Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario Sjømannskirken Costa del Sol maj 2015

El Campanario Sjømannskirken Costa del Sol maj 2015

Besøksadresse

Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
 
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
 
Åpen kirke
Tirsdag – lørdag kl. 10 – 16.15
Søndag 10 – 18
Mulighet for omvisninger
 
Gudstjenester
Hver søndag kl. 16.00 på El Campanario
 
Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 10-16
Salg av vafler, kaffe m.m.
Salg av lunsj hver dag fra kl. 13.15
Lørdager grøt kl. 13.15-15
Søndager grillbuffé kl. 13.30 med påmelding ( før lørdag kl 16.00)
 
Ung fredag – hver fredag.
Siste før sommeren 8. mai.
Første etter sommeren:  Åpen fredag 4.9 og 11.9. (kl. 16.00- 20.00)
Klubber fra 18.9
Kl. 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl. 17 – 19: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl. 19 – 20.30:  ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl. 20.30 – 22.30:  ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Ruth Ingeborg Sveinsdotter, tlf. 659 009 362
 
Småbarnstreff (Siste før sommeren: 23.juni)
Tirsdager kl. 10 – 13.
 
Kvinneforening (september – mai)
Selofhads Døtre, torsdager kl. 11
 
Hagegruppe (september – mai)
Tirsdager og torsdager kl. 10
 
Boule (september – mai)
Hver  onsdag og lørdag kl 13.30
 
Internett
Hjemmeside: www.sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol, Ung på Solkysten
 
2 minutter med sjømannspresten
Det er med glede og stolthet vi feirer  vår nasjonaldag  hvert år. Også for norske som bor  utenfor Norge  er 17.mai en viktig dag der vi markerer vår nasjonaldag. Det er mange gode grunner til å være stolte av  måten vi ferier  dagen på: barnetog, leker, nasjonalsanger og taler kan være med å  understreke  hvilke verdier vi setter høyt i vårt land.
Men kontrastene blir også store på en slik dag. Det er så mange som mangler både de goder og de rettigheter vi har i vårt land. Det er så mange som kjemper  for å oppnå demokrati, velstand, frihet og fred. Og det er dessverre så sterke krefter som synes å dra motsatt retning.  I vår glede og stolthet over hva vi har fått i arv må vi passe oss for å bli selvgode og «oss selv nok». Kontrastene rykker nærmere når vi ser hvordan mennesker setter livet på spill for å komme bort fra umenneskelige  og uverdige forhold. Det finnes nok ingen enkle løsninger på vår tids  store flyktningeproblem. Men vi kan i hvert fall minne hverandre om at også fra vårt land har tusenvis  utvandret for å finne et bedre liv, og tusenvis har flykter fra forfølgelse og krig også fra Norge. Og det fantes land som var villige til å åpne sine grenser og ta imot, både i Amerika og i våre naboland.  La oss  tenke over hvor grensen mellom sunn nasjonalfølelse og usunn nasjonalisme går.
Reidar Ådnanes
 
17.mai.
På 17.mai samles  det norske miljøet Costa del Sol ved Turistkyrkan på strandpromenaden i Fuengirola/Los Boliches. Der er det nasjonaldags-gudstjeneste i kirken kl 11.00.
deretter går 17.mai-toget langs strandpromenaden  til havnen i Fuengirola , hvor det er  felles program.
Kl 15.00 inviterer Sjømannskirken til   17.mai-feiring på El Campanario. Det blir salg av lunch,  vafler, pølser og is. Det blir leker for barna, og  et kulturelt program med nasjonale sanger. Vel møtt!
 
Nytt fra Sjømannskirken lokalt
Espen Havnen- Olesen har arbeidet i 5-6 år  med økonomi og administrasjon på sjømannskirka Costa del Sol.  Han har lagt ned en stor innsats  til beste for  virksomheten her på kirka, og han vil bli savnet. I løpet av prosessen med å  søke etter en ny person i stillingen dukket det opp noen gode lokale kandidater. Vi hadde bruk fro økonomisk kompetanse, gjerne også kjennskap til Spansk lov og rett, og helst med både norsk og spansk språk.  Vi har tilsatt Isabel Verdejo Andergren som har utdanning innen både juss og økonomi fra universitetet i Alicante. Hun snakker både norsk, spansk og engelsk. Isabel starter hos oss i august.
 
Vårens vakreste eventyr
Onsdag 29 april hadde vi en flott konsert på kirka. I år var det et ungt preg på vårkonserten. Mange  unge solister  sammen med våre to kor: Las Campanitas og EC-singers.  Alt satt sammen og dyktig ledet av kirkens organist, Trond Gilberg.  I forkant av konserten  var det pianomusikk  ved Semprini, en pianist som Trond faktisk hadde som pianolærer i Bodø da Trond var ung( enda yngre…)
Las Campanitas skal straks i gang med innspilling av juleplate, den må spilles inn nå for at du kan få kjøpe den som en nydelig julegave til høsten.
 
Velkommen til sjømannskirken i sommer
Gudstjenester i sommer.
Selv om  den faste staben skal ha ferie og  aktiviteten endrer seg på kirka i sommermånedene er det gudstjeneste hver søndag kl 16.00.  Den populære søndags lunchen  kan du også få med deg fra kl 13.30.  Til den ønsker vi påmelding inne lørdag kl 13.00
+34 952 939 800
elcampanario@sjomannskirken.no
 
Vikarer
Også denne sommeren  er vi avhengig av vikarer for å holde driften i gang når den faste stab skal ha ferie.
Vikarer på gjestehuset blir  Helen og Terje Steen og Terje og Siri Vigsnes.
Prestevikar blir Ole Marton Ølberg.
Organistvikarer blir Bengt Nordbakken og Johanne Bjørkhaug.
Diakonvikar blir Ingelin Nordbakken.
Og vikar på regnskap og administrasjon blir Odd Dyvik.
 
Mange bryllup i sommer
Det er som vanlig høysesong for bryllup på Costa del Sol om sommeren, men vi har fortsatt mange ledige dager utover ettersommer og høst, så kjenner du noen som du syns kunne få et tips om en flott bryllupskirke, ja så er det lov å anbefale oss. Eller kanskje du går med planer selv?
 
Kunstutstillinger i kafeen
7/5 – 3/6: Barnas kunstutstilling
4/6- 2/9:  Sommerutstilling  Astri Frida Zehetner og Gunnvor Sørhus
 
Fuengirola og Nerja
Ingen flere arrangement  i regi av Sjømannskirken denne våren, men vi kommer igjen til høsten.
Første gudstjeneste i Fuengirola  blir 18.oktober. I Nerja  blir  det gudstjeneste 25.oktober.
 
Sykebesøk
Det kan vere godt å få prate med nokon  om ein er sjuk og innlagt sjukehus. Mange av oss strevar med å uttrykke oss på spansk. Og engelsk er heller ikkje vanleg for spanske som arbeider på sjukehus. Ta kontakt med sjømannskirka  om du sjølv eller andre du veit om ønskjer besøk!
 
Krise- beredskap
Ved ulykker har Sjømannskirka beredskap for å kunne bistå dei som er involvert. For å få akutt hjelp ringjer ein nødnummeret 112. Ein kan og ringe  061 – medisinsk nødnr. for å be om ambulanse .Då treng ein vite adressa der ein er, for at eventuelt ambulanse kan finne veien. Hotell-resepsjonar er vant å hjelpe til. Men sjømannskirka har og ein beredskapstelefon som kan brukast for å få kontakt med nokon som snakkar norsk. Vårt lokale nummer er. 0034 650 446 348.  (Vi skal svare innen ein time.)
Sjømannskirken har og ein sentral beredskapstelefon for krisehåndtering: 0047 95 11 91 81
Forbøn ( 2 bilder, lystenning og krukke)
På kirka har me ei bønnekrukke der du kan formulere bønner som så blir lagt fram for Gud i gudstenestene. Du kan komme og tenne lys i lysgloben og søke stillhet, eller du kan ta kontakt med nokon av oss som er på kirka og spørje om forbønn. Me trur at Gud høyrer oss og ønskjer at me skal komme til han med alt som ligg oss på hjarta.  ( Matt 11.28)
 
Nytt fra Sjømannskirken sentralt
Vi klipper fra  årsmeldingen:
Sjømannskirken ønsker å være til stede som et kirkelig, sosialt og kulturelt møtested for alle, enten man ønsker å treffe andre nordmenn, trenger en andakt eller en god prat over vafler og kaffe. I Norge møter Sjømannskirken mennesker på messer, foreningsmøter, i konfirmasjonsundervisning og på gudstjenester.
Totaltallet 821.964 er antall møtte inkludert besøk på Nettkirken og venner på Facebook.
De 5 kirkene med flest møter med mennesker i 2014
Gran Canaria:                   87.190
Kypros:                              54.080
Albir-Villajoyosa:              53.010
Torrevieja:                         45.899
Costa del Sol:                   42.646
 
Sosialsaker
Sjømannskirkens medarbeidere ga akutthjelp til 1.519 landsmenn i nød i 2014. Trenden viser at sosialsakene blir stadig tyngre og tøffere.
 
Bli medlem
Ordningen med personlig medlemskap i sjømannskirken er nokså ny, men det blir en viktig  sak fremover. Medlemsordningen skal sikre god informasjon til våre støttespillere og være med å sikre en forutsigbar økonomi.  Medlemskapet koster kr 250.- pr år.
Det er enkelt å bli medlem av Sjømannskirken-  finn hjemmesiden : www.sjomannskirken.no  og klikk deg inn på bli medlem.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.