Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skrivekløe på Solkysten
skrivekloe
 
Disse nordmennene har en viktig ting felles: De bobler over av trang til å uttrykke seg! Hva gjør de med det? Jo, de er med i Norsk Forenings skrivegruppe!
 
– Vi var ute etter noen utfordringer her nede på kysten, noen vi kunne dele vår interesse for litteratur med, forteller ekteparet Beate og Stein Winther som for ett år siden startet skrivegruppen. De har begge tung og lang erfaring fra forlagsbransjen. Beate har bl.a. skrevet flere barnebøker og et par voksenbøker, mens Stein har vært forlagsdirektør og faglitterær forfatter med en drøss matematikkbøker på samvittigheten.
– Vi tok kontakt med Norsk Forening og fikk umiddelbart ja til å bruke lokalene til den nye skrivegruppa. Så hang vi opp plakater og inviterte til første møte, forteller de to.
 
Veien er målet
Siden den gang har gruppa med de fleste av sine 10 medlemmer møttes hver uke, unntatt i feriene. Til hvert møte har medlemmene forfattet tekster med ulike tema. Gruppas medlemmer leser opp tekstene for hverandre etter tur og får deretter ris og ros. Mest ros. For det handler om at veien er målet og at underveis skal gruppas medlemmer inspirere hverandre til blant annet å utvikle en egen skrivestil.
– Vi har det egentlig litt travelt på møtene, for vi prøver å bruke skikkelig med tid på de ulike tekstene. Alle må få tilbakemeldinger på hva som fungerer i de ulike tekstene, forklarer Stein.
– Men det kan vel være tøft å legge fram en tekst som kanskje risikerer å bli slaktet av gruppa?
– Utgangpunktet vårt er at vi vil hverandre og tekstene våre vel. Ingen har fasiten, vi kommer bare med forslag til forbedringer, sier Beate og viser til at skrivegruppa vil skape et godt klima for at medlemmene skal kunne utvikle seg.
 
Vil uttrykke seg
– Dette er spennende, sier Ivar Johnsen som har vært med i gruppa siden starten. Hans motiv for å delta er at han hadde lyst til å lære noe nytt og at han synes det er moro å uttrykke seg. Og Ivar drar med seg mange opplevelser både fra yngre år i Norge og ikke minst fra sine 23 år her på kysten.
– Jeg har også behov for å uttrykke meg. Her i gruppa treffer jeg andre, får ris og ros og nye impulser, sier Yngvar Sofiedahl som er pianist og maler og som har bodd utenlands i 30 år. Denne måneden debuterer han for øvrig som forfatter med en bok med selvmalte bilder og med egne tekster til.
I løpet av sitt første år har skrivegruppa også arrangert eget skrivekurs på Sjømannskirkens anlegg El Campanario i Calahonda med forfatter, skrivepedagog og foredragsholder Kjersti Wold.
Pst: Vil du ha kontakt med skrivegruppa, stikk innom Norsk Forening!
Skrivekonkurranse
Skrivegruppa i Norsk forening i samarbeid med Det Norske Magasinet inviterer alle skriveglade nordmenn til konkurranse. Målet er å inspirere til kreativ innsats. Her er konkurransereglene:
 
1.    Tema for konkurransen må knytte seg til forholdet mellom nordmenn og spanjoler, til møte mellom våre to kulturer eller situasjoner fra slike møter som har gjort eller gjør inntrykk, – virkelig eller ren fantasi.
2.    Teksten kan maks. være på 750 ord og skal være skrevet på prosa (dvs. en skildrende tekst/fortelling, ikke poesi, sakprosa eller en tekst i form av et debattinnlegg).
3.    Alle lesere av Det Norske Magasinet kan delta.
4.    Frist for innlevering er 15. mars 2015. Tekstene sendes på epost til arne@norrbom.com.
5.    Juryen som består av sjefredaktør Helle Espensen, Beate Winther i skrivegruppen og journalist Arne Bjørndal, kårer tre vinnere som alle får publisert sine tekster i magasinets april-, mai- og juni-utgave sammen med en presentasjon av vinnerne. I tillegg får vinnerne 100 visittkort.
Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.