Månedsmagasinet på Costa del Sol

FØRJULSTIDEN
er en travel tid i Norsk Forening og for foreningens medlemmer. I tillegg til alle de faste aktivitetene er det en rekke ulike arrangementer i forbindelse med julen. Det har vært lutefiskaftener og hyggekveld med forsmak på julematen.
Boulegruppen har holdt sin julelunsj med stor tilslutning.
Alpingruppen har hatt sin tradisjonelle julefest der det serveres gløgg i foreningslokalene før gjestene flytter seg til julebuffet i en nærliggende restaurant.
Hjelpe- og støttegruppen har hatt sitt julemøte.
Nå gjenstår julegrøt 22.desember og julaftensfeiring den 24.

Den 9.november var vi så heldige at vi hadde besøk av ambassadør Johan Vibe.
Ellers er den daglige serveringen som vanlig –
Lokalene er åpne fra kl.11.00 til kl.15.00. Søndag er det stengt.
Fra kl.12.00 serveres varm lunsj hver dag:
Mandag: Salt torsk med bacon.
Tirsdag: Kjøttkaker med kålstuing
Onsdag: Stekt rosada
Torsdag: Varierende meny. Her oppfordres det til å komme med ønsker.
Fredag: Fiskesuppe
Lørdag: Risgrøt eller spekesild med tilbehør.
Dertil serveres karbonade- og rekesmørbrød hver dag, og selvsagt kaffe og vafler, vin og øl.
Etter julaften holder foreningen stengt og åpner for alminnelig drift mandag 7. januar.
Den 14. februar blir det første medlemsmøte. Og så holdes det ordinær generalforsamling 28. februar. Like over nyttår blir det fastsatt datoer for øvrige aktiviteter i det nye året. Vi skal jo blant annet feire Foreningens tredveårsjubileum. Selve dagen er 2. februar, men den store festen blir noe senere.

TURER
Det er planlagt tre turer på vårhalvåret.
1. Det starter med MANDELBLOMSTRINGSTUR 6. februar. Vi drar til Fuente Vaqueros og Archidona.
2. Den 6. mars besøker vi fjellene rundt Ronda. Denne turen har temaet HESTER, OKSER, VIN.
3. Dagene 2. – 4. april går den store overnattingsturen via Burgos til Covarrubias hvor vi skal besøke ST. OLAVSKAPELLET OG PRINSESSE KRISTINAS SARKOFAG.
Om dette vil det komme oppslag i Foreningen, og vi kommer tilbake til det her i magasinet og på hjemmesiden vår. Følg med!

DAGSTUREN TIL ALHAMA DE GRANADA
Den 15. november hadde Foreningen pånytt en vellykket dagstur. Alhama de Granada er en liten by som ikke må forveksles med Granada. Den ligger ca. 5 mil fra kysten nord for Velez- Malaga. Navnet kommer av Al-Hamma som betyr varme kilder. De varme kildene er Alhamas store attraksjon og var grunnlaget for bydannelsen. Arkeologiske funn forteller om bosetting helt fra yngre steinalder. Senere har byen, som så mange andre her i Spania, blitt preget av ulike kulturer. Den arabiske, selvsagt, men først og fremst den romerske. Det var romerne som utnyttet de varme kildene og bygget de termiske badene.
Det er bygget et hotell over de gamle romerske badene, og der kan man i dag nyte varme basseng og få spa-behandling med vann fra kildene.
Dette fikk ikke vi se noe til på vår tur. Anleggene ligger 4 km. fra byen. Derimot fikk vi oppleve Alhamas fantastiske beliggenhet høyt oppe på et klippemassiv. Husene er bygget helt ut på kanten av en dyp kløft, og det er utrolig vakkert. Vi fikk oppleve kløften i de skjønneste høstfarger.
Vi fikk omvisning i byen av en flink guide, før vi la turen hjemover. Underveis spiste vi stor lunsj på en venta. På veien passerte vi la Viñuela, en innsjø som ligger vakkert til mellom åsene. Der tok vi av fra veien, kjørte langs sjøen og stoppet ved Hotel la Viñuela for å ta en kopp kaffe. Nydelig hotell og så vakkert beliggende at mange av oss begynte straks å planlegge en weekend her. Det var fint turterreng langs vannet. Velegnet for en piknik.
Jo denne turen vil vi ta om igjen. Men da tar vi med badebukse så vi kan sette oss i den det varme, svovelholdige vannet som renner som en elv i nærheten av de gamle termene. Der vil vi sitte til vi blir ti år yngre og kvitt alle plager, og så drar vi til hotellet ved Viñuelasjøen, spiser en bedre middag og sover i en god seng til dagen etter. Tror det kan anbefales!
Inger Jakhelln 

OPPBEVARING av kolli.
Mange har henvendt seg i foreningen fordi de trenger å sette fra seg div. gods når de reiser hjem. Silkeborg Flytteforetning holder til i Fuengirola og har et slikt tilbud. Prisen er 13,5 € +moms 21% pr.måned pr. 1m2 er . Der er 16.33€.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.