Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

dacha

Liker du litt av hvert når det handler om mat? Enten det gjelder kjøtt, fisk eller fugl, nasjonalt eller internasjonalt kjøkken, uten å fire på verken kvalitet eller kulinarisk opplevelse? Da er Restaurant Dacha Garden stedet du må oppleve.
 
Når jeg besøker restauranten, må mine smaksløker simpelthen overgi seg til nytelsens øyeblikk, og jeg kan høre dem klappe for hver bit jeg tar av de herlige rettene.
 
Javier de Vicente åpnet Dacha Garden for 18 måneder siden, og han presenterer her et internasjonalt kjøkken som reflekterer de 30 årene han har vært i bransjen.
Javier de Vicente utforsker mulighetene og utfordrer seg selv i jakten på den sublime matopplevelsen. Han holder fast på at råvarene er som de er. De blir ikke sminket eller endret, men han finner de små tingene som skal til for å gjøre hver enkelt ingrediens til noe helt spesielt.
Dacha Garden representerer på en måte det klassiske kjøkken. Alt er hjemmelaget av de beste råvarer. Kjøttet er f.eks. fra Galicia. Det er kjøtt med mere smak, fordi kyrne går mere på gress i dette grønne hjørnet av landet.
Og med hensyn til fasilitetene og det store kjøkkenet vil selv ikke Gordon Ramsey kunne sette fingeren på noe.
”Bli med”, sier Javier når han stolt viser fram kjøkkenet. Etterpå velger vi å stå ved skranken inntil det åpne kjøkkenet som er skinnende rent.
 
Middagen blir nytt i selskap med Frank Sinatra, Fats Waller, Ella Fitzgerald, Sammy Davis Jr., Doris Day og mange andre. Ja, nå sitter de ikke akkurat til bords med os, men tonene fra deres legendariske evergreens som fyller lokalet, er med på å øke kvaliteten og opplevelsen av å være gjest i Restaurant Dacha Garden.
 
Vi legger ut med Kir Royale, og en liten appetizer som– forteller Javier – ikke er den samme flere dager på rad fordi han alltid prøver å finne noe nytt og annerledes.
Så får vi husets hjemmelagede paté med sesamfrø, flott presentert og med en bløt og deilig smak.
Dernest en langostino-salat, med bær (blåbær, bringebær og jordbær), cherry-tomater, diverse grønne salater, rucola og en søt chilidressing.
Vi får en av de mange gode vinene fra Dacha Gardens velassorterte vinkjeller. Det er ikke noe som heter husets vin, men derimot anbefalte viner til svæt rimelige priser, og Javier kan med bakgrunn i sin utdannelse som sommelier, alltid anbefale en deilig vin til maten din. Vi nyter en 100% Verdejo D.O. Rueda fra bodegaen Condesa de Eylo.
Denne vinen fortsetter vi også med til den neste retten som er en vidunderlig og smakfull piggvar servert på en bunn av fersk spinat med potetpuré og sauterte grønnsaker og sesamolje.
Vinen blir nå skiftet ut med en rødvin; 100% tempranillo, Bodega Morozán, fra Ribera del Duero.
Kjøttretten blir min Dacha-favoritt allerede fra den settes ned foran meg på bordet. En oksemørbrad Teriyaki (kjøttet fra Galicia og bare litt stekt), flott arrangert oppå en puré av avocado med pesto. Behøver jeg å si at her jubler mine smaksløker?
Man skulle tro at magen nå er fylt, at metningspunktet var nådd. Men nei. En liten dessert er det vel alltid plass til – og det er fortsatt litt rødvin igjen i flasken.
Så vi bestiller en lekker Brownie med vaniljeis, og så synes Javier at vi også skal prøve Pavlova-desserten, oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova (31. januar 1881 i Sant Petersburg – 23. januar 1931 i Haag i Nederland). En dessert med marengs, fløteskum, røde bær og karamell, servert med en stjernekaster.
Hvilken bedre finale kan man forvente seg av en perfekt aften i selskap med Javier de Vicente på restaurant Dacha Garden?
Jo, det måtte i så fall bli kaffe fra den velassorterte kaffebaren.
 
Foruten a la carte, er det også gode menyer til både lunsj og middag med et spennende utvalg.
Kjøkkenet er åpent hver dag 13.30-22.30 – det holdes stengt tirsdager.
Tlf.: 622 580 079 – eller 952 88 33 31.
 
Du finner Dacha Garden i Nordic Royal Club
Urb. Nueva Atalaya, Estepona
(ca. 1500 meter etter San Pedro-tunnelen)
Av Mugge Fischer

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.