Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Tilbakebetalingskrav på arve- og gaveavgift fra spanske myndigheter

EU-borgere og briter kan nå få tilbakebetalt arve- og gaveavgifter fra spanske myndigheter. Det skjer etter at Den europeiske unionens domstol i september 2014 vedtok at den spanske arvelovgivning er diskriminerende overfor ikke-residenter i Spania og strider mot EU-traktaten.
Med Spanish Legal Reclaims S.L. (et advokatfirma med spesialitet på EU-skattesaker) får klientene pengene sine tilbake fra spanske skattemyndigheter med en suksessrate på 100 prosent.
Den summen som gjennomsnittlig tilbakebetales, ligger på € 25.000. Det anslås at helt opp til 100.000 briter kan være berørt og berettiget til et tilbakebetalingskrav. Andre EU-borgere som måtte være berørt, kan også gjøre krav på tilbakebetaling.
Spanish Legal Reclaims (SLR) har nylig lansert en hjemmeside med det formål å opplyse om hvordan de kan gjøre et krav gjeldende. Se www.spanishlegalreclaims.com.
SLR har tidligere hjulpet tusenvis av klienter med å få tilbakebetalt det beløpet de betalte for mye skatt på kapitalgevinster. Nå hjelper SLR klienter med å få refundert arve- og gaveavgift for ikke-residenter i Spania under avtalen med SLR: Intet resultat, ingen omkostninger.
”Vi hadde igjen rett i våre spådommer om at EU-domstolens dom ville være positiv, men den viktigste faktoren er at vi den siste tiden er begynt å motta tilbakebetaling av arveavgifter for de første 25 av våre klienter med en suksessrate på 100 prosent. Det er altavgjørende for oss å vinne de første sakene. Det forteller oss nemlig at vår strategi, den valgte juridiske prosedyren og våre juridiske argumenter er korrekte. Juridiske prosedyrer som disse krever, ikke bare ekspertise, men også en grundig analyse og viten. Fordi personer som er berørt av den ulovlige skatteoppkrevingen bare kan gjøre sitt krav gjeldende én gang, anbefaler vi at man anvender en erfaren ekspert i EU-skattelovgivning når man gjør sitt krav gjeldende,” forklarer Luis Cuervo fra SLR og fortsetter: ”De berørte personer vil kunne få deres penge tilbake innen åtte måneder pluss opptil 4 prosent renters rente. Mange spanske og britiske/europeiske advokater velger å samarbeide med oss fordi den juridiske prosedyren krever en grundig analyse og ekspertise.
Vi anbefaler alle som mener de kan være berørt av den diskriminerende, spanske skattelovgivningen å handle raskt fordi retten til å gjøre krav på tilbakebetaling kan ha en foreldelsesfrist.”
Spanish Legal Reclaims er spesialister på rettskrav mot den spanske stat i forbindelse med statens overtredelse av EU-traktatens regler. SLR ble etablert i 2011, og teamet av advokater er det samme som vant saken om krav på skatt i forbindelse med kapitalgevinst, i samarbeid med Emilio Alvarez, partner i JCAA S.L. (tidligere Costa Alvarez Manglano S.L.). Under ledelse av og rådgivning fra Emilio Alvarez, har SLR forsterket sin juridiske ekspertise gjennom samarbeidet med de beste eksperter innenfor europeisk skattelovgivning og andre eksperter fra store multinasjonale juridiske konsulentvirksomheter for å kunne tilby klientene den største viten og ekspertise for å vinne et nytt rettskrav mot den spanske stat.    
For ytterligere informasjon, se www.spanishlegalreclaims.com eller ring +34 936 804 563.
Epost: info@spanishlegalreclaims.com
 
Ny seniorrådgiver hos Cramer Advokater
Et stort smil møter deg når du hilser på Vibeke Tyskerud, ny seniorrådgiver hos Cramer Advokater i Fuengirola. Vibeke er norsk, men på grunn av foreldrenes ønsker, flyttet familien til Spania for 30 år siden. Derfor kan man si at Vibeke kjenner området og den spanske kulturen til bunns. Vibeke er utdannet på en privat engelsk skole i Marbella, og deretter fortsatte hun sin utdannelse ved Universitetet i Málaga. Vibeke har i over 10 år arbeidet på et norsk advokatkontor i Marbella, men bestemte seg for et bytte da stillingen som seniorrådgiver ble ledig hos Cramer advokater. Hennes stilling som seniorrådgiver hos Cramer innebærer det samme type arbeid som hun er vant til, altså bistand ved kjøp og salg av eiendommer, arvesaker, testamenter mm. Vibeke er både glad og stolt over å overta stillingen her etter Britt Johansen som i mange år har drevet Cramers advokatkontor på en fantastisk måte, men som bestemte seg for å gå av som førtidspensjonist. Det er for Vibeke en ære å trå inn i hennes stilling, og hun føler sig virkelig motivert til å behandle sakene videre her hos Cramer Advokater sammen med sine fantastiske kollegaer.
Www.cramerlaw.no
Tlf.: +34 952 199 446
st-cramer
Vibeke Tyskerud foran sammen med sine kolleger (fv: Agustín Vázquez Hernández, Lill Lamenza og Anette Langfeldt).
 
 
 
st-kirstenCraig
Bli klar til sommeren med en skjønnhetsbehandling eller massasje
Skotske Kirsten Craig som gjennom de siste åtte årene har arbeidet tett sammen med den norske frisøren Judith i salongen Images kjøpesenteret Los Olivos i Calahonda, hilser gamle som nye klienter velkommen til en ny sesong. I tillegg til skjønnhetsbehandlinger til ansikt og kropp, tilbyr Kirsten også manikyr og pedikyr, retning og farging av bryn og øyenvipper, samt massasje.
Kirsten har i dag mange faste norske kunder som nyter å stikke innom salongen og bli passet og pleiet. Kirsten er utrolig glad for den responsen hun får fra kundene og ser fram til å se dem igjen nå i vår- og sommersesongen.
Dessuten er Kirsten Craig eneforhandler av produktene fra Decleor som alle er framstilt av naturlige ingredienser og som i dag har et svært bredt utvalg av produkter.
For timebestilling, ring til Images på +34 952 90 49 39 og spør etter Kirsten Craig.
 
manzana
Kontantkort med minutter og SMS til Skandinavia

Bor du i Spania, men ringer og sms´er ofte hjem til Norge?
Da har vi gode nyheter til deg; nå har telefonoperatøren Másmóvil lagd et eksklusivt kontantkort for skandinaver i Spania. Med kontantkortet får du 100 samtaleminutter til Norge, Sverige, Danmark og Finland, samt 25 sms´er til samme destinasjoner. Kontantkortet fylles på og brukes når som helst. Og best av alt, det koster bare 8 € inkl. IVA!
Másmóvil er mobiloperatøren som forventer tusenvis av internasjonale kunder. Foruten billige abonnement og kontantkort uten bindningstid, har foretaket skandinavisk kundetjeneste  mandag til fredag.
Besøk vår hjemmeside for nærmeste butikk og mer informasjon!
www.masmovil.es/se

 
st-peter-edholm
Nytt ansikt hos UniOptica
Også flere og flere svenskere søker seg til UniOptica for å få nye briller. Derfor er Peter Edholm tilsatt i den populære optica´en i Fuengirola. Peter er utdannet optiker fra Sverige og har mer enn 30 års erfaring i bransjen. ”Jeg flyttet til Costa del Sol med min familie for et halvt år siden. Min kone trives mye bedre her under sydens sol fordi hun sliter med leddgikt. Våre to barn stortrives på Den svenske skolen, så vi er absolutt kommet for å bli,” forteller Peter Edholm som solgte hus og forretning før han og familien satte kursen sørover. Den svenske optikeren har allerede falt godt til rette i UniOptica. ”Jeg liker miljøet her i forretningen og nærheten til kundene. Jeg har vært selvstendig i store deler av mitt liv, og derfor er det viktig for meg at man legger sin sjel i arbeidet. Og det gjør alle her i UniOptica,” sier Peter Edholm. UniOptica har siden starten for 15 år siden alltid henvendt seg til det skandinaviske publikummet. Den siste tiden er særlig antallet svenske kunder steget, og derfor valgte UniOptica å ansette Peter for at yte best mulig service på morsmålet for denne kundegruppen.

st-michaelNykredit
Vaktskifte hos Nykredit
Nykredit i Marbella merker en økende interesse for formuesrådgivning på Costa del Sol. Banken driver ikke bare med boligfinansiering, men fokuserer mer og mer på plassering av kundenes penger. Derfor lover seniorformuesrådgiver Michael Pedersen at han ofte vil komme til Costa del Sol.
 
”Jeg vil være her minst én uke hver måned slik at jeg får god tid til individuell rådgivning,” forteller Michael Pedersen.
 
Han har i snart 35 år arbeidet med formuespleie og rådgivning.
 
”Vi får flere og flere kunder, og det skyldes selvfølgelig at vi har levert god avkastninger og god service. Slik blir det også framover. Vi har produktene og tilbyr rådgivning til et bredt publikum, men vår formuesrådgivning tar alltid utgangspunkt i kundenes individuelle behov. Vi gir det den tiden det tar å få utarbeidet en ordentlig risikoprofil og investeringshorisont for hver enkelt,” garanterer Michael Pedersen fra kontoret i Marbella.
 
”Når jeg ikke er her på kysten, vil jeg lett kunne kontaktes på hovedkontoret i København. Jeg svarer alltid på telefoner,” lover den erfarne rådgiveren som ser fram til å ta imot nye som gamle kunder hos Nykredit.
 
”Jeg elsker jobben min, og det er alltid bra med nye utfordringer. For meg er det lykken også å skulle arbeide her, for jeg har alltid feriert mye på Costa del Sol. Jeg elsker golf, livet og klimaet her i det sørspanske. Mitt første ferieminne stammer fra en reise til Torremolinos med mine foreldre som 6 – 7 åring,” minnes den i dag 53 år gamle Michael Pedersen.
 
Michaels kontaktdata er:
 
Michael Pedersen
Seniorformuesrådgiver
Finans- og formuesrådgivning København Marbella Alicante
Direkte tlf.: +4544557562
Mobil tlf.: +4522222090

st-foot-n-sport
Foot & Sports Clinic Marbella
Konseptet bak Foot & Sports Clinic Marbella er å sikre et bredt spekter av ortopediske pasientbehandlinger ved bruk av det mest moderne utstyret og høyt spesialiserte og utdannet personale.
Målet er å tilby et komplett tilbud med alt fra klinisk undersøkelse, diagnostisering, behandling (eventuelt kirurgisk inngrep), til fullstendig rehabilitering og forebygging på absolutt høyeste nivå.
Klinikken utfører også datastyrt statiske og dynamiske målinger og diagnostiserer funn og foretar datastyrt analyse av gangen. Ved hjelp av 3D-skanninger av føttene kan vi tilby tilpassede innleggssåler og alle slags former for ortoser (støtteskinne/bandasje).
Foot & Sports Clinic Marbella revolusjonerende smerteterapi utføres uten noen form for medisinering eller infiltrering og behandler der smerten har sine røtter. Dette er en helt ny tilnærming i smertebehandlingen. Statistikken bekrefter at 80 % av deres pasienter oppnår å bli helt smertefrie, mens de resterende 20 % viser betydelig smertelindring.
Kirurgiske prosedyrer blir utført av dr. Spurek selv, spesialist i ortopedisk kirurgi og traumatologi, sertifisert fot- og ankelkirurg og spesialist i sportsmedisin. I utgangspunktet tilbys alle former for ortopedisk kirurgi, også mindre kirurgiske inngrep. Avhengig av problemet blir også noen av de beste og mest anerkjente spesialistene i Europa trukket inn ved operasjoner.  
Postkirurgisk behandling blir utført i Foot & Sports Clinic Marbella under veiledning av dr. Spurek inntil full rehabilitering er  gjennomført.
Foot & Sports Clinic Marbella garanterer pasienten den beste ortopediske eller kirurgiske behandling.
Foot & Sports Clinic Marbella, tlf.: 951 96 88 00, web: www.fscmarbella.com
 
st-acmbergman
F.v. Ann-Charlotte Bergman, Helena Johansson, Jonas Thomasson og Juan Gómez i Consulting ACM hjelper deg gjennom det spanske byråkratiet.
 
Få hjelp hos Consulting ACM Bergman
og unngå dyre advokathonorarer når det ikke er nødvendig. Konsulentforetaket Consulting ACM Bergman i Fuengirola har vært aktive på Costa del Sol siden 1999. Ann Charlotte la sitt profesjonelle grunnlag allerede i 1993 som ansatt konsulent, i tillegg til Helena som begynte i 1995 og Juan som har lang erfaring blant annet som ansatt i Benalmádena kommune, mens Jonas organiserer resepsjonen. Foretakets framgang bunner i profesjonalitet, spesialisering, grundig arbeid og skikkelig behandling. Consulting ACM Bergman hjelper sine kunder gjennom det kronglete spanske byråkratiet innen områder som for eksempel; opprettelsen av testamente og arv, opplysninger om boforhold, eiendomskjøp og –salg, skjøte, beregninger av skatt,  skattespørsmål, inspeksjoner og ulike erklæringer.
”Vi er spesialiserte og dyktige på det vi gjør. Det er viktig for oss at kunden vet hva som gjelder i alle situasjoner og får nødvendig informasjonen og forklaringen på rett språk. Vi er ikke advokater og tar oss derfor ikke betalt som advokater, våre priser er oftest lavere og arbeidet mer spesialisert. Ved behov har vi selvsagt våre egne innleide advokater. Alle avtaler, kontrakter, offisielle skriv mm. etableres i henhold til lovverket og bevitnes av notarius etter behov og krav,” forteller Ann-Charlotte som også har flere års erfaring fra arbeid ved det svenske Generalkonsulatet i Málaga.
Consulting ACM Bergman arbeider med stadig utvikling og modernisering og er alltid oppdaterte på gjeldende lover og regler. Akkurat nå vil det dynamiske teamet hos Consulting ACM Bergman SL gjøre oppmerksomme på alle de nye EU-reglene om testamente og at det er lurt å se over det for å sikre at alt er i overensstemmelse med de nye reglene. Dette kan selvsagt Consulting ACM Bergman hjelpe deg med.
Consulting ACM Bergman – et trygt valg!
Tlf.: +34-952 585 781, epost: info@acbergman.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet