Månedsmagasinet på Costa del Sol
Colegio Noruego – Nye vennskap og ny kunnskap

Colegio Noruego - Nye vennskap og ny kunnskap

3
Endelig er skoleåret 2013/2014 i gang, og Den Norske Skolen Malaga har åpnet portene. Det er første skoledag for 120 norske elever, og nå er det like før rektor skal ønske velkommen. Skoleplassen fylles av forventningsfulle elever, foreldre og lærere. Sommerfuglene danser i magene. – Så mange nye ansikter! I år har skolen utvidet med 40 elever fordelt fra første trinn til første videregående.
Etter at skolens rektor Trond Are Gjone og pedagogisk leder Stefan Östgård har ønsket velkommen og presentert lærerne, ropes alle barna opp en etter en. Dette er blitt en tradisjon ved skolen. Siden det er så stor utskiftning i elevmassen hvert år, er det viktig at alle skal føle seg velkommen og inkludert. De får håndhilse på Stefan, Trond Are og kontaktlæreren sin. Så går de samlet til klasserommene.

For seks barn er denne dagen ekstra stor. De er blitt skoleelever for aller første gang i dag og skal hilse på skoleledelsen og lærere. Foto: Nina Simarud
 
Drømmen ble oppfylt
En av de nye familiene som har møtt opp i dag, familien Elvevold Lervik, kommer fra Vestnes mellom Molde og Ålesund. De har endelig kommet seg til Spania etter å ha ønsket seg hit i mange år. De har feriert her mye, og kjenner en familie som bodde her for ti år siden. Mathea står tett sammen med mamma og hilser blygt. Hun skal begynne i fjerde trinn, og hun kjenner ingen av de andre i klassen fra før. Nå gleder hun seg til å få nye venner. Storebror, Jonas, skal starte i syvende trinn, og han håper mest på at det er noen gutter i klassen som er flinke til å spille fotball.
 
2
 
Med mor som lærer
Inne i kantina sitter søskenparet Ruben og Mathilde fra Haugesund. Mathilde skal begynne på ungdomsskolen i dag. Hun kommer fra Kolenes barneskole med 350 elever, så hun synes ikke skolen her er så stor, men hun synes den ser veldig trivelig ut.
– Det skal bli gøy å møte de andre i klassen, sier Mathilde. – Jeg har ikke møtt noen enda, legger hun til.
Moren deres, Laila Stokkenes, er nyansatt lærer på VG1 (første videregående, allmennfag).
Ruben skal også begynne på videregående, så nå får han mamma som lærer! Ruben vil bli ambulansesjåfør, og vil tilbake til Norge om ett år for å gå helse og sosialfag, men det var ikke vanskelig å si ja til et år i Spania først.
– Nå gleder jeg meg til å komme i gang med skolen. Jeg tror det skal bli kjekt, sier han. I det samme kommer Torjus Nøstdal gående med et stort smil i fjeset. Torjus presenterer seg, og sier han har vært elev her tidligere. Nå har han vært et år i Norge, og lengselen etter å reise ned igjen har vært stor, innrømmer han.
– Nå er jeg endelig tilbake! Torjus skal gå i tiende trinn, og gleder seg til å være sammen med «masse nye venner».
Så er året i gang. Nye klasserom er tatt i bruk, og latteren er på plass i gangene. Den første nervøsiteten løser seg opp med vennlige blikk, og nye spirende vennskap er sådd. Er det noe denne skolens elever er gode til, så er det å inkludere de nye. Vær velkommen til et nytt år i solen.
Av Nina Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.