Månedsmagasinet på Costa del Sol

Vi er i årets siste måned. Folk har for lengst begynt å reise hjem, men aktiviteten i Norsk Forening er likevel stor. Det har vært avviklet rekeaften med quiz, tre lutefiskaftener for fulle hus, medlemsmøte, styremøte og en dagstur.
Før jul gjenstår juletallerken 16.desember og tur til Jerez til Jan Pettersens bodega Fernando de Castillo15. desember.

Boulegruppen møtes og spiller på de faste dagene hele julen. Leder er Grete Folkedal tlf. 690 327 895
Bingoen på tirsdager starter etter jul når folk er på plass igjen. Følg med på oppslag i Foreningen.
Spanskundervisningen starter 10.januar. Lærer Berit Magnusson kan treffes på tel. 951 260 501 eller mobil 676 729 770.
Malegruppen: Knut Kråkevik starter undervisningen 25.januar. Medlemmene kan møte til vanlig tid kl 1600 onsdag 4. januar og male uten lærer.
Alpingruppen avslutter med tur 18. desember fra Mercacentro. Nyårets første tur går 8. januar. Merk at ny møteplass da er Feriaplassen.

Foreningen holder åpent til og med julaften. Det er stengt fram til 9. januar (ny dato)

 


BOULEKONKURRANSE
Den 7.november var Bouleklubben invitert til å spille konkurranse med danskene. Vi stilte med fem lag og supportere og dro opp til den danske foreningen. Det ble en herlig dag. Våre spillere gjorde det veldig bra. Vi tok både gull og bronse.
Etterpå fikk vi servert lunsj, slik bare dansker kan lage den.
Til slutt var det premieutdeling.

 

ALPINGRUPPEN
Mange har deltatt på turene i høst. Gruppen har fått nye medlemmer, og selv på regnværsdager er det mange som går.
Søndag 20. november var det julebord hos ”Karen og Martin” etter vorspiel med gløgg i Foreningens lokaler. Masse god mat og julegrøt med mandel. 35 personer deltok. Formannen Carl Phillip ble takket av etter ti års ledelse. Han fikk overrakt en flott karaffel med inskripsjon.
Gruppen blir fra nå ledet av et team. Kontaktperson er Olaf Jakhelln. Han treffes på mob. 670 293 292.

 

TUR TIL RONDA
Den 23. november dro Foreningens medlemmer på tur til Ronda. 51 deltakere møtte på Feriapassen kl. 9. Været var nydelig og lovet godt for turen.
Underveis til Ronda stoppet vi for en kaffepause og for å besøke en skinnhandel.
Det ble handlet, og vi kikket inn hos en treskjærer som skar flotte skulpturer i oliventre.
I Ronda hadde vi tiden til egen disposisjon. Det var en flott dag for å se seg rundt i Ronda. Noen av oss gikk på Bandittmuseet eller Museo del bandolero der vi lærte om den omfattende røvervirksomheten som ble bedrevet på landevegene her i Syd-Spania. Mange banditter levde i flotte hus i fjellene rundt Ronda. Virksomheten ga god avkastning, men det hendte jo også at de ble arrestert og kappet hodet av.
Senere er denne perioden blitt veldig romantisert, og det ble skrevet mange barnebøker og utgitt årganger med tegneserier om bandittvirksomheten.
Vi fikk se de flotte antrekkene de bar, og vi skjønner at de også omga seg med vakre kvinner.
Et interessant lite museum som vi gjerne anbefaler for den som tar seg en tur til Ronda.
Vi skulle dra fra Ronda til La Línea de la Concepción med tog. Det var mange av oss som hadde trodd dette var et slags veterantog, men det var det ikke. Det var helt moderne og komfortabelt. Turen gikk gjennom trivelige landskaper, og reisefølget var hyggelig. I La Línea ventet bussen oss, og vi dro hjem med en utrolig vakker solnedgang som følge.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.