Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario Sjømannskirken Costa del Sol november 2014

El Campanario Sjømannskirken Costa del Sol november 2014

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa

Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no

Åpen kirke
Tirsdag – lørdag kl. 10 – 16.15
Søndag 10 – 18
Mulighet for omvisninger
 
Gudstjenester
Hver søndag kl. 16.00 på El Campanario
Fuengirola 16.november og 30.november kl 11.00
 
Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 10-16
Salg av vafler, kaffe m.m.
Salg av lunsj hver dag fra kl. 13.15
Lørdager grøt kl. 13.15-15
Søndager grillbuffé kl. 13.30 med påmelding ( før lørdag kl 16.00)
 
Ung fredag – hver fredag.
Siste før jul 5.desember.
Kl. 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl. 17 – 19: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl.18.00 : Korøvelse EC Singers ( ikke alle fredager)
Kl. 19 – 20.30:  ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl. 20.30 – 22.30:  ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Ruth Ingeborg Sveinsdotter, tlf. 659 009 362
 
Småbarnstreff
Hver tirsdag kl. 10 – 13.
 
Kvinneforening (september – mai)
Selofhads Døtre, torsdager kl. 11
Hagegruppe (september – mai)
Tirsdager og torsdager kl. 10
Boule (september – mai)
Hver  onsdag og lørdag kl 13.30
Internett
Hjemmeside: www.sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol, Ung på Solkysten
Nytt fra Sjømannskirken, Costa  del Sol.
 
Basarhelg
Når dette bladet blir distribuert er nok basarhelga på Sjømannskirken allerede i gang.  Barne og ungdomsklubbene har  en egen basarkveld fredag 14.november med salg av ting de har laget, utlodning osv. På lørdag 15.november er det den tradisjonsrike basaren som kvinneforeningen Selofads døre står for, De har forberedt basaren med håndarbeider og gaver til gevinster i lang tid. Her er hovedlotteri mad mange store verdifulle gevinster, og her er mange mindre  og artige gevinster  til «åresalg» . Her  er også flotte håndarbeider som kan kjøpes.

Økonomi.
Tradisjonelt har jo basarer og lotterier vert en viktig inntektskilde for sjømannskirkene.  Foreningsarbeidet i Norge skaffet før store inntekter fra  basarene rundt om i landet. Denne  kulturen er ikke lenger så sterk, men basarene før jul ute på kirkene  lever i baste velgående og bidrar  til de lokale inntektene på mange stasjoner. Mange spør oss om hvordan sjømannskirken er finansiert, en del tror at det er staten som dekker våre utgifter, men det er nok ikke tilfelle.  Sjømannskirken sentralt mottar et bidrag fra Staten som utgjør ca 1/3 av  kostnadene ved å drive Sjømannskirkene rundt om i verden.  De resterende 2/3 skaffes til veie gjennom innsamlinger , sponsing, lotterier osv
For sjømannskirken Costa den Sol er situasjonen  den at vi  har en nokså stor omsetning  p.ga. omfattende  gjestehus og kjøkkendrift, og det gir oss gode inntekter.  Sammen med gode lokale sponsorer og  de lokale innsamlinger basarer osv  utgjør de et viktig grunnlag for at vi kan drive vårt arbeid her. Tilskuddene fra  Sjømannskirken sentralt går til å dekke  lønningene til en del av de  utsendte medarbeiderne.
Kirkens nødhjelp.
Som kjent gikk årets  TV-aksjon til Kirkens Nødhjelp sitt areid for å skaffe rent vann til mennesker i  mange land.  Søndag  19.oktober gikk vårt kirkeoffer til denne TV-aksjonen. Det ble også samlet inn  penger til aksjonen  på fredagen og lørdagen før. Ann Helen og Lena hadde  laget en illustrerende stand og  gikk rundt med en bøsse disse to dagene.  Til sammen kom det inn tilsvarende Norske kroner 24 822 .-  Det syns vi er veldig flott.

 
Kunstutstillinger.
Vi har  i oktober hatt en flott utstilling av Åse Melsom`s bilder.  3.oktober  til 26.november skal Niki Marco stille ut, og 27.11 til 17.12 er det Jussi Suominen som stiller ut.  
Permisjon.
Sjømannsprest Reidar Ådnanes  skal i høst ha noen  ukers  studiepermisjon. I hans fravær er Torbjørn Brøske vikar. Torbjørn   har vert vikar her før, både nå sist sommer og i perioden etter at Steinar Lindvik sluttet.
Søndagslunsj.
Den gode tradisjon med søndagslunsj på El Campanario fortsetter. Det er  en flott buffet ,  noen ganger med kjøtt fra grillen, andre ganger med ulike varmretter og gode salater. For at vi skal kunne beregne mengde ber vi om at alle som tenker seg på lunsjen melder fra innen lørdag kl 16.00
Prisen er 15.- Euro for voksne og 8.- Euro  for barn. Kaffe og dessert inkludert.
Telefon  952939800 el elcampresepsjon@sjomannskirken.no
 
Den svenske kirken i Fuengirola.
Vi har planlagt  vår aktivitet der omtrent som de siste år. Det vil si gudstjenester  annenhver søndag i «høysesong», sangtreff  og noen hyggekvelder.
Datoene for gudstjenester er: 19.oktober, 2.november, 16.november, 30 november( felles norsk-svensk gudstjeneste.)  Alle kl 11.00  og Julaften kl 12.00
Hyggekvelder er 5.november og 19.november.
Sangtreff er hver torsdag kl 13.oo i oktober og novenber.
 
Konserter.
Onsdag 26. november kl. 19.00
Sjømannskirkens julekonsert
Billetter €10, barn gratis
Sjømannskirkens julekonsert
Kirkens jentekor Las Campanitas står i sentrum på Sjømannskirkens julekonsert onsdag 26. november kl. 19.00. Med seg har de det «voksnere» koret EC Singers og mange dyktige solister og musikere. Og publikum får også være med og synge på noen av de kjente sangene!
Kirken fylles med vakker julestemning når kirkens dyktige musikkrefter forener seg, og få går uberørt hjem etter konserten. Alle inntektene går til Roy Andreas’ minnefond for vanskeligstilte barn i Spania.  Billettene koster €10 for voksne, mens barn kommer inn gratis. I tilknytning til konserten er det også et stort lotteri til inntekt for samme sak.
Fra kl. 18.00 er det konsertkafé med salg av julegrøt, pepperkaker og gløgg.
Velkommen!

Onsdag 3. desember kl. 19.00
Meditations on Christmas
Gunnar Halle, trompet og Espen Eriksen, piano
Billetter €15
Konsertkafé fra kl. 18.00
 
Mediations on Christmas er et duoprosjekt  som presenterer de kjente julesangene i en helt ny drakt. Med bakgrunn i jazz og kirkemusikk leverer duoen spennende nytolkninger av alt fra folketoner som ”Folkefrelsar til oss kom” til den eldste kjente tonesettingen av ”Et barn er født i Bethlehem”. Noen tolkninger er tro mot originalen, mens andre er meditasjoner over temaet. Prosjektet har resultert i CD-innspilling på Grappa og mer enn 50 konserter i Norge, Hellas, Danmark og Island.

Hvis du vil motta vårt ukentlige nyhetsbrev går du inn på hjemmesiden vår : www.sjomannskirken.no/costadelsol og klikker deg inn på  «Motta nyhetsbrev»
 
2 minutter med sjømannspresten.
Gud er LysVåken
I Sjømannskirken på Costa del Sol arrangerer vi hvert år adventsnatt for barn. Vi kaller det LysVåken. Det handler ikke om at vi skal være våkne hele natta (selv om det har gått konkurranse i dette) men at vi skal være våkne overfor det som skjer i oss og rundt oss. Vi skal være våkne overfor Gud, hverandre og oss selv. Ikke minst kan vi oppleve at Gud er LysVåken for oss. Advent handler jo nettopp om lyset som kom til verden.
Det leser vi om i Johannesevangeliet i det første kapittel. Det står at «Det sanne lys, som lyser for hvert menneske, kom nå til verden.» Det forteller om noe som hente julenatt for cirka 2000 år siden men det gjelder også for oss i dag. Guds lys skinner for hver enkelt av oss. Det vil det alltid gjøre, uansett om det oppleves slik eller ikke. Han ser oss og er alltid LysVåken.
Ruth Ingeborg Sveinsdotter ( bilde)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.