Månedsmagasinet på Costa del Sol
Vil du bli klassekameraten vår?

Vil du bli klassekameraten vår?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

– Bra skole, godt læringsmiljø og topp lærere. Her på Den norske skolen Málaga er vi sosiale og utadvendte. Kort og godt er ett skoleår eller flere her nede en opplevelse for livet!
10. klassingene William, Fanny, 2 x Ingrid, Astrid og Theres står ikke fast når de skal argumentere for hvorfor jevnaldrende norske ungdommer bør ta første året på videregående skole ved deres skole her på Solkysten.

Møtes i første videregående
Nå har de straks gjort seg ferdige med eksamen, og sommerferien nærmer seg med stormskritt. Men til høsten møtes de igjen for å gå første trinn på videregående skole på Den norske skolen Málaga.
De seks ungdommene får følge av to nye elever fra Norge. Dermed blir de åtte i klassen til høsten.
– Men det er plass til flere i klassen vår, forteller de.

Nyter sol, fint vær og gode venner
– Jeg vil fortsette ved skolen fordi jeg trives så bra. Vi har bra miljø, flinke lærere og et bedre miljø for læring enn ved skoler i Norge, mener Astrid.
– Her på skolen kjenner lærerne alle elevene. Vi er en sosial gjeng som nyter sol og fint vær, sier Ingrid H.
Fanny følger opp med sine beste argumenter for hvorfor hun vil fortsette på Den norske skolen Málaga:
– Her er alle venner, vi blir utadvendte, alle hjelper hverandre, du har gode venner rundt deg hele tiden.

– Sammensveiset gjeng
Theres er enig og mener at elevene er en sammensveiset gjeng der alle er venner med alle:
– Vi har få elever i klassene og høy lærertetthet. I tillegg har jeg en slags feriefølelse hele året. Det er deilig, sier Theres.
Ingrid N. legger vekt på at hun er mye sammen med klassekameratene også på fritiden og at Syden-opplevelsene er mange og gode:
– Vi vokser og modnes som mennesker.
– Her blir vi venner for livet, legger William til.

Utvider samarbeidet
Den norske skolen Málaga har som mål å ligge helt i fremste rekke når det gjelder såkalt IKT-satsing med utvidet bruk av moderne, digitale hjelpemidler. På alle nivåer er datamaskiner i bruk og på de øverste trinnene får eleven en iPad til disposisjon i skoleåret. Den brukes til alt fra lekselesing til større prosjekter og videoproduksjon. I tillegg satser skolen tungt på idrett, har obligatorisk spanskundervisning på alle nivåer og serverer hver dag varm og sunn lunsj til alle elever.
– Fra høsten satser vi også på et utvidet samarbeid med Den svenske skolen i Fuengirola, bl.a. i kroppsøving og spanskundervisning, forteller daglig leder ved Den norske skolen Málaga, Trond Are Gjone.

– Godt grunnlag for videre studier
Foreløpig har den norske staten sagt nei til at hans skole får gi undervisning på 2. og 3. trinn i videregående skole. Kanskje kan det bli virkelighet en gang i framtiden.
– For elevene som går første år på videregående hos oss, er det to aktuelle valg for å fortsette studiene. Det ene er å fortsette skolegangen i Norge med 2. og 3. trinn, forklarer Gjone.
Han viser også til at en annen, interessant mulighet er å gå over på IB (International Baccalaureate) etter første år på videregående på Den norske skolen Málaga og dermed rendyrke studiene mer mot et internasjonalt miljø. Det finnes flere skoler å velg mellom på Costa del Sol.
Gjone er godt fornøyd med at trivselen blant skolens elever og lærere er svært god. – Gjennomtrekken av elever er minimal fra inneværende til det kommende skoleåret, samtidig som alle lærerne fortsetter. En løfterik start og et svært godt utgangspunkt for høsten, avslutter Gjone.

Av Colegio Noruego

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet