Månedsmagasinet på Costa del Sol

Stigespill i candy crush stil

I kunst- og håndverkssalen er det full aktivitet for tiden. Særlig tirsdager etter lunsj, for da er det 8. trinn som får utvikle sin kreativitet gjennom oppgaven «Lag ditt eget brettspill». – Med utgangspunkt i sine egne interesser og ideer har elevene kastet seg over oppgaven med stor iver, forteller lærer Marie Cygnel Sennerby. Hun fant ideen og tok utgangspunkt i den nye læreplanen fra Udir, da hun satte sammen egne læringsmål for elevene sine.

Læringsmål:

-Stilisere motiver med utgangspunkt i egne skisser i arbeid med mønster, logo, skilt og piktogrammer
-Designe produkter ut fra en kravspesifikasjon for form og funksjon
-Beskrive ulike løsningsalternativer i design av et produkt ved hjelp av skisser og digital programvare
-Samtale om hvordan urfolk og andre kulturer har påvirket og inspirert ulike designuttrykk
-Beskrive livsløpet til et produkt og vurdere konsekvenser for bærekraftig utvikling, miljø og verdiskaping
-Lage funksjonelle bruksgjenstander og vurdere kvaliteten på eget håndverk
-Regler og reklame

Som en forlengelse av oppgaven, skal elevene også lage reklame for produktet sitt, skrive instruksjoner og spilleregler. Så langt er ikke klassen kommet enda, men spillene begynner å ta form. Alle har brukt treplater til brettene sine.

Stor variasjon og kreativitet

Christina har laget stigespill i «candy-crush» stil, med felter og brikker i leire, utformet som pastellfargede sukkertøy. Fifa-spillet til Michael er nesten ferdig, så han har startet litt med reklamen. Kristoffer har også laget et fotballspill, men det er helt annerledes og handler om Premier League. Adams tre på rad er under skissering, og Sander har en ide om å lage et spill der forsvar og kamp-poeng blir viktig. Mailinda har tenkt at spillet hennes skal være et aktivitetsspill, med en snurrepil etter «Flasketuten-prinsippet», og bærer arbeidstittelen «Styrkeprøven». Aidas vakre spillbrikkefigurer er hentet fra favorittserien hennes, Steven Universe. Kreative, ivrige hender former og maler. Dette blir gode brettspill å ta med på neste hyttetur!

Plass til flere
Den Norske Skolen, Malaga har fortsatt noe ledig kapasitet inneværende skoleår. For mer informasjon, kontakt kontoret for en uforpliktende skoleprat! www.dnsmalaga.com.

Av Tekst og bilder ved Nina C. Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.