Månedsmagasinet på Costa del Sol
online-top
 
Gjør jula deg stresset? Da er det på tide å få tilbake julestemningen energien.
 
Julen er en av de travleste tidene på året. Stressnivået kan øke drastisk når det er lange køer på motorveien og i butikkene når du skal kjøpe inn til festlighetene. Og når du så kommer hjem, må gavene pakkes inn, det skal lages julemiddag, og du skal kanskje også selv på julebesøk til familie og venner.
Vi har vurderte en masse juleapp´er og valgt ut noen av de beste for å gi deg smilet tilbake. Grip fatt i smartphone´en og prøv noen av disse gode app´ene!
 
online-jibjab  Alvedans – videofilm av deg og nissealver som danser

Når julen stresser deg, er en god latter det som skal til. Med Elf Dance kan du bruke kameraet på mobilen din og datamaskinen eller hente et bilde fra Facebook og ta opp morsomme videoer med deg selv som hovedperson i et fantastisk danseshow med fem nissealver. Når du har valgt ditt bilde, vil det bli lagt til nissealvene og så vil du se en morsom film. Du kan også gjemme videoen og sende den til andre som et elektronisk julekort via epost eller Facebook. App´en kan brukes både på Iphone, Android og datamaskin.
Hjemme hos appnerder er det en årlig begivenhet å lage en nissevideo og sende den som julekort til nær og fjern.
Hjemmeside: www.jibjab.com

online-bogga  Bogga Christmas Tree – virtuelt juletre

 
Etter å ha laget morsomme fotos og videoer, hva med å dekorere et juletre? Bogga Christmas Tree er en app som virker på alle nyere telefoner og kan brukes både av deg og dine barn. Å dekorere et virtuelt juletre er noe nær den perfekte løsningen i en travel tid. Det er nemlig ikke noe rengjøre etterpå.
Velg blant mye julepynt, farger, julehjerter og alt mulig annet som kan henges på, og skap ditt eget unike juletre. Skift bakgrunn, lytt til radioen på appen eller ta et bilde som vil bli forvandlet til en juleglobus.
Hent appen i Appstore eller Google play.
online-somaFM  SomaFM Holiday Radio – Juleradio

Få enda mer fart på julehumøret med SomaFM Holiday Radio. Appen er annonsefri og spiller julemusikk med både høy og lav kvalitet. Det er tre forskjellige julekanaler med masser av nummer. En av kanalene er barnevennlig. Å lytte til gode julemelodier er en velprøvd metode for å få eventuelle dystre skyer til å forsvinne og invitere julestemningen inn i hus og hjerte.
Hent appen i Appstore, Google Play eller besøk http://somafm.com/christmas/
 online-yummly
Yummly: Oppskrifter og innkjøpslister
Hvis alt julemaset har gjort deg sulten, er Yummly den perfekte appen for å få hjelp. Appen gir deg over 1.000 juleoppskrifter så det er god mulighet for at du finner nettopp den retten du hadde glemt at du hadde lyst på. Yummly hjelper deg med å finne akkurat de kakeoppskriftene du mangler. Yummly er en perfekt app til å ha på mobilen i juletiden.
Hent appen på hjemmesiden: www.yummly.com
 online-holidayFireplace
Holiday Fireplace. Tenn en virtuell peis.
 
Etter at du har funnet noen gode juleoppskrifter, kan du jo legge beina på bordet og varme deg ved julepeisen. Altså, hvis du har en peis. Har du ikke det, kan denne appen få deg til å føle at du har en. Peisen er flott og avslappende å se på. Appen inneholder også åtte velkjente julemelodier. Noe av det flotte med peisen er at du kan streame peisen og musikken til tv´en via Airplay. Holiday Fireplace er perfekt for å bringe julestemningen inn i stua.
Appen kan hentes i Appstore eller Google Play.
 online-secretsanta
Secret Santa Tombola – Finn gaver til venner og familie.
 
Er du nå blitt altfor avslappet, passer det bra å bruke Secret Santa Tombola til å kjøpe gaver i fred og ro. Det er ganske enkelt. Du velger kjønnet på gavemottakeren, om gaven skal være morsom, underlig eller søt – og så selvfølgelig hvor mye du vil bruke. Deretter er det bare å dreie rundt på roulette-hjulet og se hvilke gaver som blir anbefalt. Du kan spinne alt du vil – eller kjøp gaver online – direkte fra appen.
Hent appen på hjemmesiden: www.secretsanta.me
 online-appygraph  

Applygraph eCards – Personlige digitale kort og fødselsdagskalender.
Ingen jul uten julekort. Flere og flere velger å sende elektroniske kort og hilsener i stedet for tradisjonelle julekort med posten. Applygraph er den perfekte appen for å hjelpe deg med å sende vakre elektroniske julekort – og samtidig sparer du papir, penger og tid. Du kan velge mellom over 100 ulike design, og det er tonnevis av gratis elektroniske postkort tilgjengelige. Det tar bare et kort øyeblikk å sende fantasifulle, personlige e-postkort via eposten. Du har også mulighet for å sende postkort via AirDrop, Twitter og Flickr.
 online-norad
Norad Santa Tracker. Den opprinnelige julenisse-sporeren.
Den offisielle julenisse-sporeren er et must i denne elektroniske tidsalder.
Siden 1955 har USAs luftforsvar sørget for at alle barn og barnslige sjeler kan følge julenissens ferd rundt på jorden. Det hele skjedde faktisk ved et tilfelle. En Sears-forhandler i Colorado Springs, USA, hadde laget en reklame der barn kunne ringe til julenissen og fortelle ham hva de ønsket seg. Dessverre var det oppgitt galt telefonnummer, så barnene endte med å snakke med Oberst Harry Shoup som var sjef for USAs luftforsvar. Telefonene veltet inn, men i stedet for å blokkere nummeret, beordret den vennlige obersten sine enn til å gi barna oppdateringer på julenissen koordinater slik at de selv kunne følge julenissens ferd. Luftforsvaret har fortsatt tradisjonen siden den gang. Norads Julenisse-sporer kan sees på internett eller ved å installere Norad Santa Tracker som iPhone- eller Android-app.
Hvor befinner julenissen seg nå: http://www.noradsanta.org/
 
Vi håper du vil få det morsomt med disse appene – og kanskje komme i litt bedre julestemning enn du var på forhånd. Julenerden ønsker deg en riktig god jul!  :o)
 
Funfacts:
Island har 13 julenisser inkludert én som kidnapper barn.
Nederlands julenisse har en hjelper som heter Black og som kaster pakkene ned i skorsteinen. Han straffer også slemme barn ved å kaste dem i en sekk og slepe dem til Spania.
Den første julen ble feiret 25. desember, år 336, i Roma.
Det første kunstige juletre var laget av tørkede gåsefjær.
Norske vitenskapsmenn mener at Rudolfs røde nese skyldes en parasitt som har infisert åndedrettssystemet.
Av Michael Andersen, michael@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.