinet på Costa del Sol
Presbyopi-operasjon – frihet til å se uten briller

Presbyopi-operasjon – frihet til å se uten briller

Presbyopi, eller alderssyn, er ikke lengre noen grunn til å tvinges til å bruke briller resten av livet. Det skyldes en linseoperasjon der multifokale linser av akryl erstatter de naturlige linsene, og dette er den perfekte løsningen som gir friheten til å se uten briller.

 
Etter en viss alder er det ingen som kan unngå presbyopi, uansett om man har hatt perfekt syn eller vært nærsynt eller langsynt hele livet. Med årene ødelegges elastisiteten i øyet, linsen blir stivere og øyets naturlige evne til å fokusere på nært hold forsvinner. Ved omtrent 45 års alderen trenger de fleste lesebriller og med andre synsfeil som nærsynthet eller astigmatisme, kommer man også til å trenge progressive briller eller i verste fall flere ulike briller. Dette kan begrens livsstilen samt forårsake problemer i hverdagen. Derfor velger nå stadig flere å gjøre et kirurgisk linsebytte.
De fleste som gjennomgår en presbyopi-operasjon, slipper briller. De trenger heller ikke anstrenge seg for å se på ulike distanser med progressive briller eller oppleve bilde- og/eller tekstforvrengninger eller deformeringer når det arbeides foran en dataskjerm. De distorsjoner som kan merkes med briller finnes ikke i den artifisielle multifokale linsen som erstatter den stive og naturlige linsen i en presbyopi-operasjon. Et eksempel: profesjonelle golfspellere forundres over hvor mye lettere det er å spille, samt at det blir betydelig ”lettere” å ”putte på green” etter et linsebytte.
Under en presbyopi-operasjon mykes først den naturlige linsen opp (emulgator), hvoretter den blir fjernet ved en tunnelformet tverrsnitt på noen få millimeter. Deretter plasseres den akryllinsen i øyets linsekapsel. Operasjonen tar bare ti minutter per øye og er smertefri takket være bedøvende øyendråper. Etter operasjonen anvendes antibiotiske øyendråper i tre uker, samt fuktgivende øyendråper i et par måneder. Resultatet er permanent og ingen senere korrigeringer trengs. Dessuten utvikler man ikke grå stær etter en linseoperasjon, grå stær er noe som vi ellers alle får med alderen.
 
Risikoen ved en operasjon er praktisk talt ikke-eksisterende, og med den rette medisinen forsvinner raskt eventuelle plager. Den alvorligste risikoen er infeksjon, noe som rammer 1 av 300.000 personer. Andre komplikasjoner under operasjonen eller større problemer under rehabiliteringsperioden er også nesten ikke-eksisterende. Vanligere plager er tørre øyer-syndrom som kan oppleves mildere eller hardere omfang. Røde, kløende, brennende eller rennende øyer er typiske symptom som ofte lett kan avhjelpes ved øyendråper eller ved vanskeligere tilfeller med Thermoflo-behandling som lindrer direkte og der effekten varer i inntil seks måneder. De første månedene etter operasjonen kan man oppleva problemer med å lese i svakt lys eller se ”halos” (auror) rundt sterke lyskilder i mørket, ved for eksempel mørkekjøring. Det er ganske vanlig, men beskrives av pasienter som mindre besværlig. Statistikk viser at 98 prosent av pasientene er fornøyde etter operasjonen.
 
Før en presbyopi-operasjon kreves omfattende og nøyaktige undersøkelser av en erfaren øyekirurg. Med resultatene fra tester, målinger og analyser fattes beslutning rundt kirurgien, taktikk, teknikk, fordeler og ulemper, samt valg av linser, alt utfra pasientens individuelle forutsetninger og alltid i samråd med denne. Alt fra øyets anatomi og tilstand til prosedyre forklares av vår kirurg ved hjelp av animerte videoklipp på en lettforståelig måte. Dessuten kan resultatet hjelpe til med å forutse mulige risikoer og bivirkninger.
 
Hos oss på Sol Eyes-klinikkene er pasienttilfredsheten høyeste prioritet. Med over 30 års erfaring innenfor øyekirurgi gir vi våre kunder den best mulige servicen og den unike sjansen til å leve livet uten begrensninger, samt friheten til å se uten briller.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.