Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Europatouren på Parador Málaga Golf

Alle golfspillere på Costa del Sol kan glede seg til toppgolf på Parador Malaga Golf fra 24. – 27. mars 2011. Open de Andalucía de Golf 2011 har en total premiesum på 1.000.000 euro. Turist- og sportsministeriet i Junta de Andalusía står bak turneringen. Promotor er Fade and Draw Target S.L. som har vår lokale golfhelt Miguel Angel Jiménez som rådgiver.
Det er plass til 156 spillere som spiller torsdag og fredag, deretter spiller de 60 – 70 beste om endelig seier lørdag og søndag. Fjorårets vinner Louis Oosthuizen forsvarer tittelen og han får hard motstand fra mange svenske og danske toppspillere.
Vinneren i 2009, Søren Kjeldsen, vil gi Oosthuizen kamp til streken. Parador Malaga Golf vil bli lukket det meste av mars måned for å sette stedet i best mulig stand foran arrangementet. Det store spørsmålet er om Oosthuizens score fra 2010 på minus 14 gjennom de fire dagene blir slått. Det avhenger helt av vinden, fordi ”Paradoren” er svært vanskelig hvis det blåser.
Vi blir mange som setter kryss i kalenderen for disse fire dagene for å oppleve Europas beste spillere.

Los Naranjos – ambisjonene er innfridd
Én av de mest populære golfbanene på Costa del Sol er Los Naranjos Golf. Banen ligger i Nueva Andalucia. Du kjører N340 og passerer Puerto Banus. Etter Hotel Andalucia Plaza Casino dreier du til høyre og følger de røde skiltene direkte til Los Naranjos.
Los Naranjos er over 30 år og er en av de eldste banene på kysten. Banen er designet av den verdensberømte arkitekten Robert Trent Jones som i Spania startet med å designe Sotogrande og Las Brisas. De åpnet midt på sekstitallet og ble så populære at det ble holdt World Cup og Spanish Open og andre store turneringer på disse veldesignede banene. I løpet av 70-tallet ble Mijas, Valderrama og Los Naranjos designet. Eierne av Las Brisas ønsket en championship-bane og hadde 70 hektar rett overfor Las Brisas, så Robert Trent Jones fikk frie tøyler for å lage en toppbane. En typisk Robert Trent Jones bane har brede fairways og store greens som alle golfspillere elsker. Banen åpnet i 1977 og hadde samme ledelse som Las Brisas.
I 1982 ble både Las Brisas og Los Naranjas solgt til Romero-Sauer Group. Las Brisas ble medlemsbane og Los Naranjos ble ”pay and play-bane”. Et nytt klubbhus ble bygget og hullene ble endret slik at hull 1 ligger til høyre for det nye klubbhuset.
I 1989 ble golfbanen solgt til den svenske forretningsmannen Percy Nilsson. Hans strategi var å gjøre banen til en begrenset medlemsbane med plass til green-fee gjester. I 1991 stod det nåværende klubbhuset ferdig, og hullene ble endret med det berømte hull 18 på over 500 meter beliggende rett foran klubbhuset. Mange store golfturneringer er avholdt på Los Naranjos. Percy Nilsson solgte i 2007 til fire forretningsmenn, og som presidenten Lennart Halt uttaler: – Det var ikke vanskelig å finne investorer til denne praktfulle golfbanen. Jeg har vært medlem i nesten 20 år, og klubben har alltid vært en stor del av mitt liv. Det samme gjelder for de andre investorene. Våre ambisjoner er store, og vi har allerede konstruert nye teesteder med Tifway 419 Bermuda gress som er svært holdbart. Alle greenbunkers har fått nye dren og ny sand. Mange teesteder er hevet og ombygget, samtidig som banen har blitt hele 6.038 meter fra gul og 5.154 fra rød. Flere hull har store utfordringer, og Los Naranjos er i dag en golfbane som har blitt særdeles vanskelig, men banen er lett å gå.
I 2009 ble man ferdig med en ny drivingrange og en ny stor terrasse ved klubbhuset.
Banen fortjener 4½ golfball

Framtid
Marketingsdirektør Stefan Lindwal uttaler at man har store planer for å forbedre banen ytterligere. Dessuten vil man bygge om restaurantens kjøkken. Man håper på å få den store turneringen Solheim Cup i 2015.
Los Naranjos har ca. 200 medlemmer og et familiemedlemskap koster 95.000 euro. Et personlig medlemskap koster 65.000 euro. Når man har medlemskapet, koster det 1.528 euro + IVA for fritt spill hele året. Medlemmer kan ta med gjester til priser mellom 35 euro og 50 euro, avhengig av årstiden.
Los Naranjos har vedtatt at man vil ha 600 medlemmer. Medlemskapet inneholder selvfølgelig fri golf, bruk av omkledningsfasiliteter, wellness-center med massasje og fitness-center. Prisen på green fee er 88 euro for 18 hull i høysesongen og 65 euro i lavsesongen, buggy koster 33 euro og trolley 5 euro.

Miljø
Los Naranjos ble bygget i 1977, den gang ble det bare bygget et lavt hus, det nyter banen godt av i dag. Ikke et høyhus, bare villaer og lav bebyggelse omkranser banen. Mange av hullene har ingen bebyggelse i nærheten. Navnet Los Naranjos er ikke tilfeldig. En mengde appelsintrær, særlig ved hull 9 er et fantastisk skue. Selv om Nueva Andalucia i dag nesten er utbygd, føler man fortsatt at man spiller golf på landet.

Restaurant
Eierne driver selv restauranten. Den har alltid vært kjent for fremragende mat, og man vil fortsette i samme stil. Man har utvidet åpningstidene. Frokost fra kl. 8 – 11, lunsj kl. 11 – 18 og daglig meny og salatbord fra kl. 12 –16. Fem dager i uka (tirsdag – lørdag) er det åpent fra kl. 18 – 22 for á la carte. Om søndagen har man den populære buffeten som også serveres ved golfturneringerne. Prisene er rimelige når man kan sitte i det praktfulle klubbhus.

Race to Dubai – Europeantour per 27. februar 2011
1. Luke Donald 1.027.923 euro
2. Martin Kaymer 987.332 euro
3. Alvaro Quiros 591.417 euro
4. Ch. Schwartzel 489.679 euro
5. M.A. Jimenéz 391.450 euro
6. Thomas Bjørn 381.876 euro
7. Paul Casey 377.239 euro
8. Roy McIlroy 324.146 euro
9. S.S.P. Chowrasia 300.000 euro
10. Thomas Aiken 286.753 euro

119. Erik Tage Johansen 28.650 euro
162. Marius Thorpe 15.650 euro

Verdensrankinglisten per 27.februar 2011
1. Martin Kaymer 8,36 poeng
2. Lee Westwood 8,16 poeng
3. Luke Donald 6,64 poeng
4. Graeme McDowell 6,44 poeng
5. Tiger Woods 6,32 poeng
6. Phil Mickelson 6,23 poeng
7. Paul Casey 6.02 poeng
8. Rory McIlroy 5,65 poeng
9. Steve Stricker 5,49 poeng
10. Matt Kuchar 5,20 poeng
395. Marius Thorpe 0,40 poeng

Kommende turneringer
17. – 20. mars: Sicilian Open
24. – 27. mars: Open de Andalucia de Golf
31. – 3. april: Trophèe Hassan II
7. – 10. april: Masters Tournement
14. – 17. april: Maybank Malausian Open

______


Vinn din vekt i vin

I strålende sol, 25 grader og med en klar og blå himmel, gikk golfturneringen ”Vinn din vekt i vin” av stabeln på Calanova golfbana 27. februar. Et startfelt på 100 personer spilte om et premiebord med ca. 600 flasker vin, restaurantbesøk, hotellovernattinger, gavekort, flyreiser, med mer. Alle ville være med og spille neste konkurranse som blir senere i år. Med seg fikk spillerne en pose med frokostmat bestående av øl, vann, frukt og en fantastisk sandwich gjort av Christian Köller på bakeriet El Horno i Carihuela. Den fikk mye skryt av alle spillerne. Den var forøvrig sponset av banken Cajamar. Om det ikke skulle holde, så ble det servert vin fra Alicia Macaya, en Navarra-bodega som produserer svært gode viner. Bestball er en morsom og trivelig konkurranseform, Vinneren av andrepremien fortalte at hans hustru hadde vært sjef 15 av de 18 hullene, mens han selv hadde bidratt med poeng på tre hull. Det viktigste er jo ikkje bare å vinne, men å ha det trivelig, og det syntes det som om alle hadde hatt. Mange norske deltakere med innslag av svensker, dansker, finner og et par spanjoler. De siste hadde dessuten klarte å vinne hele turneringen etter veldig bra golf, og flaks var det vel for organisatoren ”Golf Y Vinos” som ga bort priser etter vekt, og de veide bare 150 kg. Så det ble 160 flasker vin i premie, sjampanje og flybilletter til Göteborg t/r med flyselskapet City Airlines som sponsor. Og dette bare for å se Blåvitt vinne allsvenskan 2011.
– Så hyggelig, sa alle da de kom inn og fikk to flasker vin bare for å levere inn scorekortet!

Trivelig konkurranse, hilser konkurranseledelser Dan Olsson, Lisbeth Jönis og Helene Wramhed

Vinnere
1 Juan Lopéz / Antonio Jague 43 poeng
2 Maite Daska/ Jan Pettersén 43 poeng
3 Lisa och Björn Magnusson 42 poeng
4 Kerstin Eriksen/Olle Backman 42 poeng
5 Signe Eriksen/Sina Underhaug 42 poeng

Lengst drive damer
Maite Daska
Längst drive herrer
Calle Theoren
Nærmest flagget
Björn Enoksen

Sponsorer som skal takkes
Det Norske Magasinet, En Sueco, La Danesa, banken Cajamar, flyselskapet City Airlines,
restaurantene Cristal, Guey, Pueblo Lopez, O solo Mio, Skandies, Las Gimelas, Casa Danesa, Aloha Grill.
Bodegaene Rey Fernado de Castilla, Olabarri, Onix, Vegadeo, Vega Busiel, Quenardel, Malumbres, Alicia Macaya, Don Aurelio, Rasgon de Maria, Carles Andreu, Valpaso. Viña Vilano.

_____

Det Norske Magasinet i Dubai

For første gang i Europatourens levetid møttes verdens tre beste golfere på samme teested og skulle spille de første to dagene av den prestisjefylte turneringen Omega Dubai Desert Classic. Det er denne turneringen som danske Thomas Bjørn vant for ti år siden med to slag over Tiger Woods. Svenske Henrik Stenson har også vunnet turneringen.
Å stå på teested nr. 1 med Lee Westwood, Martin Kaymer og Tiger Woods og følge dem gjennom 18 hull – det er stort for en liten golfskribent. Det var sju danske og 11 svenske spillere med i turneringen. Banen i Emiratenes golfklubb heter The Majlis Course og er 7.301 yards lang. Banen ligger midt i Dubai og normal green fee pris er ca. 150 euro, avhengig av årstiden. Turneringen ble resultatmessig en skuffelse for verdens tre beste spillere. Lee Westwood avsluttet best av de tre som nr. 15 med en score på minus 5. Tiger Woods endte som nr. 20 i minus 4 og Martin Kaymer som nr. 31 i minus 2.
Helt annerledes gikk det for de danske og svenske spillerne. Anders Hansen avsluttet som nr. 2 i minus 10, bare et slag etter vinneren, spanjolen Alavaro Quiros. Frederik Andersson Hed ble beste svenske som nr. 7, etterfulgt av Peter Hanson som nr. 9.
Det var 2,5 millioner euro i premiesum, og vinderen mottok 302.353 euro, Anders Hansen fikk 157.045 euro for en delt andreplass med James Kingston. I tillegg til premiesummen fikk Tiger Woods tre millioner dollar bare for å delta.
____
 


Fra venstre: Jorun Lie, Willy Hoff, Roald Gjertsen, Beate Istad

Los Vikingos på Miraflores

Søndag 13. februar deltok 44 medlemmer i Los Vikingos på en spennende slagkonkurranse på Miraflores Golf. Banen er en av de få baner på kysten som er eid av medlemmene fult og helt. Den åpnet i 1990 og har i løpet av de senere år blitt betraktelig forbedret. Det er en kort bane, kun 5148 meter fra gul tee og 4479 meter fra rød tee. På grunn av lengden mister man slag i henhold til slope tabellen, noe som overrasker mange. De 18 hullene gir forskjellige utfordringer og det er ingen bane man lett oppnår høye poengsummer på. Miraflores tilbyr greenfee som er bant kystens rimeligste, noe som resulterer i stort belegg året rundt. Betjening og restaurant er også vel kjent for sin service og kvalitet.
El Tiempo spådde kraftig vind på spilledagen, noe de fleste fikk erfare etter halvspilt runde. Da skyet det over og vinden tiltok i styrke. Regnet kom først under premieutdelingen .Spillerne var delt inn i 2 dame og 2 herregrupper og resultatene ble som følger:

Damer Gruppe 1 Netto slag Herrer Gruppe Netto slag
1. Jorun Lie 73 1. Roald Gjertsen 76
2. Tove Glasø 81 2. John Nordahl 76
3. Natalia Gjertsen 82 3. Bjørn Iversen 77

Damer Gruppe 2 Netto slag Herrer Gruppe 2 Netto slag
1. Beate Istad 78 1. Willy Hoff 79
2. Astrid Johansen 80 2. Helge Olsen 80
3. Solveig Iversen 80 3. Bjørn Kalleberg 83

I tillegg premie til nærmest flagget på 4 par 3 hull:
Hull: Damer Herrer
4 Tove Glasø Jan Nybø
7 Turid Ljungmann Per Glasø
11 Tove Glasø Roald Gjertsen
15 Signe Elisabeth Eriksen Reidar Olsen


Fra venstre: Per Kierulf, Sina Underhaug, Kåre J. Underhaug, Jorun Lie.

Skyfri himmel på San Roque

Nok en gang opplevde medlemmene av Los Vikingos en strålende dag på San Roque. Med en temperatur på over 20 grader, skyfri himmel og vindstille ble dagen perfekt. San Roque anlegget kan konkurrere med det beste av det beste, det være seg banen, treningsmuligheter eller klubbhus. Denne gangen foregikk spillet på New Course, en bane på 6079 meter fra gul tee og 5017 meter fra rød tee. Banen som var i perfekt forfatning ligger naturskjønt til i et stille og fredelig område. Vanskelighetsgraden består av så vel trær, bunkere og vannhindre. Det finnes over 100 bunkere på banen, noen fairway bunkere som er meget store og lange, men lette å komme ut av. Bunkere som omkranser greenene kan være veldig dype å vanskelig å håndtere. Banen som åpnet i 2003 er tegnet av Perry Dye og Seve Ballesteros. Etter kun 3 år feiret banen sin første European Tour turnering, Spanish Open 2006.
Spilleformen for Los Vikingos denne gangen var individuell Stableford hvor spillerne hadde mulighet til å ta et fritt kast per hull, dvs. man kan kaste ballen uten at det regnes som slag. Alle ble overrasket over hvor kort man kan kaste en golfball. Det var imidlertid til god hjelp hvis man lå bak et tre eller nede i en dyp bunker. Poengene ble selvfølgelig vesentlig høyere enn vanlig på grunn av det frie kastet, men en gang i blant er det hyggelig og morsomt med en sosial vri på et seriøst spill. Det var 2 dameklasser og 2 herreklasser og premieutdelingen ble foretatt under middagen i klubbhusets flotte restaurant.
Resultatene ble som følger:

Damer gruppe 1 Poeng Damer gruppe 2 Poeng
1. Jorun Lie 53 Sina Underhaug 55
2. Tove Glasø 47 Signe Elisabeth Eriksen 49
3. Gerd Solerød 44 Torgunn Olsen 48

Herrer gruppe 1 Poeng Herrer gruppe 2 Poeng
1. Kåre J. Underhaug 50 Per Kierulf 52
2. Per Glasø 49 Bjørn Kalleberg 47
3. John Nordahl 48 Terje Blomberg 42

I tillegg ble nærmest pinnen premiert på alle par 3 hull.
Hull Damer Herrer
4 Annema Morg Ingen
8 Tove Glasø Knut Johansen
13 Ingen Bjørn Kalleberg
17 Tove Glasø Per Kierulf

Neste spillerunde blir på Los Naranjos 13. mars.

Av Stig Wiberg, Arne Lie

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet