Månedsmagasinet på Costa del Sol
De fant drømmeboligen i Estepona

To år brukte Inger og Frank Hansen fra Haugesund på å finne drømmeleiligheten på Costa del Sol. Nå deler de året i to; vinterhalvåret i den nyinnkjøpte Syden-leiligheten og sommeren i Skandinavia.
– Tja, hvorfor vi kjøpte bolig akkurat i Spania? Inger og Frank titter på hverandre og smiler. Så kommer det fra Inger:
– Vi har nok snakket om dette i nærmere 16 år, men fart i sakene ble det først da vi ble venner med et svensk par som vi traff på en golfbane i Sverige. De hadde selv en leilighet i Fuengirola og gjorde akkurat det vi også ønsket, nemlig å bo i Spania halve året og resten av tiden i Skandinavia. Dessuten satt de på mye informasjon om det å bo i Spania.

Kjøpte i fjor
I to år var Inger og Frank vanlige norske ”trekkfugler”. De flyttet sørover til den spanske Middelhavskysten da høsten kom og vendte nebbet først hjemover etter seks måneder i sola. Langtidsleie var løsningen. Men i fjor fant de drømmeleiligheten i urbanisasjonen Nordic Royal Club (NRC) i Estepona.
– Vi falt pladask for denne leiligheten. Dessuten har urbanisasjonen 24 timers resepsjonsvakt og tilbyr høy sikkerhet, noe som er helt ideelt for oss, forklarer Frank Hansen og viser rundt i den 84 kvadratmeter store leiligheten. Den inneholder to soverom og to bad, stue, kjøkken og direkte utgang til terrassen på bakkeplan. Herfra er veien kort til svømmebassenget, den fantastiske hagen og den norske restauranten som holder til i boligkomplekset.

Våren i Norge
Etter å ha tilbrakt våre seks måneder her nede, fra oktober til april, reiser de to hjem til Haugesund der de har en liten loftsleilighet og en stor campingvogn som venter på oss.
– Ingenting er som den norske våren og sommeren. I alle fall om de ikke regner bort. Vi setter oss gjerne i bilen og reiser rundt i Norge for å besøke barna våre som har spredt seg godt utover, og til Sverige for å spille enda mere golf, sier Inger.

Valgte Nykredit
Ekteparet Inger og Frank valgte, på grunn av spanske arveregler, å låne penger for å kjøpe leiligheten i Estepona. Finansieringen gjorde de gjennom den danske banken Nykredit.
– Via kontakter ble vi tipset om å høre med Nykredit som har kontorer i Puerto Banús. Da vi dukket opp i banken, ble vi meget godt mottatt, forklarer Inger som i tillegg til frisørutdanningen og frisørjobb også har mange års erfaring som regnskapsmedarbeider. Nå er hun sjef for familiens finanser.
– Sjekket dere tilbudet dere fikk fra Nykredit med andre tilbud, for eksempel fra norske og spanske banker?
– Reglene er slik at vi ikke fikk låne i vanlige norske banker med sikkerhet i en bolig i Syden, ble vi fortalt. Vi undersøkte imidlertid priser og andre vilkår med en norsk bank som også er representert i Luxembourg, men vi fant ut at for oss ble det best å velge et såkalt obligasjonslån fra Nykredit. Vi fikk tilbud om å låne opp til 80 % av kjøpesummen på leiligheten, dersom vi ønsket det. Vi vurderte imidlertid ikke å ta kontakt med noen spanske banker, sier Frank Hansen.

30 års nedbetaling
Inger (55) og Frank (62) endte opp med et lån på 30 års nedbetalingstid og med avdragsfrihet de første ti årene. Bortsett fra kravet om å tegne innboforsikring på leiligheten, krevde ikke Nykredit andre typer livsforsikring, slik spanske banker gjerne gjør.
For leiligheten i NRC betalte Inger og Frank 142.000 euro pluss vanlige omkostninger. Siden leiligheten ikke har blitt pusset opp siden det fasjonable boligkomplekset sto ferdig på begynnelsen av 1990-tallet, brukte ekteparet i tillegg nærmere 25.000 euro på å bytte kjøkken, rive en vegg mot stua, renovere det ene badet og installere varmepumpe, i tillegg til å sette opp lister og male alle flater.

Praktisk betaling
For å få til smidig og grei tilbakebetaling av lånet hos Nykredit, har Inger og Frank opprettet en egen konto i Nykredit i Danmark. Der blir lånet automatisk trukket ved forfall. Inger og Frank må bare huske å overføre penger til den danske kontoen.
– En praktisk og grei ordning for oss, sier de to.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.