Månedsmagasinet på Costa del Sol

Med den tredobbelte katastrofen i Japan og uroen i Midtøsten og Nord-Afrika har dommedagsprofeter igjen øynet muligheten for å rippe opp i profetier om verdens undergang. Den har plutselig rykket mye nærmere.
Ifølge dem skulle selveste Nostradamus (1503-1566) og også Edgar Cayce, en amerikansk sannsiger (1877-1945), ha forutsett at 2011 er året det vil skje, eller i det minste året da vi må forberede oss på den endelige undergangen.
Det er god sjanse for at homo sapiens, som på tross av at det betyr ”klok man”, vil være skyld i det. Takket være atomkriger eller klimaendringer og dertil hørende naturkatastrofer. Hvilke er man ikke helt enige om.
Førstnevnte kan delvis være attentater mot atomkraftverk, noe vi fortsatt har til gode, katastrofer på atomkraftverk eller atomkriger.
Sist nevnte får ifølge profetiene jorden til å svare igjen, og det vil resultere i at all isen både i Arktis og Antarktis smelter, vi vil oppleve orkaner av hittil ukjent styrke og japanerne vil bli nødt til å finne på et enda sterkere uttrykk enn tsunami.
De selvutnevnte profetene er likevel ikke enige om akkurat når dette skal skje.
Enkelte datoer da man kanskje bør sette seg i en nødlandingsposisjon, er 21. mai. Da mener kristne, amerikanske misjonærer som har solgt alt jordisk gods og for øyeblikket reiser verden rundt for å advare oss, at det helt sikkert vil være slutt. De har tolket jordskjelvet i Japan som et overbevisende tegn.
En annen dato er en gang i november. Da venter i så fall et stort jordskjelv i Japan som vil forrykke jordskorpa, i tillegg til at vulkanen Yellowstone i USA vil ha et nytt utbrudd. Asken vil dekke store deler av Nord-Amerika, innlandsisen på Grønland vil kalve, og fallet vil skape en stor tsunami som igjen vil gå hardt utover atlanterhavsområdet og få verdenshavene til å stige med nesten 50 cm. Ulykkene av bibelske proporsjoner vil i det hele tatt hagle over oss i den andre halvparten av året.
Nostradamus hadde også ”forutsett” at ”ragnarok” egentlig skulle ha skjedd allerede i 1967, men hans omtåkede verker er kanskje blitt mistolket? Nå er hans profetier fortolket på nytt, og nå peker de på 2012. Og når det i tillegg er laget en film med nettopp denne tittelen, er det kanskje noe i alt snakket.
Statistisk sett vil verden naturligvis en vakker dag opphøre å eksistere. Den teoretiske fysikeren og én av verdens mest intelligente, nålevende personer, nobelprisvinneren Stephen Hawking (f. 1942), mener det trolig skjer når en meteor rammer vår kloden vår.
En gruppe forskere, politikere og andre fra en rekke forskjellige land skal ha opprettet et hemmelig institutt, kalt Human Continuity. Derfra kommer den hårreisende advarselen som forteller at det er 94 prosent sannsynlighet for at ”kataklystiske krefter” vil smadre vår planet i løpet av de neste par årene.
ESA, den europeiske romfartsorganisasjonen, har et romprogram kalt Don Quijote der en sonde – jo da, den heter virkelig Sancho, har kartlagt asteroider og meteorer nær jorden. En raketting, litterært korrekt kalt Hidalgo skal kunne fly inn i et truende himmellegeme og dermed sprenge det eller dytte det ut av sin bane. Og det er jo alt sammen svært beroligende.
Hawking mener at hvis menneskeheten skal bestå, må vi skynde oss å finne oss en ny planet. ”Forlat jorden eller dø”, har han rett ut advart. Kommer vi oss ikke herfra før meteoren kommer til oss, ifølge Hawking, vil romvesen i stedet komme til oss og drepe oss.
Og det kan jo skje i morgen eller om tusner av år, med mindre det altså blir i mai.

Fram til det, riktig god lesning!

Jette
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.