Månedsmagasinet på Costa del Sol

La Tienda de Marbella A

Collecion Rimons stand La Tienda de Marbella Josef Rimon og team SKAL MÅSKE BRUGES Jose González en la tienda de Marbella

Dekorer veggene dine med unik kunst fra Colección Rímon
Filosofien bak Colección Rímon er at unik kunst skal kunne henges på veggene til overkommelige priser – og dette målet har de jobbet bevisst for gjennom mange år. Kundene er blitt hjulpet med å finne håndplukkede verker som oppfyller deres spesielle ønsker. Dette arbeidet utmerker seg i dag ved at Colección Rímon alltid søker de beste kunstverkene blant både nye og anerkjente spanske kunstnere.

Josef Rimon og hans team er nettopp kommet tilbake fra Milano der de har deltatt på El Salone Internazionale del Mobile de Milán (den årlige og svært anerkjente møbel- og dekorasjonsmessen i Italia). Her var de med og presenterte de siste nye kunstnere og møte deres mange internasjonale kunder. Colección Rímon eksporterer til forskjellige land på alle kontinenter og ligger alltid i forkant med de nye trendene innenfor dekorasjon. Derfor er de også i Paris to ganger i året der de stiller ut på én av de mest prestisjefylte messene, Maison&Objet.

Colección Rímon er stolte av å kunne tilby originale verker og kunstobjekter som representerer alt fra de nyeste teknikkene til de siste trendene innenfor dekorasjon og kunst som samtidig er forløpere for utviklingen innenfor kunsten. Og Colección Rímon er derfor gjennom de siste par årene blitt en av de ledende kunsthandlerne og promoterer i Spania og i resten av Europa.

Josef Rimon har hele livet vært fascinert av kunstens verden, og med Colección Rímon er han i daglig kontakt med mange dyktige kunstnere. Det er nå 15 år siden Josef etablerte Colección Rímon, og siden den gang aktiviteten økt. Nå med to forretninger, innramningsverksted og daglig handel med kunder over hele verden.

Colección Rímon tilbyr unike høykvalitetsprodukter som graveringer, malerier på lerret og treplater, litografier så vel som trykk og fotografier.
Prioriteten er alltid å gi kundene muligheten for å skape en unik stil og innredning i sine personlige omgivelser der god smak og respekt for det originale maleriet verdsettes av kunden. Colección Rímon har et bredt utvalg av originale malerier fra mange forskjellige kunstnere, storparten fra Spania. Alle kunstnere er valgt på grund av sitt talent, noe som passer godt sammen med Colección Rímons filosofi og mål om å bringe kunst fra gode spanske kunstnere tettere på deres klienter.

I Colección Rímons workshop framstilles og designes også alle former for rammer efter mål, slik at kundene får det ferdige kunstverket innrammet slik de ønsker det. Du finner butikkene henholdsvis I Fuengirola på Ctra. de Mijas eller I Marbella på The Golden Mile overfor Villa Tiberio.
Tlf.: 952 662 791 • 660 019 581

___

Sunread hos Unioptica
Er du lei av å skifte briller når du sykler, spiller golf eller dyrker andre former for sport? Da er Sunread-solbriller kanskje noe for deg som er brillebruker og aktiv med sport og mosjon.
Hos Unioptica fås nå de smarte sportsbrillene med polariserte glass, særlig godt egnet til fritidsaktiviteter som f.eks. golf, tennis, jakt, sykling, mm.
Det nye med Sunread-brillene er at de leveres med et lesefelt (bifokale glass), slik at man kan lese scorekortet, sykkelcomputeren, etc. uten å måtte skifte briller.
Prisene er svært konkurransedyktige og ligger mellom 79 og 99 euro. De fås også med avstandsstyrke om man til daglig er brillebruker, og prisen er da 249 euro.
Hos Unioptica er du velkommen til å prøve de forskjellige glassene slik at du er sikker på å få nettopp det glasset som passer best for deg og din/dine sports- og fritidsaktiviteter.
Er du i tvil om hvilken styrke du bruker, så husk at Unioptica alltid tilbyr gratis super synsprøve med kontroll mot både grønn – og grå stær.
Tlf: 952 199 254 – www.unioptica.com

___

Alarma Universal vinner gyllen pris
Cancerhospicet Cudeca overrekker hvert år en gyllen pris (gullnål med Cudecas logo) til en av sine sponsorer som honnør for godt samarbeid. I år har de bestemt at prisen skal gå til det danskeide sikkerhetsselskapet Alarma Universal som har støttet Cudeca i mange år. Firmaet er sponsor for Cudecas årskalender på niende året, og årlig donerer firmaet nesten 4.000 euro til trykk og distribusjon av kalenderen. Vinneren ble kåret utfra kriteriet om at det måtte være tradisjon for å engasjere seg i fundamentale formål og/eller bidra til cancerorganisasjonen.

– Det er en stor heder for oss å motta prisen. Jeg kjenner Joan Hunt fra før, hun startet Cudeca. Hun er en fantastisk kvinne. Alt det arbeidet hun legger i det og den motivasjonen hun viser er helt enestående. Det er en stor glede for oss å kunne hjelpe med det prosjekt, sier direktør i Alarma Universal, Christina Nissen.
____

Espana-Holiday.com tilbyr ferieutleie av høy kvalitet
Eiendomsmegleren Atlas Property har åpnet kontor i Mijas der de beskjeftiger seg med salg og langtidsutleie av boliger.
I kontorfellesskapet åpner ferieutleiebyrået Espana-Holiday.com som er det tredje kontoret i tillegg til lokalene i El Rosario og Nueva Andalucia.

Ferieutleiebyrået Espana-Holiday.com er klare til å hilse sommerens turister velkommen med de lekreste ferieboliger til utleie på kysten.
I den kommende sesongen vil Brian Lang som har medvirket til å bygge opp forretningen i Fuengirola, Mijas og Benalmádena sammen med Cecilie Falk som primært beskjeftiger seg med ferieutleie i Espana-Holiday.com regi på Costa del Sol. Her tilbyr de villaer og leiligheter av høy kvalitet til de mange interesserte feriegjestene.
– Vårt fokus er nå å få inn eiendommer til kortidsutleie i vår regi, sier Brian Lang fra kontoret i Mijas som åpnet i mars.
For øyeblikket har firmaet rundt 100 ferieboliger i Marbella-området.
– Det er viktig å få inn flere eiendommer på grunn av den økende etterspørselen avledet av den utrygge situasjon utenfor Europa. Vi vil svært gjerne ha litt flere boliger å tilby i Fuengirola, Benalmádena og Mijas. Vi forventer en stor tilgang av eiendommer fordi våre betingelser er svært attraktive for boligeierne, slår Brian Lang fast. Når man velger å leie ut boligen sin gjennom Espana-Holiday.com, betaler man det første året 250 euro for markedsføring det første år samt beskrivelse og fotos av boligen. Deretter betaler man 175 euro i året for den massive markedsføringen som Espana-Holiday.com leverer.
– Det er likevel viktig å poengtere at Espana-Holiday.com ikke krever inn pengene fra boligeieren før den første leietakeren har betalt, sier Brian Lang og fortsetter: 


– Vi går etter kvalitet. Vi har en holdning til hvordan den enheten som skal leies ut, faktisk ser ut. Det må være pent og ordentlig, og tingene må fungere. Vi har altså et krav til kvaliteten, og vi krever (sikrer) at boligen lever opp til den nye lovgivningen rundt kortidsutleie i Andalucía. Ellers kan vi ikke ta inn eiendommen, forteller Brian Lang om det man kan forvente hos Espana-Holiday.com.

Atlas Property og Espana-Holiday.com har inngått et samarbeid med 3D-Dimensiva.com angående et nytt og banebrytende presentasjonsverktøy der brukeren reelt sett har opplevelsen av å befinne seg i selve boligen som blir presentert.
– 3D-Dimensiva går ut og skanner boligen for å bryte med de mange juksebildene. What you see is what you get, sier Brian Lang om det nye verktøyet som skal hjelpe potensielle kjøpere, samt turistene med en opplevelse av å være tilstede i boligen mens de sitter i sin egen stue et annet sted i verden.

Kontoret i Mijas består av Espana-Holiday.com som driver ferieutleie, meglerdelen Atlas Property som ivaretar langtidsutleie og 3D-Dimensiva.com som gjør skanningen av boligene.

– Som ansvarlig utleiebyrå tar vi boligeieren i hånden og sørger for at eiendommen lever opp til lovgivningen, sier Brian Lang. De som leier ferieboliger gjennom Espana-Holiday.com er først og fremst skandinaver, nederlendere, tyskere og belgiere og dessuten et bredt utvalg av europeere.
___

Clinica dental noruega shoptalk foto maj 2016

Ny medarbeider i Clinica Dental Noruega
Tannlege Catharina Hvid-Hansen i Clinica Dental Noruega i Fuengirola sentrum hilser sin nye medarbeider tannlege Päivi Voutilainen velkommen til klinikken. Päivi er en viktig resurs for oss slik at vi kan fortsette å gi en service med høy kvalitet og med korte ventetider selv nå når pasientgrunnlaget øker kraftig.
Den senere tiden har vi opplevd en av de kraftigste pasienttilstrømmingene på alle de årene jeg har arbeidet her på kysten, sier Catharina Hvid-Hansen som har vært aktiv som tannlege på Costa del Sol i 15 år til nå.
Päivi Voutilainen som nylig begynte å arbeide hos oss, er tannlege med finsk odontologieksamen fra Helsingfors universitet. Hun har allerede arbeidet mange år på Costa del Sol og snakker perfekt finsk, svensk, spansk og engelsk, noe som er til stor hjelp for oss.
Nå når vi er to tannleger på klinikken kan vi fortsett å tilby kort ventetid og sikre at akuttpasienter kommer inn samme dag som de ringer. Dessuten kommer vi snart til å utvide våre åpningstider for å tilby timeavtaler sent på ettermiddagen for de som har vansker med å komme ifra jobben i løpet av arbeidsdagen.
Den positive trenden vi ser med enda flere pasienter tror jeg skyldes en kombinasjon av mange saker. De som flytter ned til kysten er flere enn noensinne, og man er allerede før man flytter bevisst på at man kan få nordisk kvalitetstannpleie til spanske priser og med korte ventetider. Dette i kombinasjon med at vi har vært her i så mange år og at vi i dag har fullt opp med jobb, er noe vi selvsagt er svært glade for.
Vi passer også på å bytte bildene på vår annonser i magasinet slik at den stemmer med personene som nå jobber i klinikken. I den nye annonsen ser du tannlegene Catharina og Päivi, samt tannlegeassistene Jessica, Elsa og Sofia.

___

Foto Kirsten Sonne Shoptalk DNM maj 2016

Ny norsk medarbeider og generasjonsskifte hos sykepleier Kirsten Sonne
Hjemmesykepleier Kirsten Sonne besøkte i begynnelsen av 2016 Costa del Sol for å planlegge framtiden sammen med sin profesjonelle medarbeiderstab. Samtidig ble det også tid til å avholde 26 års jubileum for Kirsten Sonne som kom til Costa del Sol 12. januar 1990.

Men et generasjonsskifte stod øverst på dagsordenen, og den daglige ledelsen av Syke- og hjemmepleieavdelingen her på Costa del Sol blir nå lagt i hendene på Natasja Blicher. Natasja ble headhuntet i 2014 og kom fra en stilling som akuttsykepleier i region Sjælland. Natasja er sykepleier med stor S, har en kjempeerfaring samt et humør og et vesen som har passet godt inn sammen med resten av Team Sonne som sørger for trygghet hos syke og eldre her på Costa del Sol. For nettopp trygghetsfaktoren og det å vite at hjelpen er rett i nærheten ved, når og hvis man trenger det, er svært viktig for de mange seniorborgerne på Costa del Sol. Alle kan rammes av sykdom eller hjelpeløshet, men med rett hjelp kan man unngå sykehusopphold.

Det er også ansatt en ny norsk sykepleier, Laila Stokknes, som sammen med teamet er klar til å betjene de mange norske klientene.

Av andre endringer kan også nevnes at Sigrid Magnusdottir etter 18 år hos Kirsten Sonne har valgt å pensjonere seg, og Bente Skifter har etter sine nesten 20 år valgt å gå ned i deltidsstilling. Det er fortsatt Kirsten Sonne selv som med profesjonalisme og kyndig erfaring styrer virksomheten, men hun gleder seg svært til at Natasja tar over her på Costa del Sol, gjennomfører fornyelser og tar initiativer med hensyn til den kontinuitet og de verdier som alltid har kjennetegnet Kirsten Sonne.

Kirsten Sonne tilbyr hjelp til: Etterbehandling, sårbehandling, gjenopptrening, alminnelig pleie, injeksjoner, hygiene, hjelp til innkjøp og matlaging, samt avlastning for familien. Alle medarbeidere snakker dansk, engelsk og spansk. Dessuten snakker den spanske helsemedhjelperen María spansk, engelsk og nederlandsk. Ved sykdom eller alderdomssvekkelse er det nødvendig med pleie og omsorg. Trenger du hjelp, trygghet, pleie eller noe annet, så kontakt Kirsten Sonne og hennes team og du er i de beste og mest profesjonelle hendene.

www.kirstensonne.dk – Sonne.kirsten@outlook.dk – Tel.: 608 05 05 19

______

Martins ShopTalk

Nytt hår hos Martins
Gjør lidt ekstra ut av håret ditt. Eller gå sommeren i møte med en ny og frisk frisyre.
Hos Frisør Martin’s i Elviria kan du fritt forkjæle deg selv, for servicen og produkter er på topp, mens prisene er moderate. ”Vi har alltid holdt oss til populære spanske priser,” forteller Mehrdad som gjennom 17 år har drevet salongen med sin mann, Martin. Kundekretsen er internasjonal, men sterkt preget av nordmenn. Vår fortid i Sverige og plasseringen midt i Elviria gjør oss svært skandinaviske,” forteller den populære frisøren som gleder seg til å fikse håret til nye og gamle kunder over sommeren.

Besøk Frisør Martin’s i Centro Comercial Elviria
For timebestilling: 952 83 02 08

______

Henrik Reinhard foto

Pass godt på hjertet ditt – gratis foredrag ved hjerteforsker Henrik Reinhard.

Lege og hjerteforsker Henrik Reinhard inviterer til gratis foredrag på Hospital Vithas Xanit Internacional i Benalmádena torsdag 16. juni kl. 16.00 (på dansk) og kl. 19.00 (på engelsk).

Han presenterer helt nye metoder, teknikker og tiltak for å unngå blodpropp i hjerte og hjerne, og i forlengelse av foredraget tilbys alle en gratis individuell vurdering av hvilke undersøkelser som bør foretas. Henrik Reinhard har forsket på hjertekarsykdommer og risikovurdering i mange år, og de undersøkelsene han tilbyr, foretas fortsatt ikke i Danmark.

Hjertekarsykdom med blodpropp i hjertet eller hjernen som resultat er den hyppigste årsaken til plutselig død og alvorlig sykdom hos europeere. Dessverre er første symptom på hjertekarsykdom i opp mot 70% av tilfellene plutselig blodpropp og død uten forvarsel. For øyeblikket forsøker man å forutsi hvem aom får hjertekarsykdom med risikofaktorer som alder, kjønn, røykestatus, BT, kolesterol, fedme, diabetes etc., men det er fortsatt ikke bra nok. For eksempel har 70% av pasienter med blodpropper normalt kolesteroltall. Derfor er det behov for bedre screeningundersøkelser, og Henrik Reinhard har forsket på dette.

Henrik Reinhard setter fokus på særlig at de 100.000 skandinavene som bor på kysten må tilbys bedre screening og utredning for å unngå blodpropp i hjertet eller hjernen. Målet er at alle 100.000 skal tilbys utredning for skjult hjertekarsykdom. Dessuten må alle risiko bli stratifisert med ny type CT-skanning som med stor sannsynlighet kan forutsi om den enkelte utvikler hjertekarsykdom senere. Hvis det siste er tilfellet, vil pasienten tilbys preventiv behandling.

Henrik Reinhard har dessuten invitert én av Danmarks dyktigste hjerteleger som sammen med sjefkardiologen på Hospital Vithas Xanit Internacional, også vil være tilstede.

Meld deg på et av foredragene på: hrhl@dadlnet.dk

eller telefon: +34 603 840 984, www.reinhardhealthcare.es

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.