Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario Sjømannskirken Costa del Sol

El Campanario Sjømannskirken Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 11-17

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Middagsbønn kl 13 og ettermiddagsbønn kl 16 hver dag
Hverdagsmesse hver onsdag kl 16
Mulighet for omvisninger

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-17
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-15
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag (20. januar – 11. mai)
Kl 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl 16.30 – 18.45: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl 17.30 – 18.30: Korøvelse EC Singers
Kl 19 – 20.30: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl 20.30 – 22.30: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 659 248 538
Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

 

 


Julekonserten på Sjømannskirken:
O sangglede! O julefryd!
En raus håndfull talentfulle sang- og instrumentsolister i alle aldere, fra åtte til åtti, en ungdommelig strykergruppe, hele tre velklingende kor, alle akkompagnert av Trond, kirkens dyktige kantor, et adventspyntet El Campanario, som seg hør og bør serverte gløgg og pepperkaker, samt en for anledningen særs opplagt prest Lindvig som konferansier i et – nok en gang – fullsatt kirkerom: Det ble en julemusikalsk festkveld av de sjeldne!
Og så kom det norske, engelske og spanske musikalske juleskatter som perler på en snor, i en velkomponert blanding av soloinnslag, korsang, allsang og munter hyggeprat med de opptredende.
Etter Jingle Bell Rock som fresk åpning fikk vi alle synge med i Nå tennes tusen julelys før El Campanarios eget kor, EC Singers, stemte i med Santa Lucia og Winter Wonderland. Blant høydepunktene utover i konserten må nevnes Mary’s Boychild, White Christmas, en uforglemmelig versjon av Prøisens Julekveldsvise med en trio fra tre ulike generasjoner, Ung på Solkysten-koret med Himlen i min famn og koret Frustrerte turnfruer med En stjerne skinner i natt og sin egen sprelske Turnfruejulemedley.
Også på instrumentalfronten var det mye å glede seg over. Jonn imponerte på sitt kraftfulle horn med Jingle Bells sammen med ung sangsolist, og Jeg er så glad hver julekveld i samspill med selveste organisten. Et av kveldens mange musikalske talenter spilte Glade Jul på piano, og vi fikk glede oss over Ave Maria på vakkert fiolinspill samt No koma Guds englar med Malaga Spelemannslag i samspill med EC Singers.
Vi avslutter med en ekstra hyllest til alle kveldens solister, som lyste opp i denne svært givende julekonserten: Steinar, Camilla, Tora, Vera, Sophia, Gunvald, Lina, Ylva, Pauline, Cassandra, Ida, Bård, Nina, Elise, Dag, Lena, Cristina, Amalie, Jonn, Jessica, Stefan.
Tekst og foto: Beate Winther

 

Jul og nyttår på Sjømannskirken
Juletrefest, julemiddag og julegudstjenester og åpen kirke! Her er oversikten over hva som skjer på Sjømannskirken i julen:
4. søndag i advent, 18. desember
16.00: Gudstjeneste med oppsetting av julekrybben
17.00: Juletrefest for små og store
Julaften 24. desember
Kirken er åpen bare til gudstjenester og julemiddag.
12.00: Julegudstjeneste Fuengirola
14.00: Julegudstjeneste El Campanario
16.00: Julegudstjeneste El Campanario
18.00: Julekveld på Sjømannskirken. Påmelding til elcampresepsjon@sjomannskirken.no eller på telefon 952 939 800.
Julekveld på Sjømannskirken
Sjømannskirken inviterer til julefeiring med tradisjonell julemat, sang og leker rundt juletreet. Det er heller ikke umulig at julenissen dukker opp! Arrangementet begynner kl 18 og koster €30 for voksne og €15 for barn 3-12 år. På grunn av begrenset plass vil store grupper ikke bli prioritert. Arrangementet avsluttes ca kl 21. Alle deltakere oppfordres til å ta med en enkel julegave til inntil €5. Påmelding til elcampresepsjon@sjomannskirken.no eller på telefon 952 939 800.
1. juledag 25. desember
Åpen kirke fra kl 12
14.00: Julelunsj. Påmelding til elcampresepsjon@sjomannskirken.no eller på telefon 952 939 800.
16.00: Høytidsgudstjeneste, kirkekaffe og juletregang
Tirsdag 27. desember-fredag 30. desember
Åpen kirke kl 12-16
Nyttårsaften 31. desember
Åpen kirke fra kl 12
20.00: Nyttårsfest. Påmelding til elcampresepsjon@sjomannskirken.no eller på telefon 952 939 800.
23.15: Midnattsmesse

 

 

 

 

TO MINUTTER MED SJØMANNSPRESTEN
Ikke som andre barn
Jesus var ikke som andre barn. Vi vet forresten lite om hans barndom, bortsett fra den gangen han som tolvåring stakk av fra foreldrene sine i Jerusalem. Da fant de ham igjen i tempelet hvor han satt og underviste sammen med prestene og de skriftlærde. Ikke helt som andre barn da heller, vil vi vel si.
Da han ble voksen og for første gang skulle lese teksten i synagogen var han heller ikke som de andre unge mennene i Nasaret. Da han hadde lest fra profeten: ”Herrens Ånd er over meg, for han har salvet meg til å forkynne et gledesbudskap til fattige…”, sa han at teksten handlet om ham selv. Snekkersønnen stakk seg fram. På den ene side hadde han forventningen om å være annerledes rettet mot seg. Da han så levde opp til den, jagde de ham fra byen. En sønn av en snekker snakker ikke slik!
Det kan ikke ha vært lett. Og verre skulle det bli. Da han gikk rundt i landet, helbredet syke og snakket med dem som hadde det vanskelig, fikk øvrigheten nok. Han måtte ryddes av veien. Så en påske rir han inn i Jerusalem og forkynner at Guds Rike er nær. Han blir tatt til fange, torturert og drept. Så finner kvinnene graven hans tom og han viser seg for dem og for disiplene. Da ble det ikke lett for dem heller. Var han stått opp fra de døde? Utrolig – men til å leve på.
Vi feirer snart hans fødsel. Barnet som fødes i stallen i Betlehem ”han var en konge stor”, synger vi i julesangen. Troen er trassig, fornuftstridig og ulogisk, men den har levd og lever i menigheter og kirker over hele verden. Troen lever også videre i hjertet hos hver den som vil tro ham og som baserer sitt liv på at han ER en konge stor.
Profeten Jesaja, som Jesus siterte fra i synagogen, sier om ham: ”Et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skulder, og hans navn skal være: Underfull Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far og Fredsfyrste.”
Ønsker dere alle en fredelig og god jul!

Av Steinar Lindvig

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet