Månedsmagasinet på Costa del Sol


Daniel fikk det ærefulle oppdraget med å tenne det første lyset da Den norske skolen Málaga markerte årets adventstid. Foto: Arne Bjørndal

4-klassingen Daniel fikk æren av å tenne det første adventslyset da Den norske skolen Málaga markerte at vi nå er inne i adventstiden.
Det ble en vakker og stilfull samling i lilla omgivelser da nesten 60 elever fra første- til og med sjuendeklasse sist mandag markerte at vi nå er inne i advent, ventetiden fram til selveste juleaften. Her var det diktopplesning, allsang, enkeltnumre med sang og musikk, – i tillegg til framføringer av både tradisjonelle og nyere julesanger. Alt til stor applaus.
Kontaktlærer Morten Vistnes for 3. og 4. trinn sa i sin velkomsthilsen til de frammøtte at det for mange elever og lærere nok er en merkelig opplevelse å synge og høre om jula, samtidig som sola steiker og varmen nesten når opp i 20 grader. De fleste nordmenn er jo ellers vant til både kulde og mørke på denne tiden av året. Men det syntes alle å ta med stor fatning, for engasjementet fra elevenes på adventsmarkeringen var det ingen ting å si på.


Allsang av populære julesanger hørte med på adventsmarkeringen.


Vakker julesang med fiolin presentert av elevene ved skolen.

 

Spansk skolefest i rødt og gult
Den tradisjonelle spanskfesten markerte punktum for prosjektuka som hele skolen har deltatt i, fra seksåringene i første klasse til ungdommene på videregående.
Fargene rødt og gult – fargene i det spanske flagget – satte sitt sterke preg på årets spanske fest på Den norske skolen Málaga. Etter en intens uke med prosjektjobbing, var det tid for å vise fram resultatene til medelever, lærere og foreldre. Alle temaer knyttet seg nemlig til Spania, spansk kultur og Costa del Sol.
Spansk kultur
Kreativiteten var det lite å si på etter at samtlige elever i løpet av den spanske kulturuka hadde satt seg inn i ulike sider ved Spania og spansk kultur. Elevene framførte spanske sanger, danser, videoer og kunst.
De yngste elevene hadde lært seg spanske sanger og danser og framførte dem for et svært entusiastisk publikum. På mellomtrinnet var det kunst og maling som var temaet. I tur og orden presenterte elevene sine arbeider som særlig var inspirert av Picasso og Miró.
Hjemmelaget video
På ungdomstrinnet var oppgaven å presentere ulike attraksjoner her på Costa del Sol i form av selvlagde videoer ved hjelp av elevenes nye dataverktøy, iPad 2.
I grupper på tre besøkte elevene ulike steder som Málaga, Mijas, dyrehager, den nye sommerfuglparken i Benalmádena og det særegne ”månelandskapet” i El Torcal. Resultatene var forbløffende gode, for her var presentasjonene svært gode, med innlagte intervjuer og med egenkomponert musikk til. Så vanket det da også solide applauser til alle gruppene.
Macarena
Elevene på videregående klassetrinn hadde lagt sitt matematikkprosjekt til hovedstaden på Costa del Sol, Málaga. Her hadde de gått løs på monumenter, rundkjøringer og andre former og figurer og beregnet flater, volum og satt seg inn i hvordan de ulike formene var satt sammen.
Før FAU bød på tapas og 8. og 9.klassene på dessert, var det fellesdans med den populære ”Macarena”, og både elever, lærere og deltok.


Macarena-oppvisning av elevene da Den norske skolen Málaga da den tradisjonelle spansk-norske festen ble gjennomført. Foto: Arne Bjørndal


På mellomtrinnet var det kunst og maling som var temaet under spanskfesten. I tur og orden presenterte elevene sine arbeider, særlig var inspirert av Picasso og Miró. Foto: Arne Bjørndal

 

 

 

 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.