Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario Sjømannskirken Costa del Sol

El Campanario Sjømannskirken Costa del Sol

Fremdeles stor virksomhet på den svenske kirken i Fuengirola
Fra å være nedleggelsestruet, ser det nå lyst ut for den svenske kirken i Fuengirola. Det som er skjedd er at Svensk Kirke i Utlandet (SKUT) har trukket seg ut av virksomheten. Vikarprest Jan Madestam tok i høst initiativ til å etablere en svensk Kirkeforening som hviler på to forutsetninger: Alle kan tegne medlemskap i kirken og alle oppfordres til å ta del som frivillige medarbeidere. Nordmenn oppfordres til å tegne medlemskap og flere har gjort det allerede.
For at kirken fortsatt skal kunne holde åpent er det altså en forutsetning i tillegg til økonomien at frivillige stiller opp på kafevakter og på hvert enkelt arrangement. Takk til dere som allerede har meldt dere til tjeneste.
Det norske programmet fortsetter også om enn i en omarbeidet og ny form. Det er mindre program enn før, men nå satser vi på at vi får frivillige nok til å betjene det programmet vi har lagt opp. Denne vinteren vil det være fem norske gudstjenester på den svenske kirken i Fuengirola og vi trenger tre frivillige til hver gudstjeneste. Et annet sted på siden kan dere lese om “Ung på Solkysten”-kafeen. Her trenger vi en frivillig hver onsdag kl. 15-18.
Gudstjenestene i Fuengirola i vinter er søndagene 12.2, 26.2, 11.3, 25.3 og 8.4 som er Påskedag. Søndag 26.2 er det svensk/norsk gudstjeneste i forbindelse med kirkeforeningens årsmøte. Som skrevet: Alle, også norske, oppfordres til å tegne medlemskap i kirken og melde seg til frivillig innsats.
Hyggekveldene og sangtreffene er foreløpig på vent. Nå er det svensk gudstjeneste hver onsdag kveld og onsdagene er det sammenfallende sangtreff i Turistkyrkan.
Så håper vi inderlig at vi sammen kan få dette til. Sjømannskirken ser veldig positivt på utviklingen i Fuengirola og vi bidrar gjerne med program så langt vi har frivillige på plass.
Av Steinar Lindvig

Ung på Solkysten!
Det er mange norske studenter og unge arbeidstakere på Costa del Sol. Sjømannskirken starter nå Ung på Solkysten-kafé i Fuengirola på onsdager. I tillegg blir det to Ung på Solkysten-samlinger på El Campanario denne vinteren og våren.
Hver onsdag kl 15-18 i februar og mars er det Ung på Solkysten-kafé på den svenske kirken i Fuengirola (like ved Mercacentro). Her er det avslappet stemning, mulighet til å kjøpe seg vafler og drikke og til å prate med hverandre og med personale fra Sjømannskirken.
Søndag 19. februar blir det stor Ung på Solkysten-samling i Sjømannskirken på El Campanario. Vi frister med en fantastisk tapas-buffet og fastelavnsboller (det er fastelavnssøndag), samt musikk-quiz. Det settes opp buss med tre forskjellige stoppesteder i Fuengirola. Bussen går kl 17.30 fra Fuengirola og returnerer fra kirken kl 21.30. Mat og drikke koster €10, mens transporten koster €5. Man betaler når man kommer til kirken. Påmelding og mer informasjon hos Lena Våtvik på tlf 618 231 479, e-post lev@sjomannskirken.no eller på Facebook (Ung på Solkysten)

Klassisk konsert med topp utøvere
Den norske fiolinisten Vegard Nilsen og japanske pianisten Kiyotaka Izumi spiller konsert på Sjømannskirken onsdag 7. mars kl 19 med verker av blant andre Beethoven og Grieg.
Vegard Nilsen har studert hos blant andre Arve Tellefsen, Viktor Liberman og Lex Korff. Mesterpianisten Kiyotaka Izumi har priser fra flere internasjonale pianokonkurranser og har spilt med en rekke kjente orkestre. Begge musikerne bor i Antwerpen, hvor de underviser ved det kongelige musikkonservatoriet.
Billetter selges ved inngangen og koster €15. Kirkens konsertkafé er åpen fra kl 18 med salg av vafler og drikke.

“Jeg ønsker meg en salme”
Dette er overskriften på en sang- og salmekveld som Vera Henriksen står bak onsdag 14. mars kl 19.
– De fleste har en salme eller kristen sang som betyr noe spesielt for dem, eller i det minste en favoritt. Jeg har lyst å lage en kveld hvor de som vil kan få fortelle litt om en sang de setter pris på. Så kan vi sammen synge sangen i det flotte kirkerommet på El Campanario, sier Vera Henriksen. Hun tar gjerne imot ønskesalmer på telefon 630 346 139 eller e-post verah@post.no. Hun understreker at man gjerne kan komme uten å ha en ønskesang. – Jeg håper vi kan fylle kirken med mye folk og vakker sang, avslutter hun.

Fikk se Messi score hattrick
Sjømannskirkens supporterklubb hadde en stor kveld da 22 fans reiste til La Rosaleda stadion for å se Malaga spille mot selveste Barcelona i La Liga. Det ble en festforestilling med hele fem mål, derav tre av verdens beste fotballspiller Lionel Messi, som viste seg fra sin aller beste side denne kvelden. Selv om Malaga tapte 1-4, var de norske tilskuerne meget fornøyd med en kveld som ga dem et minne for livet.
Supporterklubben drives av kirkens medarbeider Torben Gram og arrangerer turer til alle Malagas hjemmekamper. 29. februar spiller dessuten det spanske landslaget vennskapskamp mot Venezuela. Har du lyst å se de spanske verdensmestrene eller være med på en av Malagas hjemmekamper, kontakter du Torben på tlf 660 622 125 eller på e-post torben-gram@hotmail.com.

Musikertreff
Sjømannskirken arrangerer treff for musikere innen alle musikkstiler lørdag 18. februar kl 13. Formålet er å knytte kontakter og utveksle erfaringer om spillemuligheter på kysten. Serveringen består av ekte “musikermat” fra kirkens kafé: Karbonadesmørbrød eller risgrøt! Det er ingen påmelding til treffet.

Fuengirola

Sjømannskirken holder gudstjenester i den svenske kirken i Fuengirola følgende søndager kl 11:
12. februar, 26. februar (felles med den svenske menigheten), 11. mars, 25.mars, 8. april (felles påskedagsgudstjeneste med den svenske menigheten).
De søndagene det ikke er gudstjeneste i Fuengirola, kan man reise med offentlig buss (buss 220) til Calahonda. Fra bussholdeplassen i Calahonda kan man gå strekningen opp til El Campanario (ca 1 km). De som har problemer med å gå, kan ringe 952 939 800 fra bussen og bli hentet på holdeplassen.

Nerja
I samarbeid med Norsk forening arrangeres det gudstjeneste i Nerja søndagene 19. februar og 18. mars kl. 11. på Hostel San Miguel i Calle San Miguel.

TO MINUTTER MED SJØMANNSPRESTEN
La crisis
Det europeiske samfunnet, og ikke minst det spanske er svært preget av den økonomiske krisen. På så å si hver spansk nyhetssending jeg ser, er det reportasjer og rapporter fra forskjellige områder der krisen har rammet, og det er nedslående å se hvilke effekter det får på familier, og enkeltmennesker. Bor du i et spansk nabolag, slik jeg selv gjør, er det meget mulig at flere av dine naboer opplever store konsekvenser av la crisis, enten det gjelder dem selv, barn, barnebarn eller andre familiemedlemmer og lokalsamfunn. Kanskje DU kan være en aldri så liten ”krisehjelp” for din spanske nabo, bare ved å gi din oppmerksomhet og sympati?
Det er ellers mange forskjellige kriser i et liv. De aller fleste av oss opplever noen, små eller store, og da har vi stort sett behov for litt støtte og omsorg, om ikke annet. Og, en krise trenger heldigvis ikke være ensidig negativ! En krise kan også føre til nye løsninger, nye muligheter og ny og verdifull, om enn dyrekjøpt innsikt!
Om du opplever en eller annen krise, er det ofte lurt å snakke med noen. En delt byrde blir ofte lettere, og i Bibelen står det: ”Det er bedre å være to enn en, for om de faller, kan den ene hjelpe den andre opp”…Og vi vanlige medmennesker og naboer kan altså være god støtte for hverandre. Du er selvsagt også velkommen til å ta kontakt med oss på Sjømannskirken om du ønsker det, vi har tid, og taushetsplikt.
Mette Buvik
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.