Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sjømannskirken Costa del Sol

Sjømannskirken Costa del Sol

 

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 11-17

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Middagsbønn kl 13 og ettermiddagsbønn kl 16 hver dag
Hverdagsmesse hver onsdag kl 16
Mulighet for omvisninger

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-17
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-15
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag (20. januar – 11. mai)
Kl 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl 16.30 – 18.45: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl 17.30 – 18.30: Korøvelse EC Singers
Kl 19 – 20.30: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl 20.30 – 22.30: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 659 248 538

Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________
 

HOVEDSAK

Jul for alle
Sjømannskirken åpnet dørene for alle som ville feire jul i godt fellesskap på Solkysten. Rundt 350 personer deltok på julegudstjenestene og 170 feiret hele julekvelden på kirken.
Og det manglet ikke på noe. Til gudstjenestene fikk fastboende og besøkende barn, unge og voksne være med og dramatisere juleevangeliet og bli med i kirkens julekor. De ble utkledt som hyrder, sauer, kameler, vise menn, engler og Maria og Josef. Julesangene ble sunget i vekselsang mellom menighet, kor og solister. Etter gudstjenesten samlet alle seg rundt juletreet i patioen til sang og lek, og sannelig dukket også julenissen opp og overøste de frammøtte med julegotter.
Aldri før har kirken tatt imot så mange til julemiddag. Det var ordnet i stand et overdådig koldtbord med alle julens retter – og litt til! Barn, unge, voksne og eldre kunne glede seg over utsøkt julemat, juletregang og et nytt spektakulært besøk av nissen. Denne gangen måtte julenissen ha med seg en egen assistentnisse som hjalp til med å bære inn fem store sekker med julegaver. Før nissen kjørte av gårde – ikke på reinsdyr, men på motorsykkel! – hadde alle, liten som stor, fått hver sin gave.
Deretter stod dessertbordet klart med multekrem, riskrem, karamellpudding, småkaker og kaffe. Lykkelige og stappmette kunne 170 nordmenn rulle ut av kirken i trygg forvissning om at de hadde feiret jul i Spania på ekte, norsk vis.

 

Klart for golfhelg
Helgen 3. – 5. februar går Sjømannskirkens årlige golfturnering av stabelen for åttende gang. Dette skjer på La Cala Resort, som med sine 60 hull topper listen over Spanias største golfanlegg.
Golfhelgen starter med treningsdag fredag 3. februar, hvor man kan gå 18 hull fra morgenen eller ni hull på ettermiddagen på Campo América.
Selve turneringen arrangeres lørdag 4. februar på to baner – Campo América og Campo Europa – i god gammel stil med nystekte vafler ved registrering før shotgunstart. I tillegg spilles det turnering for nybegynnere på par 3-hullsbanen med to runder. Tradisjonen tro vil det bli sponsortreff i patioen før lunsj og premieutdeling.
Mange har allerede meldt seg på, både sponsorer, golfere og ikke-golfere. Men det er ennå plass til mange. Se annonse annet sted i bladet for informasjon om priser og påmelding.

 

Teaterforestilling på kirken
Berit Lundberg fra Jessheim og Hilda Margrethe Myhre Børke fra Hamar er amatørskuespillere og samarbeider om forestillingen “To kvinner” på Sjømannskirken onsdag 25. januar kl 19. Berit fremfører en humoristisk monolog om det å være kvinne i dag. Det er så mye kvinner må kunne, så mye man må vite noe om, så mye man må gjennomgå for å ta seg best mulig ut. Hilde vil fremføre et mer ettertenksomt og livsfilosofisk stykke under tittelen “Musikk, lyrikk og tanker ved bålet. Damene har skrevet stykkene selv.
Billetter selges ved inngangen og koster €10. Kirkens kafé selger vafler, kaffe og te fra kl 18.

 

Bønneuke for kristen enhet
Organisasjonen Lux Mundi er en viktig støttespiller i arbeidet for kirkenes enhet på Costa del Sol. Nonnene i Lux Mundi betyr mye for kontakten mellom de forskjellige kirkesamfunn her nede. I januar hvert år står de i spissen Bønneuken for kristen enhet – Week of Prayers for Christian Unity. Sjømannskirken er med i dette arbeidet og inviterer til to gudstjenester for kirkenes enhet:
Onsdag 18. januar kl. 16 på El Campanario blir det en gudstjeneste med nordisk preg etterfulgt av “økumenisk suppe” og en samtale om de forskjellige kirkesamfunn og samarbeidet dem i mellom. Den økumeniske suppen er et uttrykk for at forskjellighet ikke er truende, men at forskjellige ingredienser til sammen kan blir til noe godt. Den andre gudstjenesten finner sted i katedralen i Malaga søndag 22. januar kl 20. Der deltar vår kirkes prester sammen med andre kirkesamfunn og biskopen i Malaga.
Utførlig program for bønneuken vil dere finne på oppslag i kirken i løpet av januar.

 

Sjømannskirken med supporterklubb for Malaga CF
Kirkens medarbeider Torben Gram har dratt i gang en egen supporterklubb for Malagas fotballag i La Liga. Kirken arrangerer turer til lagets hjemmekamper og holder fansen oppdatert gjennom informasjon på kirkens internettsider. Hvis du vil se Messi, Ronaldo, van Nistelroy og andre storheter spille, kan du kontakte Torben på telefon 660 622 125 eller på e-post torbengram@hotmail.com.

 

Fuengirola
Sjømannskirken holder gudstjenester i den svenske kirken i Fuengirola følgende søndager kl 11:
12. februar, 11. mars, 25.mars, 8. april (felles påskedagsgudstjeneste med den svenske menigheten).
De søndagene det ikke er gudstjeneste i Fuengirola, kan man reise med offentlig buss (buss 220) til Calahonda. Fra bussholdeplassen i Calahonda kan man gå strekningen opp til El Campanario (ca 1 km). De som har problemer med å gå, kan ringe 952 939 800 fra bussen og bli hentet på holdeplassen.
For sangtreff og hyggekvelder i Fuengirola, se oppslag på kirken.

Nerja
I samarbeid med Norsk forening arrangeres det gudstjeneste i Nerja søndagene 19. februar og 18. mars kl. 11. på Hostel San Miguel i Calle San Miguel.

TO MINUTTER MED SJØMANNSPRESTEN

SPENT FORVENTNING

Det handler om fremtiden – og den vet vi ingen ting om. Det er lettere å dvele ved fortiden. Der ligger det livet vi har levd. Der ligger historien vår. Der er alle møtene med mennesker som var med på å prege oss. De som ga oss verdier og holdninger. De som skremte oss og de som gledet oss. Der er alle de hendelsene og menneskene som var med på å sette farge på livet. Og i vår historie ser vi også oss selv og den rollen vi fikk eller tok i gode og vanskelige dager.
Fikk vi alle rollene eller tok vi dem? Det er tankevekkende dersom vi fikk alle rollene og ikke tok dem selv. Hvem ble sentrum i våre liv? Vi selv eller andre? Når vi nå står og ser oss tilbake og ser alt i “etterpåklokskapens vidunderlige lys”, som en av mine medarbeidere ynder å si, skal vi først finne de øyeblikkene hvor vi selv fikk lov til å gjøre våre valg, fikk ta beslutningene om hvilken vei livet skulle ta, og var i sentrum for begivenhetene. Utfordringen er å forsone seg med historien og livet slik som det ble. Men så kommer fortsettelsen – fremtiden.
Ved å være et sunt sentrum i eget liv kan vi nemlig snu oss og se fremover på det livet som kommer. Vi kjenner ikke fremtiden, men vi kan planlegge for fremtiden. Vi kan gjøre nye valg. Det som er og som vi ikke ønsker, kan vi gjøre noe med. Vi kan velge å løse en vanskelig konflikt eller en situasjon. Vi kan velge å endre noe på det som er vanskelig eller vi kan forsone oss med at en vanskelig situasjon er uløselig. Uansett gjør du et valg i forhold til livet ditt. Du velger hvordan du vil gå inn i din egen fremtid.
Kanskje vil du beholde alt slik det er. Fint. Det er godt å møte mennesker som er fornøyd med livet og tingenes tilstand, men skal du beholde alt som det er, må du pleie og stelle det – endre det lite grann, slik at det ikke visner.
Det er morsomt å sitte og fabulere litt over livet. Jeg vil gjøre mitt liv til mitt liv. Jeg vil gjøre valg som jeg selv må stå for og jeg vil endre det jeg vil beholde slik at det stadig er nytt og fint.
Bibelen vitner om at da Jesus ble født var det gamle “forgangent” og alt var blitt nytt. En gammel tanke, men ny hvert år.
Steinar Lindvig
 

Av Steinar Lindvig

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.