Månedsmagasinet på Costa del Sol

 

Et stykke av Frankrike i Marbella


Området Perigord i regionen Dordogne i det sørvestlige Frankrike er kjent for valnøtter, utendørs markeder, foie gras, ender, kniver, steintøy og mye, mye mer. Et lite område som har mye å by på. Etter å ha bodd der i 25 år og arbeidet med naturprodukter, bestemte Virginie Demonchaux og hennes mann å flytte til Spania – til en ny tilværelse selv om tilknytningen til deres hjemby Brive la Gaillarde og Périgord-området er bevart gjennom deres populære delikatesseforretning French Gourmet & Decoration som nettopp har flyttet fra Elviria til større lokaler på Den gyldne mil mellom Marbella og Puerto Banús (rett overfor Villa Tiberio).

Du hilses velkommen til tonene av Edith Piaf, Charles Aznavour og Georges Brassens franske musikk i den lekre butikken som er innredet med møbler fra Virginies hus i Frankrike og andre ting snekret i hennes hjemby. Det er som å gå inn i et hjørne av Frankrike under den sørspanske sol.

Hos French Gourmet & Decoration finner du foie gras som blir fabrikkert av svogeren som holder denne gamle familietradisjonen i hevd, økologisk valnøttetærte, sjokoladetrøffel eller oljer med for eksempel trøffel og bringebær. Fra tid til annen kan du også kjøpe laks produsert av svogeren som selv røyker og marinerer den skotske laksen eller hva med å få Virginie til å bestille confiterte fiken eller aprikoser med foie gras, en fornøyelse for ganen.

Utvalget er svært eksklusivt, også når det gjelder vin. Du kan finne få, men lekre, utvalgte viner; rød, hvit og rosé, og selvfølgelig en fransk champagne. Spesielle apertiff´er, søte med valnøtt, melon eller fiken, samt de krydrede og en fransk pastis. I området omkring Biarritz produseres det mange lekre duker, forklær, kjøkkenhåndklær mm. fra Jean-Vier eller gled deg selv eller andre med en av de håndtrykte dukene fra Italia, trykt på den fineste lin. Du kan også finne steintøy, vinglass, lamper, kurver, klokker, glass, puter og selvfølgelig de kjente knivene fra la corroza, og dessuten kan du nå også finne de eksklusive knivene fra Le Thiers og utvalget er fabelaktig. 12 slags forskjellige tre på skaftet, eller du kan velge den fargen du vil ha eller hva med kniver med hornskaft? Og hva er et bord uten stearinlys fra Bougies la Francaise, og dufter fra Berdoues?

Skal du gifte deg, avholde stor fødselsdag eller fest, kan Virginie være gavekoordinator og du kan lage din gaveliste hos henne. Virginie legger stor vekt på eksklusiviteten, og de tingen du finner hos Virginie, finnes ikke andre steder i området.

Har du lyst til å forkjæle deg selv eller trenger du en spesiell gave, så finner du French Gourmet & Decoration på Den gylne mil i Marbella, rett overfor Villa Tiberio. Tlf.: 952 83 43 98. www.frenchgourmetmmarbella.com. Du kan bestille varer på hjemmesiden, og få dem levert i nærområdet.

Vi står sammen i tykt til det blir tynt

Det var mottoet da Christian Laursen fra Mix Lounge inviterte leserne til å melde seg på et slankeprosjekt. Og man kunne nesten kalle det et Snøhvit-prosjekt fordi det var sju menn og en kvinnelig deltaker. Mix Lounge Slankeklubb ble offisielt stiftet 1. februar 2016.

Alle startet med godt humør og en symfoni av utskårne ferske frukter, samt entrecote til kveldsmat, slik at deltakerne kom godt med fra starten. For å gjøre drikkevannet litt festlig, ble det drukket  fra store rødvinsglass.

«Det er den slags detaljer som gjør at folk holder fast på en slankekur i 14 dager», sier Christian Laursen.

Menyen var hver dag vel forberedt, og aldri har deltakerne sett to speilegg og spinat så flott servert. Denne kombinasjonen var til og med kurens mest kjedelige måltid.

Deltakerne gikk til sammen ned 41,9 kg, med det maksimale vekttapet for en person på 8,9 kilo. Så Mix Lounges slankeklubb var en suksess. Om det var hardt for deltakerne? Ja, litt hardt er det vel alltid å skulle gå forbi kjøleskapet uten å åpne det og ta et stykke ost eller sjokolade eller et lite stykke kransekake eller et sukkertøy, si nei til en øl i selskap med venner. Å holde fast på vekttapet krever disiplin og mot. Men det skal nok gå. Deltakerne stod sammen i tykt til det blir tynt.

Velbekomme og takk til Mix Lounge for initiativet – og for å gi oss et spark i riktig retning.

Åpningsmottakelse hos Dicton

Fredag 18. mars holdt Dicton Høreklinik åpningsmottakelse for å markere at Thomas Bo har overtatt forretningen og er klar til å føre de stolte tradisjonene videre.

Sammen med venner, familie og et stort antall av Dictons klienter ble denne solrike dagen feiret med spanske tapas, vin og hyggelig samvær. Alle gjestene fikk mulighet for å få en omvisning i hørselsklinikken som er blitt bygd litt om de siste månedene. Nye og friske farger, større klinikklokale og et nydekorert resepsjonsområde.

Det er innført utvidede åpningstider, slik at det nå også er mulig å komme innom Dicton på ettermiddagene og få et høreapparat, nye batterier eller en gratis høretest.

Innehaver Thomas Bo og Audiolog Isabel Bernardino gleder seg til å hilse på deg hos Dicton på kirkeplassen i Fuengirola.

www.dictonfuengirola.es – Tlf. 952 58 04 79

Annis Vitalshop i nye lokaler

1. april flyttet den populære helsekostforretningen inn i nye lokaler på Avda. Los Boliches.

”Vi flytter bare 100 meter, men det har betydning,” forteller Annis Dahms som grunnla Annis Vitalshop for litt over 25 år siden. Hun utdyper: ”Vi får mer plass og det er bra for både kunder og medarbeidere. I de nye lokalene får vi en langt større utstilling og plass til produktdemonstrasjoner og andre nyttige ting.”

For Anni blir den nye butikken en kjærlig tilbakekomst til Avda. los Boliches der vitalshop´en tidligere holdt til.

”Vi får en langt bedre beliggenhet her, for her finnes et strøk, et marked og en lang rekke dagligvarebutikker,” forteller Annis Dahms som vil ha daglig tilhold i den nye butikken sammen med sin finske kollega Tiina og Paula fra Nederland.

Besøk Annis Vitalshop på Avda. los Boliches nr. 109

Telefon 952 66 70 87

www.annisvitalshop.com    

Boutique Diva-moteshow med fokus på kvalitet

Tirsdag 15. mars avholdt Boutique Diva sitt vårmoteshow i Aquapools lokaler i Fuengirola der 120 vakre kvinner var møtt opp og var med på å gjøre kvelden til en suksess.

“Fantastisk å se så mange kvinner på Boutique Divas første, store moteshow. Jeg er glad for å se at kvinner ønsker at gå i kvalitetsundertøy,” lød det fra Nana Norrbom, eieren av Boutique Diva.

Etter at Nana Norrbom hadde hilst alle hjertelig velkommen til det som skulle vise seg å bli et brak av et moteshow, holdt Anja Kielskov som eier Aquapool et foredrag over fordelene ved å bruke spa. Det er nemlig viktig at man lærer å legge fra seg mobilen og andre devices og får litt kvalitetstid med familien. Spaens fordeler er altså ikke bare det fysiske, men også det psykiske.  

Deretter ble showet satt i gang. Fem vakre kvinner gikk mannequin i undertøy og badetøy fra merkene Primadonna og Marie Jo samt klær og vesker fra Rosemunde og Hanro. Her viste man at hos Nana Norrbom finnes noe for enhver smak og uansett størrelse.  

Dessuten ble det trukket to vinnere under loddtrekningen om en bikini fra Primadonna og en kaftan fra Andres Sarda. Vinnerne ble Katinka Burmeister og Charlotte Benita Juel Petersen.

Kveldens konferansier var Ingelise From som tidligere eide Boutique Divina i Centro Idea. Hun guidet gjestene flott gjennom showet og ga mye god informasjon om viktigheten av en god kvalitets-bh.

Boutique Diva tilbyr personlig fitting i butikken, samt råd om de rette bh-modellene, uansett størrelse.

Dessuten finner du et bredt utvalg av modeller og farger i butikken, og Nana Norrbom bestiller gjerne ditt favorittklær fra merker som Marie Jo, Primadonna og Andres Sarda på to-tre dager.

Besøk butikken på adressen:

Calle Maestra Angeles Aspiazu 14.

Puebla Lucia

Fuengirola

Reisen til ditt indre – utrensning på flere plan

Her er kurset som lærer deg å komme bak smerten, problemet, sykdommen og uønskede eller dårlige vaner som du vil endre. Uansett hvor friske eller syke vi føler oss, kan et grundig ettersyn og en hovedrengjøring anbefales. Vi sender gjerne bilen til forebyggende service – hvorfor ikke oss selv?

Slik innleder Pernille Knudtzon, spesiallege i allmennmedisin, vår prat om den ukelange kurset hun arrangerer i mai og for 12. gang sammen med Marian Larsen som er Body SDS-student, meditasjonsguide og clairvoyant. Kort og godt henvender kurset seg til alle som kan svare ja på ett eller flere av spørsmålene under:

  • Er du trøtt og mangler energi?
  • Har du smerter eller andre plager?
  • Tviler du på om du er god nok?
  • Om du gjør det som er best for deg?
  • Om du kunne leve på en annen måte?
  • Mister du av og til motet og selvtilliten?
  • Tenker du på om det finnes et bedre liv?
  • Om det helt grunnleggende trengs å bli ryddet og kastet for å gi plass til noe nytt?
  • Om tiden har kommet for å gjøre det du lenge har visst du skulle gjøre, men som du bare ikke har fått gjort?         

«Vi tilbyder et intensivt utrensnings- og innfølingskurs der deltakerne gjennomgår en ‘rengjøring’ både fysisk og psykisk med guidede meditasjon. Formålet er å rense ut på et cellulært plan og øke og forbedre deltakerens evne til å komme bak smerten, ”ondet”, sykdommen eller uvanen og være i kontakt med egen kropp og de indre organer, lytte til kroppen og finne inn til egen essens, forklarer Marian.

«Fokus er på syre-basebalansen i kroppen, vi holder øye med ditt levende blod under forløpet. Det gis Body SDS-trening og behandlinger for å avbalansere kroppen og sette fart på utrensningen og oppbygningen. Vi beveger oss som den enkelte nå kan, og deltakerne veiledes til å ta et nyt skritt».

«Utrensningen understøttes av utvalgte vitaminer, mineraler, urter og homøopati. De guidede meditasjoner gir mulighet for å (gjen)oppdage fysiske og følelsesmessige ubalanser, bearbeide dem, oppleve hva det dreier seg om for å transformere dem til hensiktsmessige og livgivende kvaliteter.            

Hele grunntanken med kurset er at vi tar utgangspunkt i livet og den livsstilen vi har her og nå. Vi bruker alt det vi har med i bagasjen som ressurser. Alt, uansett hva, vi inntil nå har opplevd kan brukes konstruktivt i vår framtid.

Vi vil gjerne gi mot og inspirasjon til at deltakerne tar sin iboende kraft til seg og tar det første skrittet mot å forandre noe i deres liv og gjøre nye ting. Vi er som regel en god blanding av kvinner og menn på kurset, noen som bor her på kysten og andre som reiser hit. Det gir en god dynamikk», utdyper Pernille.           

‘Reisen til ditt indre – utrensning på flere plan’ er av sju dagers varighet med maks. 10 deltakere. Det er velsmakende og utrensende måltider – i videst omfang økologisk – på menyen. Du lærer å tilberede lette, basedannende smoothies, juicer og supper.

Grip denne enestående sjansen til å sette fokus på din sunnhet og finne din indre kraft. Kurset foregår i naturskjønne omgivelser på den gamle, vakkert restaurerte mølla i Mijas 21. – 28. mai.

Kurset er inkl. kost og losji i møllen (dobbelt- og enkeltrom), daglig trening, behandlinger, mikroskopi av levende blod først og sist, guidede meditasjoner, daglige foredrag og undervisning i kost og basiske oppskrifter, infrarød sauna, vibrasjonstrener, fotdetox, immunstimulerende inhaleringer og personlig guiding hele veien gjennom 24/7 – det er et intensivt kurs – alt dette får du får 2.500 €.

For mer informasjon, ring Pernille Knudtzon på +34 678 253 510 eller les mer på www.vitafakta.es

Liberty Seguros forsikringer, utlendingenes førstevalg

Blant de titusenvis av utlendinger som lever i Spania, enten permanent eller midlertidig, er Liberty Seguros manges favoritt når de vil ha profesjonell forsikring til gode priser.

Akkurat nå har Liberty Seguros drøyt 175.000 utenlandske kunder som betjenes av over 300 forsikringsmeglere som snakker deres språk. Vi synes det er bedre at du får muligheten til å ha en personlig samtale med en ekspert om dine forsikringsbehov i stedet for et upersonlig telefonsamtale med noen som du aldri har truffet.

Akkurat nå har vi dessuten et svært godt tilbud(gjelder fra og med 21. mars til 22. juni 2016). Du kan nemlig spare 50 euro på både kaskoforsikringen og hjemforsikringen om du betaler via betalingsservice. Om du i stedet velger en annen betalingsmåte, mottar du en rabattkupong på 20 euro til shopping når du tegner en hjemforsikring eller 20 euro til drivstoff når du tegner en kaskoforsikring (vennligst se gjeldende betingelser).

”Vi strever etter å tilby de beste forsikringene til de beste prisene og slik at våre kunder er best mulig dekket. Hos alle forsikringsselskaper finnes det noe med liten skrift, men vi holder dette på et så lavt mulig nivå for å garantere at våre kunder ikke ”føres bak lyset”. Våre forsikringsmeglere forklarer gjerne dette nærmere ved et møte,” forklarer Iván Ortego som er sjef i Liberty Seguros.

Liberty Seguros dekker mer enn bare dine viktigste forsikringsbehov for hjem og bil og tilbyr dessuten livsforsikring, båt-, kommersiell- (kontor og industri), kjæledyr-, fritids- (f.eks. golf og andre fritidsaktiviteter), person- og ansvarsforsikring.

Liberty Seguros’ markedsføringskampanje viser sitt motto: Bak alle store selskaper finnes det fantastiske mennesker.

Vil du vite mer om Liberty Seguros’ forsikringer? Ring 902 255 258 for å få et tilbud og navnet på din nærmeste forsikringsmegler, eller besøk: www.libertyexpatriates.es.

Ved du allerede, hvor din nærmeste forsikringsmægler er, så tøv ikke med at kontakte dem for at aftale et møde og få den hjælp, du behøver. 

Fiks vår- og sommer-look´en hos Petro Peluqueros

Et steinkast fra Plaza de Hispanidad i Los Boliches ligger salongen Petro Peluqueros, i dag veletablert og svært populær og alltid med trivelig og personlig imøtekommenhet. Her er frisørene alltid oppdaterte på trender og nyheter, både når det gjelder klippeteknikker, frisyrer, farger, produkter og også på makeup-siden fordi salongen også tilbyr makeup og neglebehandlinger.

Hottest akkurat nå, særlig for skandinavisk hår, er produktet Olaplex som forandret hele frisørbransjen i og med lanseringen i fjor.

Med Olaplex er strukturskadet hår en saga blott. Dette produktet gjenskaper hårets egen svovelbindinger slik at håret blir både friskare og sterkere. Og ønskes farging, bleking eller annen kjemisk behandling, kan den med fordel kombineres med Olaplex.

For våren og sommeren har Petro Peluqeros også mange andre produkter som hjelper deg med å få et vakkert hår, blant annet de beste hårproduktene fra Redken og Sebastian Professional, som for eksempel verner mot sola som jo er et must uansett hårfarge, for nå framover blir solstrålene sterkere for hver dag som går.

Spør personalet om hva som er best for akkurat ditt hår.

Petro Peluqueros finner du i Edif. La Paloma på Calle Fiesta de la Crema, i Los Boliches, Fuengirola.

For timebestilling, ring: 952 46 71 30, eller besøk deres Facebook-side: Petropeluqueros for å få vite mer om blant annet deres produkter og behandlinger.

Av Norrbom

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.