Månedsmagasinet på Costa del Sol

Helle Hollis Car Rental støtter Cudeca Hospice

Helle Hollis har i mange år støttet Cudeca Hospice i Arroyo de la 
Miel med et Helle Hollis charity-nummer.

Fredag 12. februar var det med stor glede at marketingsjef Christine Fleischer fra Helle Hollis kunne overrekke en sjekk på 1.384,10 euro til Cudeca Hospice.

Alle kan hjelpe til med å øke dette beløpet til Cudeca Hospice ved å bruke charity nummer C0001 som settes inn i klubbnummerfeltet på Helle Hollis’ hjemmeside www.hellehollis.com når du leier bil.

Kunden får 15% rabatt på billeien, og Helle Hollis donerer 10% av leieverdien av en gruppe C-bil til Cudeca Hospice.

Cudeca Hospice har i mer enn to tiår ytt palliativ pleie til flere enn 11.000 pasienter via personlige pleieprogrammer: Hjemmepleiebesøk, dagpasientenhet, dagsenter, fysioterapi, rådgiving og psykososialt hjelpeprogram. All pleie og hjelp fra Cudeca Hospice er gratis.

Cudeca Hospice er svært takknemlig for Helle Hollis Car Rentals forsatte støtte. Takket være donasjoner som dette er Cudeca Hospice i stand til å fortsette det viktige arbeidet med å «legge dager til livet» for dem som trenger det mest.

For ytterligere informasjon eller for å få 15% rabatt, bruk linken til hjemmesiden http://www.hellehollis.com/charities/cudeca.asp og ikke glem å benytte charity-nummeret C0001.

___

Ny tannlege hos Clínica Dental Escandinava

Eja Christensen heter den nye tannlegen som nettopp har begynt hos Clínica Dental Escandinava i Los Boliches. Eja er utdannet fra Aarhus Universitet og har spesielt interessert seg i parodontologi som hun vil ha som sitt spesialfelt, det vil altså si kirurgiske tannkjøttbehandlinger. Eja gleder seg til samarbeidet med sine nye kolleger på Clínica Dental Escandinava som i år kan feire klinikkens 30 års jubileum.

www.clinicdental.eu

___

Vaktskifte hos Dicton Høreklinik

Jørgen Laurbjerg har valgt å overlate sin legendariske hørselsklinikk til en ny mann. Og for alle Dictons mangeårige kunder er den nye eieren et kjent ansikt. Det er nemlig Thomas Bo som tidligere har vært hos Dicton i mer enn 10 år. Så Thomas Bo har kommet tilbake og er klar til å føre Dictons stolte tradisjoner videre. Med seg har han Isabel som er utdannet audiolog og som står for diagnostiseringen av hørselstapet og Thomas er ingeniøren bak design, fabrikasjon, tilpasning og utvikling av alle Dictons apparater. Han har den erfaring som skal til, og han er klar for å hjelpe til med å forbedre livskvaliteten for dem som lider av et stort eller lite hørselstap, samt tinnitusproblemer.

Dictons styrke er, og har alltid vært, å produsere egne høreapparater. Derfor kan den nyeste teknologien raskt inkorporeres i apparatene. Egenproduksjonen betyr også at reparasjoner vanligvis kan utføres i løpet av et par dager.

Med Thomas fortsetter Dicton i Fuengirola sentrum og med en representant i Marbella. Tradisjoner holdes i hevd, men med nye tider og utvikling kommer Thomas også til å presentere sine kunder for nye tiltak innenfor programmering og følger nøye med på den utviklingen som finnes innenfor hørselssektoren.

Det vil glede Thomas å se nye og framtidige kunder samt venner og forretningsforbindelser til åpningsmottakelsen fredag 18. mars kl. 12-15 i Dictons lokaler på kirketorget i Fuengirola.

www.dictonfuengirola.es – tlf.: 952 58 04 7 

___

 

Foredragsrekke: 7 trinn til et sunnere liv

Vi kan koke spørsmålet om helse ned til noen  enkle komponenter, som hva vi spiser, drikker, tenker og føler. Det er heldigvis mye vi kan gjøre for å holde oss raske og rørlige. I foredragsrekken ‘7 trinn til et sunnere liv’ vil dr. Pernille Knudtzon og Vitafakta Health Clinic-teamet komme inn under huden rundt vitale helseforhold og peke på hva vi selv kan gjøre for et sundt og godt liv der det er plass til alle livets retter.

           

7 trinn til et sunnere liv:

1.         Hydrering – væskebalanse
2.         Det grønne
3.         Trekk pusten
4.         Beveg deg – hold deg i gang
5.         Oljer
6.         Sunn søvn
7.         Følelsesmessig balanse

Tirsdag 29. mars kl. 16 – 18: Hvorfor er vann viktig?

Hvor mye vann er sunt?
Hva slags vann? Er et vann våtere enn et annet? Hvordan regulerer vi syre-base balansen?
Hva er pH-verdi?
Hva er forskjellen mellom en rislende bekk og et surt hull med mose? Hvordan avspeiler pH-verdien vår helsetilstand?

Tirsdag 19. april kl. 16 – 18: Klorofyll –planternes blod!

Grønt er godt. Trekk pusten.
Hvorfor er ikke grønt bare bra for øynene, men for hele kroppen? Hvordan styrkes blodet ved at vi spiser grønt?
Hør om plantenes blod; klorofyll.
Hvordan puster du?
Hvordan gir du cellene dine frisk luft?

Vel møtt !

Alle foredrag avholdes i Centro Sanum i Centro Idea.

Se mer på www.vitafakta.es.
Påmelding til vitafakta@vitafakta.es, +34 678 253 510 eller på Facebook.

___

Optica Laza hilser våren velkommen

Optica Laza er et familieforetak som dekker det meste av kysten med sine tre optikerforretninger. Én i La Cala, én i Fuengirola og én i Calahonda.

Optica Laza har en stor, internasjonal kundekrets.

De er alle klare til våren med masser av flotte brilleinnfatninger og den nyeste teknologien til både synet og hørselen din.

Er du klar til våren når det gjelder hørselen eller synet? Det er nå du skal kunne høre fuglekvitter, se blomstene spire og alle fargene som vårens flora og fauna byr på. Optica Laza kan hjelpe deg med å få sjekket begge deler.

Stikk innom og få testet øynene dine: Er de ok? Har brillene den riktige styrken? Kanskje trenger de litt justeringer? Eller hva med et par lekre solbriller med din styrke til å nyte solen på deilige vår- og sommerdager som kommer nærmere dag for dag. Og benytt muligheten til å se vårens nye mote i brilleverdenen.

Foruten optikervirksomheten er Optica Laza også spesialister i høreapparater og er autorisert forhandler av alle Widex-produkter. De har et profesjonelt utstyr i hørselsklinikken og en ekspertise som kan imøtekomme ditt behov for høreapparater og hjelp ved hørselstap. Høreapparatene fra Widex kan hjelpe deg med å få de hverdagslige lydene tilbake i ditt lydunivers: Fottrinn, ringeklokken, mm. Og framfor alt: Samtaler, fjernsyn og radio kan plutselig igjen høres. Widex gir dessuten tre års garanti, tre års gratis forbruk av batterier og en forsikring mot tap og tyveri.

Ring og bestill tid til en hørelstest på et av våre tre hørselssentra: Calahonda, Fuengirola eller La Cala de Mijas på vår kundetelefon: +34 952 93 51 72

Du finner Optica Laza i Calahonda, CC Los Cipreses (ved siden av apoteket og ca. 500 meter fra den norske sjømannskirken). Tlf.: +34 952 93 51 72 www.opticalaza.es.

___

 

Alarmselskap støtter fortsatt Cudeca

Alarma Universal med hovedkontor i Fuengirola, har for niende år på rad inngått avtale med Cudeca, veldedighetsorganisasjonen som driver cancerhospicet i Benalmádena, om å sponse organisasjonens årskalender.
Det danskeide alarmselskapet som i 33 år har tilbudt de beste alarmsystemene med utrykning på Costa del Sol, donerer årlig nesten 4.000 euro til bl.a. trykking og distribusjon av kalenderen.
Man kan kjøpe kalenderen på Cudecas 12 gjenbruksforretninger, samt i sentret i Benalmádena.
Les mere om cancerorganisasjonen Cudeca på www.cudeca.org og om Alarma Universal på www.alarmauniversal.com.

___

 

Et jazzarrangement i særklasse

Det ble en brakfest da jazzbandet Doc Houlind spilte opp til sitt rykte som et av Danmarks beste jazzband.

UniOpticas eier Claus Bentkjær og Europlay TV’s eier, Mads Brock Sørensen sto bak arrangementet som fylte Fuengirolas sentrum med New Orleans-stemming. Formålet med konserten var dels å la arrangørenes kunder få hygge seg og samtidig feire UniOpticas 15 års fødselsdag. Og hvilken fest det ble denne fredagen. Alle de ca. 500 frammøtte var elleville, og gaten ble raskt forvandlet til én stor fest.

Europlay TV og UniOptica leverte gratis fatøl, vin og lekre tapas til alle sine kunder. Ja, selv de mange forbipasserende stoppet opp og fikk en tår å drikke mens de hørte fantastisk jazz hele ettermiddagen. 

Fordi det ikke er noen scene foran UniOpticas lokaler, hadde Europlay skaffet en kjempestor lastevogn der Doc Houlind og hans band sto på planet slik at de på behørig vis ble hevet over folket og alle kunne ikke bare høre, men også se bandet.

De glade arrangørene vil gjerne takke alle for frammøtet og for at de, sammen med Doc Houlind Band, var med på å skape ekte New Orleans-stemning på en svært solrik dag i januar.

___

Populær gourmetbutikk – nå i Marbella

Etter nesten to år i Elviria har gourmetbutikken Virginie nå flyttet til Marbella der de i en ny og større butikk byr velkommen med et fantastisk utvalg av gourmetprodukter og fine dekorasjonsartikler til å pynte bordet med. Virginie, som eier butikken som bærer hennes navn, nyter å dele fransk kultur, design samt mat og vin, og behovet for mer plass å boltre seg på har nå resultert i flytting til deilige, store og lyse lokaler på ”Golden Mile” rett ved Hotel Marbella Club. Samtidig med større lokaler har Virginie også blitt mer synlig, og butikken er mye å finne.

Hos Virginie kan du finne foie gras som blir fabrikkert av svogeren. Eller hva med å prøve en av de mange sennepene fra Virginies hjemby, med sopp, rød pepper eller druemost. Confitert and, lekre valnøtter badet i sjokolade, økologisk valnøttetærte, sjokoladetrøffel eller oljer med for eksempel trøffel og bringebær. Utvalget er svært eksklusivt, også når det gjelder vin. Du kan finne få, men lekre viner; rød, hvit og rosé, og selvfølgelig en fransk sjampanje. Spesielle aperitiffer, søte med valnøtt, melon eller fikener samt de krydrede og en fransk pastis.

I området rundt Biarritz produseres det mange lekre duker, forkle, kjøkkenhåndklær mm. og fra French Gourmet & Table Deco forhandles produktene fra Jean-Vier. Du kan også finne steintøy, vinglass samt de eksklusive knivene fra La Corrèze der logoen er et valnøtt-blad. Knivene er også fra Virginies hjemby. Og hva er et bord uten stearinlys fra Bougies la Francaise, og dufter fra Berdoues? Har du lyst til å forkjæle deg selv eller trenger du en spesiell gave, så finner du nå Virginie i Marbella.

Butikken ligger på ”The Golden Mile”, rett overfor Villa Tiberio og rett ved Hotel Marbella Club. Og det er parkering rett foran. Virginie gleder seg til å hilse alle faste og nye kunder velkommen i begynnelsen av mars.

http://www.frenchgourmetmarbella.com

___

 

Byens beste fiskehandler

Han har 40 års bransjeerfaring, men han er bare 49 år gammel. Fiskehandleren i den lille innkjøpsarkaden ”Las Cumbres” i Elviria kommer fra en skikkelig fiskerfamilie. Toño, som Juan Antonio kalles, var bare ni år da han fulgte med sin far på havet for å få dagens fangst i hus. I dag har han ry på seg for å være byens beste fiskehandler.

”Jeg selger bare dagens fisk. Alt er ferskt og lekkert. Og jeg både renser og fileterer gjerne fisken for kundene slik at den er lett å tilberede,” forteller Toño som leverer til områdets ledende fiskerestauranter og som også har mottatt flere priser for sitt utvalg og presentasjon. ”Fisk og skalldyr er lekker mat, men det behøver absolutt ikke være dyrt,” garanterer fiskehandleren. Han kjøper bare nasjonalt og har en lav husleie, noe som er med på å sikre kundene gode priser på dagens beste fisk.

Fiskehandler Toño

Centro Comercial Las Cumbres

(rett bak supermarkedet Las Cumbres)

Telefon 658 58 06 88 / 952 83 57 73

___

 

Spesiallege Bo Rosenkilde i nye omgivelser

Utfra en klar filosofi om at man ikke skal la en god mulighet gå forbi, flytter den danske spesiallegen i kirurgi, Bo Rosenkilde, sin klinikk fra Fuengirola til Torremolinos for å bli en integrert del av Clínica Santa Elena. Det blir til gavn for alle – ikke minst pasientene, mener han.

”Her er vi tett på alle de undersøkelsesmetoder vi har trenger som CT og MR-skanninger. Dessuten ønsker flere og flere å være fullt bedøvet under kikkehullundersøkelser og mindre brokkoperasjoner, og fordi vi likevel må til Clínica Santa Elena hver gang det skal foretas noe større, er det lettere for alle at jeg flytter min klinikk dit,” forklarer Bo Rosenkilde som blir den første skandinaviske spesiallegen på det anerkjente privatsykehuset.

Og der er andre fordeler ved de nye omgivelsene – ikke minst for pasientene. Clínica Santa Elena aksepterer nemlig de fleste private sykeforsikringene.

”Jeg vet mange av mine pasienter har en privat sykeforsikring som de nå fritt kan bruke hos meg på Santa Elena. Slik var det ikke tidligere fordi jeg takket nei til det administrative arbeidet som er forbunnet med diverse forsikringer. Nå tar Santa Elena seg av det,” forklarer Bo Rosenkilde som allmennkirurg dekker bredt diverse sykdomskategorier.

Bo Rosenkilde har samme kontaktdata som før.

Telefon 952 47 52 49

Epost: brg@dadlnet.dk

www.docrosenkilde.com     

___
Når det skal gjøres godt og grundig rent – også i hjørnene

Cleaning4you er et forholdsvis nystartet firma, men det betyr ikke at det ikke står ekspertise bak. Det profesjonelle Cleaning4you-teamet har nemlig mange års erfaring i bransjen. De har gode anbefalinger og referanser og leverer en grundig og solid rengjøring.

De tilbyr forskjellige løsninger og finner alltid den som passer nøyaktig til kundens behov. De tar med egne kvalitetsprodukter til rengjøringen, de snakker engelsk og spansk, og de arbeider i området fra Fuengirolas til Marbella.

Corina og hennes team av profesjonelle medarbeidere gleder seg til å gjøre rent for deg, enten det er rengjøring av hus, leiligheter, rengjøring ved bygging eller rengjøring ved flytting. Cleaning4you bringer fram smilet, for det er bare ikke noe som er bedre enn å komme hjem til huset eller leiligheten og finne at alt er i den skjønneste orden – når det er rent i hjørnene, er resten av huset også det!

Tlf.: 604 380 639 • Vi snakker engelsk

info@cleaning4you.eswww.cleaning4you.es

___

 

Nytt Callsenter i Fuengirola

15. februar fikk Jesper Høgfeldt nøklene til sitt nye Callcenter i Fuengirola, i Edificio Martín Buendía Business Center, rett ved El Corte Inglés. Det er ikke langt fra tanke til handling i Jespers univers. Fordi det etter mange måneders intense forsøk på å få bygget ut et samarbeid med et Callcenter i Aalborg slik at det norske markedet også kunne dekkes, måtte Jesper konstatere at det ikke fantes nok norske medarbeidere til oppgaven. Fordi det dermed ikke lyktes ham å finne en god løsning på problemet, vendte Jesper seg mot Spania. På rekordtid ble det transportert møbler, malerier, kontorinnredning mm. til Spania. Og de lekre, lyse lokalene i Edificio Martín Buendía Business Center skal nå danne rammene om High Profiles spanske kontor.

Det skal fortrinnsvis tas kontakt med virksomheter på vegne av nordiske klienter, og fordi det handler om både danske, norske og svenske firmaer, viser det seg å være lettere å finne god og kvalifisert arbeidskraft her i Fuengirola enn i Aarhus.

Jesper er autodidakt til fingerspissene, og han vet hva han har med å gjøre. Han har selv stor erfaring innenfor bransjen, og vet hva som skal til for å få suksess og motivere medarbeiderne. Det er for eksempel trening hver morgen, og dagen begynner med positive inputs, ideer – et kick for å starte dagen på den beste måten og fremme stabens teamspirit. Jesper er på jakt etter flere nye medarbeidere og tilbyr fast grunnlønn + provisjon.

Jesper Høgfeldt er en handlingens mann og har alltid antennene ute om det skulle by seg en mulighet for nye forretninger. Som det siste nye er han i gang med, og er medeier i et nytt prosjekt i USA. Det dreier seg om forbedring av sikkerheten ved internetthandel.

www.highprofile.dk

Tlf.: +34 629 96 13 46

Av Norrbom

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.