Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Jul i snøen

Irving Berlins klassiske tekst: ”I’m dreaming of a white Christmas, Just like the ones I used to know, Where the treetops glisten, and children listen, To hear sleigh bells in the snow” føles langt bort når man på Costa del Sol i jula kan sitte i sola på en uteservering og sippe på en milkshake. Men snøen kan oppleves bare noen timer unna.

Costa del Sols hvite perle
Sierra Nevada, Spania

Dette er som vi alle vet Costa del Sols eget skiparadis og også Europas sørligste. Sesongen regnes fra desember til april og skistedet er kjent for å ta godt hånd om sine bakker. Dette skistedet på 3.398 moh., har totalt 105,6 km skiløyper med ulik vanskelighetsgrader. I fjor ble det investert 3,1 millioner euro i ett prosjekt for å satse ytterligere på familier, noe som har gitt et godt resultat. Her finnes noe for alle: Slalåm, langrenn, telemark, eventyrski, snowboard og skøyter og skiskoler. Dette er et skisted i verdensklasse med hotell i flere prisklasser, shopping, restauranter og afterski, snøgolf og mye mer. Dessuten har den tilhørende fjellandsbyen Pradollano blitt et av Spanias mest ettertraktede ferieparadis. Og med hensyn til at Sierra Nevada ligger slik til at vi kan skimte fjellene fra vår provinshovedstad, egner bakkene seg utmerket til en dagsutflukt som kan avsluttes med en dukkert i Middelhavet om ettermiddagen.

Fra Málaga: 172 km med bil eller buss.
Priser desember og januar:
½-dag heiskort: 36 – 39 euro
1-dag heiskort: 42-46 euro
7-dagars heiskort: 246,50-273 euro
(Rabatter finnes for barn, ungdommer, pensjonister og funksjonshemmede.)
Se: www.sierranevada.es

Nært og litt mindre
Vallnord, Andorra

Vil du ut og reise, men ikke for langt bort og utforske et litt mindre løypesystem vil vi presentere Vallnord i det lille fyrstedømmet Andorra som tar seg inn blant topp 10 på mange lister over Europas beste skisteder.
Vallnord ligger på 2.600 moh. og har totalt 93 km med løyper, oppdelt i tre områder: Arinsal og Pal som begge passer for barn og litt roligere tempo med velpreparerte bakker samt flere trivelige restauranter og ”snøhager”, samt Arcalís som er mer alpint med offpist, snowparks, bordercrossbaner, mm. Dessuten gjelder ett og samme heiskort i hele Vallnord, med gode bussforbindelser mellom områdene (det finnes også billigere alternativ for bare Arinsal og Pal eller Arcalís). I byen La Massana finnes dessuten shopping, afterski og mange sjarmerende restauranter, samt ulike overnattingsalternativer i alle prisgrupper. Vallnord har noe for alle og er et godt alternativ for en weekend.

Fra Málaga: Bil ca. 11 timer.
Fly til Barcelona og derfra bil eller buss ca. 210 km til Andorra.
Tog til Lleida og derfra bil eller buss ca. 158 km til Andorra.
Priser (Arinsal og Pal samt Arcalís) desember og januar:
½-dag heiskort: 30 euro*
1-dag heiskort: 36 euro*
5-dagars heiskort: 175 euro**
Min. 6-dagers heiskort: 34 euro/dag
(Rabatter finnes for barn, ungdommer, pensjonister og funksjonshemmede)
*Gjelder Arinsal og Pal eller Arcalís, ikke alle tre områdene.
**Gjelder hele Vallnord.
Se: www.vallnord.com

Europas beste
Val Thorens, Frankrike

Topp 1 i avisen ”Åka Skidor”s lista over Europas beste skisteder 2014/2015 ble Val Thorens, Europas høyest beliggende skisted som inngår i skisystemet Les 3 Valles, De tre dalene, der Val Thorens er den største. Og det er vel ingen som ikke har hørt navnet før. Dette skistedet kalles av mange eksepsjonell, med bakkene bokstavelig talt utenfor døren, snøgaranti fra november til mai, 600 km med løyper og verdens største skiområde med 320 løyper. Her går det, foruten å vise fram sine kunnskaper i bakkene, også å feste langt inn i de små timer fordi det ikke er uvanlig at det arrangeres både konserter og musikkarrangementer med alt fra jazz til house, og blant annet alpenes største nattklubb. Val Thorens er livlig og ungdommelig, men for alle, med naturligvis roligere alternativ som kulinariske gourmetopplevelser av lokala råvarer skapt av Michelin-kokker, i tillegg til at det det finnes innkvarteringer i alt leiligheter og enkeltrom til luksuriøse femstjerners hotell. Stedet er også kjent som koselig fordi biltrafikken er begrenset.

Fra Málaga: Fly til Genève. Ta deretter Alpski Bus, ca. 3 timer og 15 min, alt. bil ca. 2 timer og 9 min.

Priser desember og januar:
½-dag heiskort: 49 euro
1-dag heiskort: 59 euro
7-dagars heiskort: 335 euro
(Rabatter finnes for barn, ungdommer, pensjonister, familier, grupper og funksjonshemmede.)
Se: www.valthorens.com

Skjult luksus, litt lenger borte
Arosa Lenzerheide, Sveits

Leter du etter et litt mindre kjent skisted og kanskje Alpenes best bevarte hemmelighet, selv om verdenscupen i utfor for både damer og herrer er avgjort her flere ganger, er denne plassen verdt et besøk. Dette er sveitsernes eget skiparadis i hjertet av Graubünden og ytterst få andre nasjonaliteter finnes i disse bakkene. Dette har bidratt til at flere stjerner kan skimtes i bakkene fordi det er populært blant kjendiser som ønsker å holde en lav profil å kjøpe et hus i dalen. Dette er ikke plassen for å skryte og synes (da reiser man i stedet til St. Moritz), her er det skjult luksus som gjelder med garantert kvalitet. Tenk på puddersnø, sledeturer, stue med åpen ild og fondue. Området har 225 km skibakker på inntil 2.865 moh. med både morgen- og nattkjøring. Med Guide Michelin-belønnede restauranter, et rikt tilbud av lokale, gastronomiske opplevelser, shopping mm., henvender området seg kanskje mer til voksne, selv om det naturligvis også finnes aktiviteter for yngre og barn, i tillegg til at det naturligvis også finnes barnepass.

Fra Málaga: Fly til Zürich. Derfra tog til Chur, ca. 2 timer og 36 min., og siste biten fra Chur til Lenzerheide med buss i ca. 38 min., alt. bil/taxi ca. 17 min.
Priser desember og januar:
2-dagars heiskort: 140 CHF *
7-dagars heiskort: 369 CHF*
(Rabatter finnes avhengig av ankomstdag, for barn, ungdommer, pensjonister, familier og funksjonshemmede.)
*1 CHF = 0,927 euro (2015-11-16)
Se: www.lenzerheide.com

Liker du ikke snø?

Er du en av dem som flykter fra snøhvite bakker og heller vil sprade rundt i Europas storbyer, tilbyr Europa som vi vet mange herlige alternativer. Hvorfor ikke ta en kunstreise til Madrid, fylle shoppingkurvene i Milano, middelalderens Tallin eller utforske Abba-museet i Stockholm. To av redaksjonens favoritter er weekendturer til Paris eller London.

Varm sjokolade i Paris

Paris forbindes som oftest med sommer, mote og kjærlighet, men byen er sjarmerende også andre årstider. På kalde dager finnes det ikke noe bedre enn å stikke innom Angelina, et klassisk tehus som åpnet i 1903. Her serveres en guddommelig god og varm sjokolade (et must i vinter-Paris), glatt som silke og derfor er den også verdenskjent. Den sies også å ha blitt nytt av ingen mindre enn Coco Chanel og Audrey Hepburn. Og gå heller ikke glipp av stedets croissantene som får alle andre croissanter til å blekne.
Salon de Thé Angelina finner du blant annet på: 226 rue de Rivoli (ganske nøyaktig mellom Place de la Concorde og Louvren).
Se: www.angelina-paris.fr

Tradisjonelt i London

Regn i all former gir en god grunn til å stikke innom ett av de mange tehusene som Englands hovedstad byr på. Også om Ritz er en drøm for ”afternoon tea”, det kreves måneder med planlegging for å kunne nyte en kopp der. Noe som tar litt av brodden av det hele. Men det finnes et eksepsjonelt alternativ, om enn i noe mer sukkersøte omgivelser, nemlig en afternoon tea på boutiquehotellet The Milestone Hotel. Her er det relativt lite, men personlig og svært trivelig i lyset fra den åpne peisen. Og naturligvis er det også tradisjonelt med sandwich, varme scones med krem, samt syltetøy og selvsagt med små og smakfulle bakverk. Og om man ønsker, kan man også skåle med et glass sjampanje.
Men husk at også her gjelder det å bestille i god!
The Milestone Hotel ligger på: 1-2 Kensington Court (i det sørvestre hjørnet av Kensington Gardens, ca. 10 min gange vestover fra Royal Albert Hall).
Se: www.milestonehotel.com/food-and-drink/afternoon-tea
Av Sara Laine

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet