Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norsk forening juni 2012

Det er sommer
og stille i Norsk Forening. De aller fleste har reist hjem, og selv de som er fastboende i Spania tar seg gjerne noen uker til gamlelandet i løpet av sommeren.
Vi som reiste hjem allerede i april forstår ikke helt hvorfor, for her oppe nord har vi jevnt over hatt under ti grader gråvær, regn og snø, og vi er iskalde, sure og våte.

17. Mai
Vi våknet til regn, det regnet hele tiden mens barnetoget gikk, og det regnet resten av dagen. Vi er vant til regn på 17.mai, men ikke hele dagen!
Men fra Spania fikk vi helt andre meldinger.

17. Mai i Fuengirola
opprant med strålende varmt vær. Klokken 9.30 var rundt femti personer møtt frem ved Club Nautico der det var flaggheising til fanfare, tradisjonen tro.
Brynhild Bendiksen som var leder av årets 17.maikomite holdt en kort tale,
og forsamlingen sang ”Ja, vi elsker”. Etterpå var det gratis bløtkake så langt det rakk.
IVAR JOHNSEN var leder for 17.maikomiteen i mange år. Men da Den Norske Skolen flyttet til Benalmádena, ble det slutt på markeringen i Fuengirola. Den norske nasjonaldagen er som vi vet konsentrert rundt barna. Men mange savnet den flotte 17.mai-tradisjonen i byen, og etter to år bestemte Ivar Johnsen seg for å gjennopplive ”17.maikomiteen Costa del Sol”. Gode støttespillere var Erik Norling, Jonn Mathisen, Brynhild Bendiksen og Restaurant Regina.
Og slik har det seg at også året 2012 kan skilte med en strålende 17.maidag for nordmenn i Spania.

17. Maitoget
Skoleelevene kom fra Benalmádena og gikk med i toget. Jonn Mathisen hadde trent femten lokale spanske musikanter som spilte våre norske sanger og marsjer.
Mange hadde norske bunader og alle hadde norske flagg. Rundt regnet var det 1500 (!) mennesker i toget, som med de norske fargene lyste opp hele Paseo Maritimo fra Los Bolices til havnen i Fuengirola.

Festprogrammet
startet kl.12. En av elevene fra skolen holdt 17.maitalen. Det ble lest en hilsen fra kong Harald, og kongesangen ble sunget. Skolebarna hadde eget program med vårsanger. Og forsamlingen sang den norske og den spanske nasjonalsangen.
Brynhild Bendiksen holdt tale både på spansk og norsk.
Deretter dro barna for å fortsette festen på skolen.

Om kvelden
var det fest på Regina. Det var innbudt gjester fra kommunen, og ellers var det fullt hus. Maten var god. Det ble servert tradisjonell norsk 17.maimiddag. Laks og jordbær. Stemningen var på topp. Det ble danset til uti de små timer, og alle var strålende fornøyde med en flott 17.maidag. —- Eia var vi der!! —–

 

Møtested i sommer
For den som søker selskap mens foreningslokalene er stengt i sommer, er det slått opp en liste i glass-skapet ved ytterdøren. Der står det hvor du hver dag kan treffe andre nordmenn for en prat over en lunsj eller en kopp kaffe.

 

Den norske hjelpe/størregruppa Costa del Sol
Har du et problem du ikke klarer å løse, kan kanskje vi eller ekspertisen hjelpe deg. – Vi leier ut hjelpemidler fra vårt lager sentralt i Fuengirola. Henvendelse 952 666 495 eller mobil 616 188 481

Hilsen hjelpegruppen

Av Norsk Forening

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.