Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kinesisk kapital til troppen

Kinesisk kapital til troppen

malaga-og-amrabat
Den nybakte faren og stjerneforward, Nordin Amrabat, er kjøpt – og flere signeringer i vente etter et overraskende tilbakeslag i La Liga.
 

Den 28 år gamle Nordin Amrabat, marokkaner født i Naarden i Nederland med en lillebror som spiller for FC Utrecht, går lykkelig rundt i sommervarmen. Hans kone har nettopp født dem en datter, og de kan nå begge bli i hovedstaden på Costa del Sol. Noe som de inderlig ønsket og som fansen til Málaga CFs La Liga-mannskap krevde.

Amrabat har med sin fandenivoldskhet og robuste og målsøkende spill i den nettopp avsluttede sesongen vært den rutinerte stjernen blant de unge angriperne på laget – leid for annen periode i tyrkiske Galatasararay i Istanbul. Salgsprisen for ham var 3,5 mill. euro. Penger som Málaga CF hadde vansker med å finne i et stramt budsjett med tøffe avtaler med kreditorene – ikke minst skattevesenet. Men så falt en sponsoravtale med et kinesisk firma på plass i begynnelsen av mai og det på et tidspunkt da det ellers så suksessrike Málaga-laget røk på et overraskende tilbakeslag i La Liga med åtte kamper uten seier (fem nederlag og tre uavgjort).
Kineserne sørget for halve beløpet. Resten skal nedbetales over en periode.
Kineserne er bl.a. representert i Intellectually Manufactured, og engasjementet i Málaga CF er en del av et sponsorship med 3 mill. hvert år i fire år. Videre supplerer kineserne klubbens akademi med 1 mill. per sesong. De asiatiske forretningsfolkene ønsker, som en del av sponsoravtalen, å sende unge talenter fra sin verdensdel til videreutvikling i Málaga.
 
Signeringen av Amrabat gjelder for fire sesonger. Med en gasje på rundt 1,1 mill. euro i året blir han den dyreste spilleren på laget.
 
Flere tv-penger – flere kjøp
Flere nye spillere kommer til. Blant flere interessante spillere nevnes den 26 år gamle  portugisiske midtbanespilleren Andre Filipe Bras Andre fra klubben Votoria Guimara der Andre  har scoret 16 mål i 74 kamper. Han er en sikker eksekutør av straffespark og leder for sitt lag. Den portugisiske storklubben Oporto har også vist interesse for ham.
Andre fik landslagsdebut for Portugal 31. mars i år i Portugals testkamp mot Kap Verde i Estoril (0-2).
Pris: 1,5 mill. euro.
Málaga CFs bedrede innkjøpsmuligheter henger også sammen med forventede 10 mill. mer i tv-inntekter i sesongen 2015-16. Tilsammen i alt 31 mill. euro.
Men ingen tvil om at Málaga CF også selger spillere.
I første rekke er de to landslagsspillerne Camacho og Juanmi ettertraktede. Den siste tiden er U 23-landslagsspillerenen Darder tippet overgang til Oporto.
 
Og lykkelig trener blir
Suksesstrener Javi Gracia blir. Både han og klubben uttrykker et inderlig ønske om å fortsette samarbeidet for å kunne ligge fast så høyt plassert i La Liga at europeiske turneringer blir en mulighet. I hans kontrakt har han en frikjøpsklausul på 3 mill. euro, hvis andre klubber ønsker ham.
”Jeg føler meg svært involvert med laget og klubben. Jeg ønsker å være en del av prosjektet i Málaga CF i lengre tid”, sier han.
Javi Gracia, hans kone og deres tre barn finner seg særdeles godt til rette her på kysten.
Akkurat som Amrabat.

malagaCFamrabat
 
Rundt en stjerne
Navn: Nordin Amrabat
Fødselsdato: 31. mai 1987
Født: Naarden, Nederland.
Posisjon: Forward/wing.
Draktnummer: 2
 
Ungdomskarriere:
HSV de Zuidvogels, Ajax og Huizen i Nederland.
Seniorkarriere:
2006-2007:
Omnisworld, Nederland – 36 kamper og 14 mål.
2007 – 2008:
VVV-Venlo, Holland – 33 kamper og 10 mål.
2008 – 2011:
PSV Eindhoven – 57 kamper og 9 mål.
2011-2012:
Kayserispor, Tyrkia – 38 kamper og 6 mål.
2012-2014:
Galasararay, Tyrkia – 34 kamper og 1 mål.
Leid ut til Málaga CF i andre halvdel av sesongen 2013-2014.
2015-2016:
Málaga CF, Spania – 43 kamper – 10 mål.
7  U 21-landskamper for Nederland.
25 A-landskamper for Marokko.
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.