Månedsmagasinet på Costa del Sol
 

Både mennesker og dyr er velkommen.

Jeg elsker de dagene schæferhunden min, Selma, og jeg arbeider sammen. Hun er min medbehandler og bidrar med klare beskjeder, dyp innsikt, kraftig transformasjon – og latter for alle som har lyst til å ha henne med på sesjonene. Dyr er i det hele tatt blitt en mer og mer betydningsfull del av mitt healing-team, og svært ofte ender en BodyTalk-sesjon med et dyr som klient med å bli en sesjon for dyreeieren. Det skjer fordi dyrets innsikt er så dyp. Fordi det iakttar eieren så intenst og påtar seg ansvar i en grad som kan være en utfordring for dyrets helse. En refleksjon fører ofte til en parallell sesjon der både dyr og menneske bidrar til helbredelsesprosessen hos seg selv og hverandre. Det er spennende og rørende å være vitne til.

Når Selma arbeider, kan jeg ha vansker med å følge med. Hun er skarp og lynrask, helt renset for de filtre i hjernen som forsøker å tilsløre de tingene som vi helst ikke vil erkjenne. Jeg elsker dette aspektet av arbeidet med henne. Jeg kan være lederen i hverdagen  der hjemme og på vandreturer i fjellene, men når vi arbeider sammen i en BodyTalk-sesjon, er rollene byttet om og jeg er både ydmyk og beæret over å la henne vise vei. Hun guider meg gjennom, og det beste jeg kan gjøre er å slutt med å gå i veien med tvil, prestasjonsangst, overbevisninger og fastlåste tankemønstre.

Alle dyr er velkommen

Store dyr som hester, esler og kyr besøker jeg i stallen, fjøset eller på marken der de bor, mens hunder, katter, fugler, fisk, gnagere og mange andre mindre dyr kommer til BodyTalk på min klinikk.

Akkurat som mennesker lider dyr av smerter, fordøyelsesproblemer, allergier, angst og tvangshandlinger. De kan være utsatt for invasjon av parasitter, forgiftning, svikt og mishandling. De kan være trette, stressede og triste. Særlig hester og hunder som i høyere grad enn for eksempel katter, iakttar og følger sine eieres fastlåste tankemønstre, utvikler flere sykdommer end sine ‘ville’ artsfrender.

Jeg har behandlet en hund som ble overfalt av naboens hund. Det viste seg fort at nabohunden trengte en BodyTalk-sesjonen mer enn offeret som tillitsfullt satt og slikket sine sår mens jeg arbeidet med angriperen som led av separasjonsangst – og manglende næring via kosten (her må hundens eier selvfølgelig aktiveres).

En dødsdømt hingst med tarmslyng kom seg i løpet av en halv times BodyTalk, og neste morgen sendte hans eier meg et foto av en bunke nylagte hestepærer. Han hadde ikke spist eller hatt avføring på fem dager på tidspunktet for BodyTalk-sesjonen og stod bare i et hjørne av stallen og sparket opp mot den vonde magen. Å se inn i et par slørede, men bedende hesteøyne fyller meg med respekt og erkjennelse av hvor heldig jeg er som får lov til å være en del av denne prosessen.

Jeg har arbeidet med hester i en stor og fantastisk flott utstyrt stall i Irland (den ble bygget under siste økonomiske boomen), men der hestene i svært stor grad manglet mål og mening i sine liv. Det kan ikke BodyTalk gi dem, men ved å slippe den delen av ansvaret for krisen som dyrene bar for sine mennesker, ble luften liksom renset i stallen og fikk en stemning av: ‘Meningen med livet er opplevelsen av det’, senket seg over stedet. Underveis prustet, skrapte og gapte hestene igjen og igjen – det ser man ofte når dyr bearbeider følelser og store forandringer skjer. Når vi gaper, aktiveres endringer i den genetiske kodingen, fordi tyggemuskler og kjeveleddet stimuleres.

Jeg har BodyTalket en forsvunnet katt i Sverige som samme kveld vendte hjem etter tre måneder på avveie. Jeg har nydt å la meg drille gjennom en sesjon med en morsom gammel hest i Hannover som hadde en masse på hjerte som ingen oppfanget. For å rope på eieren hadde den begynt å halte (det var ikke noe fysisk galt med hesten utover vanlige alderdomstegn og de BodyTalker vi ikke, akkurat som vanlig dyreatferd heller ikke inngår, uansett hvor irriterende mennesker synes det kan være). Hesten delte viktig informasjon om menneske-intriger i stallen som gikk utover dyrene. Det viste seg å være ridesenterets eieres fæle skilsmisse som de hadde hemmeligholdt – det kan man gjøre for mennesker, men ikke for dyr. Med viktig kunnskap fra hesten, kunne hans eier nå handle.

En allergisk fisk, en hane med parasitter, hvis posisjon var truet av en unghane i hønsehuset, en okse med luftveisproblemer som gikk utover hjertet, en fjellhund med høydeskrekk, en OL-hest med refuseringstrang ved et bestemt sprang, et esel med aktiv hukommelse om seksuelt misbruk (nei, det var ikke en artsfelle som stod for misbruket), en konstant gjøende hund hvis utilfredshet viste seg å skyldes cellenes manglende evne til å ta opp væske… Dyret forsøker å kommunisere: Forstår det nå! Ved å gjø, gjøre fra seg på gulvet eller spise en sko. Dessverre forstår vi mennesker det sjelden og skjeller ut hunden i stedet for. Ja, anledningen til å oppsøke BodyTalk med et dyr er like variert som med mennesker.

En sidegevinst ved BodyTalk er ofte en dypere kontakt mellom dyret og dets menneske etter sesjonen. Vi skal ikke overføre menneskelige egenskaper og følelser til dyr, men tilby dem respekt, forståelse, trygghet, klarhet og nærhet. Krusningene fra en BodyTalk-sesjon med dyr rammer som oftest resten av familien. Det er flott å observere effekten for en hel familiematrix.

Å arbeide med dyrene fyller meg med en blanding av ydmykhet og stolthet. En klar oppvåkning fra den vanlige menneskelig arrogansen: Det handler nemlig ikke om hva vi kan lære dyrene, men hva de kan lære oss!

Vil du bestille tid til en sesjon eller ha mer informasjon om BodyTalk, er du velkommen til å ringe meg på tlf.: +34 607 62 91 06 – eller lese mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

Av Helle Espensen, autorisert BodyTalk.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.