Månedsmagasinet på Costa del Sol
Julaften med Norsk Forening – Costa del Sol

Julaften med Norsk Forening - Costa del Sol

Julaften ble feiret som seg hør og bør i Foreningens lokaler. På tradisjonelt vis ble det servert ribbe med tilbehør. Maten var velsmakende og for første gang ble det servert hjemmebakte kaker til kaffen. Kjøkkendriften og serveringen gikk knirkefritt, alle var blide og hyggelige og da er det ikke rart at alle storkoste seg.
Vi var så heldige at Anne Lise Knutsen feiret med oss i år, og siden hun er musiker og kunne akkompagnere, ble det ekstra mye sang og musikk. Det skaper stemning. Så var det trekning i julelotteriet. I tillegg til en stor kurv og mange andre gevinster, hadde Knut Kråkevik gitt et stort maleri.
Det er et stort arbeid å arrangere jul for nesten førti personer. Men når det hele går knirkefritt og gjestene storkoser seg, er det takk for strevet. Vi takker alle som bidro til å gjøre julaften varm og vellykket for alle som av ulike grunner ikke kunne reise eller få familie på besøk.

Tredveårsjubileum 2013
Som tidligere nevnt fyller Norsk Forening Costa del Sol tredve år i år. Det skal selvsagt feires, og det blir stor fest i mars. Da er de fleste er til stede. Ellers vil det komme ulike innslag framover i forbindelse med jubileet.
Åsmund Ellefsen, som ledet feiringen av tiårsjubileet, har gitt en film med opptak fra festen den gangen. Den vil vi vise en dag på nyåret. – Denslags gaver er vi veldig glade for, og vi oppfordrer alle som har et eller annet fra fordums tid, til å snakke med oss. Det være seg bilder, referater, historier, filmer, hyggelige og mindre hyggelige minner. De som har hatt verv i Foreningen kan kanskje fortelle litt fra sin periode. – Vi er interessert i alt!!!

Det har skjedd mye i Foreningen, som ble stiftet av en gruppe nordmenn som hadde flyttet hit for mer enn tredve år siden. Hensikten var å være hverandre til hjelp å støtte i en tid da kommunikasjonen var dårlig, språkvanskene store og man hadde behovet for samvær med landsmenn.
Historien har vært broket, lokalene har vært forskjellige og det har vært opp og ned med driften. Men selv om vi nok kunne tenke oss bedre lokaler, så er driften i dag upåklagelig og aktiviteten er stor. Det håper vi vil vare. Det avhenger av at kreftene holder og at nye medlemmer stiller opp og tar i et tak. Derfor ber vi alle som kan tenke seg å bidra, om å melde seg. Ellers henstiller vi til flest mulig om å registrere seg som medlem. Og til alle sammen ønsker vi VELKOMMEN TIL JUBILEUMSÅRET 2013.

Odd Fellow-søstrene hjelper
Alle vi som oppholder oss her på kysten, vet at Spania er i nød. Store økonomiske problemer rir landet. Unge mennesker får ikke jobb, og mange som har arbeid opplever innskrenkninger og oppsigelser. Det synes ikke i gatene, men vi vet at mange mister hus og hjem og at det er vanskelig å mette alle munner.
Vi tenker at det er godt vi er her og kan bidra til å holde hjulene i gang. Vi betaler våre skatter og avgifter. Vi betaler husleie og vi handler daglig alt vi trenger. Og det er bra.
Men vi som kommer fra Norge, fra landet som bokstavlig talt flyter av melk og honning, vi som ser at vi er blitt dugelig bortskjemte og kan unne oss det meste, vi vil gjerne bidra med noe mer. Men hva kan vi gjøre?
Vi oppdager at Odd Fellow-søstrene har julebasar. Ved siden av sitt arbeid innad i losjen driver Odd Fellow et utstrakt humanitært arbeid. De har store prosjekter i utviklingsland, men arbeider også aktivt i sine nærmiljøer. Her på Solkysten har de en årrekke støttet Fuensocial, kreftsaken, barnehjem, voldsrammede kvinner, Alzheimerforeningen mm.

Siden disse organisasjonen etter hvert har skaffet seg et nettverk av givere, har Odd Fellow-søstrene de siste par årene konsentrert sitt arbeid om nøden blant dem som har mistet arbeid og er uten inntekt.
En dag møtte vi noen Odd Fellowsøstre på Lidl. De skjøv på handlekurver som bugnet av matvarer, og de kunne fortelle at dette var mat som skulle bringes ut til trengende familier. Navn og adresse hadde de fått hos kommunen, så man vet at varene kommer der det trengs mest. Og pengene? Jo det er penger som du og jeg bruker på basar. Til jul har Odd Fellow-søstrene basarer flere steder i byen. Og finner vi ikke andre kanaler for å yte et bidrag til spanjolene som sliter så tungt for tiden, så la oss være ekstra rause når vi handler på basar eller kjøper lodd hos søstrene.
Broderlosjen har hvert år en velgjørenhetsfest som bringer inn mer enn tre tusen euro. Denne losjen har også i senere tid omfordelt sine midler og støtter matinnkjøpet. Dertil gir den penger til en organisasjon som skal bygge et herberge for hjemløse.
Når vi får vite litt om hvordan Odd Fellow-losjenes medlemmer bidrar i det spanske samfunnet, bør vi kanskje la det bli en vekker for oss andre? Vi som bor her nede og har det så godt i dette utrolig flotte landet. La oss gi vårt bidrag som kan hjelpe i alle fall noen over den bratte kneiken.
Da dette kom opp i Norsk Forening før jul, resulterte det i en spontanaksjon som innbrakte 120 euro. Pengene gikk til en familie der både mor og far hadde mistet jobben.
Dere som er medlem i ulike aktivitetsgrupper eller kanskje bare i en vennegjeng, lag en lynutlodning eller bare en kronerulling. Alle bidrag går direkte til noen som trenger det. Og selv nå, når julen er over, må alle ha mat!

En Odd Fellow-søster forteller at hennes store glede gjennom femten år har vært å støtte to aldershjem i distriktet. Til jul tar de med skolebarn som synger, og de deler ut pakker. Jeg vet at denne julen reiste hun langt inn i landet for å kjøpe blomster som de gamle kunne ha på rommet. Det er om å gjøre å handle der det er billigst, for penger er mangelvare.
Hun forteller at hver sommer har losjen vært med å sponse en sommerutflukt for de gamle. Men den har kanskje gått for siste gang, for det blir vanskeligere for hvert år å skaffe penger.
Tenk om vi nordmenn, som har det så godt, kunne bidra slik at de gamle får sin sommertur!
I Norsk Forening vil du få vite hvem som kan ta i mot bidrag på vegne av Losjen.
La oss være litt kreative. Kanskje går det an å kombinere det nyttige med det hyggelige!

NORSK FORENING har åpnet for drift i det nye året og vi minner spesielt om generalforsamlingen 28. februar

GENERALFORSAMLING

Norsk Forening Costa del Sol holder ordinær generalforsamling i Foreningens lokaler torsdag 28. februar kl.18.00, event. kl. 18.30

Det skal velges ny president, noen nye styremedlemmer og varamedlemmer. Valgkomiteen mottar gjerne forslag til kandidater. Formann er Morten Hanisch, tel +34 952 584 165 og +47 907 25 693.

Fjorårets drift skal drøftes og nytt budsjett vedtas.

Forslag fra medlemmer må være kommet til styret senest 14. februar.

Fra 18. februar vil medlemmene kunne se alle årsmøtepapirer i Foreningens lokaler. Kan du ikke selv komme på møtet, kan du gi et annet medlem skriftlig fullmakt til å stemme for deg.

Formell innkalling oppslås i Foreningen 31.januar.

VÅRENS TURER

Onsdag 6. februar går turen til Archidona.

Onsdag 6. mars besøker vi fjellene rundt Ronda.

Tirsdag 2. – torsdag 4. april blir det overnattingstur til COVARRUBIAS hvor vi bl.a. besøker St. Olavskapellet med prinsesse Kristinas sarkofag.

Se omtale og påmeldingslister i Foreningens lokaler.

ALPINGRUPPEN har sine turer fra Feriaplassen hver søndag kl.11.

BOULE spilles mandag, onsdag og fredag kl. 11.

BINGO i Foreningen er tirsdager kl.15.

SERVERING av varm lunsj hver dag fra kl. 12, vafler , kaffe , øl og vin hele dagen.

Følg med på vår hjemmeside. Den er til enhver tid oppdatert.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.