Månedsmagasinet på Costa del Sol
Montenmedio Golf & Country Club

Montenmedio Golf & Country Club

Den vakreste i Cádiz-provinsen
Montenmedio ligger I Cádiz-provinsen ved 42,5 km på N-340. Dette er ikke bare en golfbane som er en kjempeflott naturperle på 120 hektar. Den ligger mellom byene Barbate og Vejer de la Frontera. Den ligger 42 km fra Cádiz, 60 km fra Jeréz, 140 km fra Sevilla, 80 km fra Gibraltar og 240 km fra Malaga.
Presidenten Antonio Blazgues hadde en drøm i 1991, nemlig om å gjøre Montenmedio Golf & Country Club til Andalucías beste resort med alle aktiviteter innenfor aktiv fritid. I dag har det lyktes. Han hevder at resorten om ganske får år er Spanias beste og et av de ledende i hele verden. Alle adventure sportsgrener kan dyrkes og flere enn 2.000 hester kommer hvert år til de store stevnene som blir holdt.
Man har laget spesielle mountainbike-ruter, samt ruter til off-road biler. Det blir hvert år arrangert kongelig motorkonkurranser, i tillegg finnes det flere fotballbaner, to praktfulle paddel-/tennisbaner samt en spesiell bane der barn kan lære å kjøre små biler og få sitt eget førerkort.
Stort sett alle idrettsgrener kan dyrkes på dette vidunderlige stedet. Der ligger allerede godkjente planer om en stor utvidelse av hele området med bl.a. en spesiell ”hesteby”, flere hoteller, en polobane samt flere private strender.

Golfbanen
Montenmedio golfbane er en praktfull naturperle der man møter en masse dyr. Den er 6.260 meter fra hvit tee, 5.868 meter fra gul tee og 5.214 meter fra rød tee. Den vakre naturen gjør at du har vansker med å konsentrerer deg om golfen. Der er hele tiden noe du må oppleve. Mange store turneringer, som Volvo Classic, OKI, Diners Club, AVE, Renault og Isolux blir arrangert på denne banen.
Den kjente golfspilleren Severiano Ballesteros beskriver banen som én av de beste og vakreste i hele Spania. Banen er svært variert, det er ikke to like hull, og fairways er formidable med Bermuda-gress. En ting må man imidlertid være oppmerksom på: Der er svært mange dyr på banen, og derfor er det en del ekskrementer som ligger på fairways, og buggy-veiene er svært ujevne.
Hullene er en del kuperet og innspill til greens er vanskelige på grunn av de mange bunkersene. Designeren Alejandro Maldonado har laget en drømmebane som samtidig er en naturopplevelse.

Banen fortjener 4½ golfball

Restaurant
Maten på Montenmedio Resort er svært variert. 80 % av alle ingrediensene er produseret i resortets egne hager. Fiskene blir kjøpt i byene Zahara de los Atunes, i Bolonoa og Barbate.
Der er fem forskjellige restauranter, på hver restaurant kan det være opp til 450 mennesker og bygningenes arkitektur gjør at du føler deg vel tilpass.

Miljø
Som allerede nevnt befinner vi oss i en naturperle uten like. Selv om du ikke er golfspiller bør du besøke dette stedet. Det er aktiviteter for alle og selv sarte golfspillere kan godt finne seg i at det plutselig kommer ryttere og hestekjerrer langs stiene.
Husk kamera, for her er det mye praktfull natur å se.

Service
Nå har jeg spilt på alle golfbaner i Cádiz-provinsen, og det er helt klart at servicenivået i denne provinsen er mye høyere enn på Costa del Sol. Du føler deg virkelig velkommen, og de gjør alt for at du skal bli tilfreds. Det er helt klart at de ikke har så mange green fees-spillere som på kysten og derfor kan gjøre mer for den enkelte.
I forhold til banenes standard er prisene på green fees virkelig billige. De har mange rabattformer som Costa del Sols golfdirektører kunne lære noe av.
Gå inn på hjemmesiden www.montenmedio.es og se de aktuelle prislistene.

Av Stig Wiberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.