Månedsmagasinet på Costa del Sol
Varm 17. mai-fest på Solkysten

Varm 17. mai-fest på Solkysten

Med temperaturer tett opp mot 30 grader, deltok elever og ansatte ved Den norske skolen Málaga i det tradisjonelle 17. mai-toget i Fuengirola her på Costa del Sol. Etterpå ble det fest på skolen.

Hurra-rop, massevis av norske – og spanske flagg, Gammel jegermarsj og andre norske marsjer preget det tradisjonelle 17.mai-toget som startet opp utenfor Turistkirken i Los Boliches i Fuengirola. Målet – fritidsbåthavnen i byen – lå en liten kilometer lenger fram. Sammen med de norske elevene og deres lærere, gikk flere hundre foreldre, foresatte, medlemmer av norsk forening og andre fastboende og tilreisende nordmenn.

Mye oppstyr
Langs ruta stanset innfødte spanjoler og turister opp for å se og lytte til det flotte skuet med fest- og bunadkledde mennesker. Som vanlig stilte det kommunale spanske musikkorkesteret i nabokommunen Benalmádena opp og ledet an med godt innøvde norske marsjer.
På den store plassen i havna sang alle de norske elevene et potpurri av tradisjonelle norske 17.mai-sanger, før 10-klassingen Kristoffer Finsrud holdt den tradisjonelle talen for dagen.
Han snakket blant annet om 22. juli-terroren, 17.mai som barnas dag og om andre verdenskrig. Deretter ble 17.mai-telegrammet fra Kong Harald lest opp for, før arrangementet ble avsluttet med både den spanske – og norske nasjonalsangen og kongesangen.

Og festen fortsatte
Etter at arrangementet i Fuengirola var over, satte de feststemte nordmennene hverandre i stevne på Den norske skolen Málagas område i Arroyo de la Miel. Rundt 200 elever, foreldre, venner og en god del slektninger hadde tatt turen til skolen.
Foreldreutvalget som sto bak arrangementet, hadde bakt kaker, grillet pølser og hamburgere og stilte med mengder av is.
Fordi 17.mai først og fremst er barnas dag, ble det mye lek og moro med naturstier, ballkast, søppelkast-konkurranse, potetløp og spikerslag.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.