Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kampen om Norden under Sydens sol

Kampen om Norden under Sydens sol

”Seier´n er vår”, synger nordmenn
På vei til Casa Danesa og det tv-sendte
oppgjøret mellom Norge og Danmark 26. mars.
– Danskene er optimister, sier Peitersen

Der kan bli den helt store landskampstemningen i restaurant Casa Danesa når Norge og Danmark tørner sammen i en viktig EM-kvalifiseringskamp 26. mars i den norske landslagsarenaen Ullevål stadion i Oslo – en kamp som ble helt utsolgt i løpet av de første fem minuttene av billettsalget!
En norsk delegasjon med Den norske forening i Fuengirola i spissen har meldt sin ankomst til tv-visningen på storskjermene i Casa Danesa.
La Peña de Dinamarca, den danske supporterklubben av Malaga CF, byr på to kompetente oppleggere:
Norske Torbjørn Birkeland med en fortid fra den tidligere norske radioen på Costa del Sol.
Og den danske radio- og tv-kommentatoren Birger Peitersen som etter 23 år ved mikrofonene sluttet i Danmarks Radio etter VM i Sør-Afrika.
Den danske klubben Club Danes står for alt det praktiske ved arrangementet som forventes å samle flere hundre mennesker.
Både Birkelund og Peitersen er optimister på sine lands vegne.
”2-1 til Norge. Danmark er nok et bedre fotballand, men den norske treneren Drillo vil trolig legge taktikk som vil gi seier”, sier Birkeland. ”Norge har voldsom medvind i denne kvalifiseringsrunden og er jo fortsatt ubeseiret”.

Pust av spilleglede
”Det er to ting som det danske laget ikke bryr seg om: Den norske spillestilen og den sannsynligvis vinterskadede og dårlige banen på Ullevål,” forteller Birger Peitersen. ”Det er et begrunnet dansk håp”.
Det danske landslaget har ikke siden VM-nedturen sist sommer strålt av overskuds og vinneroptimisme. De to første EM-kvalifiseringskampene høsten 2010 løftet heller ikke taket av begeistring. Det ble til to ”sliteseire” på hjemmebane mot henholdsvis Island (1-0) og Kypros (2-0) og et klart nederlag på bortebane mot Portugal (1-3).
Heldigvis ser tingene nå svært annerledes ut for trener Morten Olsens tropper foran den vanskelige kampen i Norge. Det viktigst er at alle de faste spillerne er skadefrie, og selv om resultatet av den siste testkampen mot England ga et nederlag (1-2), så kom det et pust av lystbetont og spilleglad engasjement over laget.
Eksponenten for endringen er den unge Christian Eriksen fra Ajax Amsterdam”.
Både Birkelund og Birger Peitersen peker på at den lange hodesterke, norske spissen John Carew kan bli utslagsgivende.
I Casa Danesa vil begge lags tilhengere komme med egne flagg og selvfølgelig synge med på egne nasjonalsanger.
Og vår er er ”Seie´rn en vår”, synger nordmenn allerede, lett spøkende.

Oppmøte kl 18.30
Landskampsarrangementet Norge – Danmark lørdag 26. mars starter kl. 18.30 i restaurant Casa Danesa. Bespisning og oplegg før kampstart.
Totalpris med to retters meny og en flaske vin 22 euro.
Entre uten middag 8 euro.
Bordbestilling og betaling i restaurant Casa Danesa, Urb. Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas km. 2.2, Mijas Costa, (Mijas-vejen) tlf.: 952 47 51 51 – e-post: restaurant@casadanesa.dk
Lotteri med premier.

Stillingen i kvalifiseringsgruppen
Norge – 3 kamper 9 poeng
Portugal – 4 kamper 7 poeng
Danmark – 3 kamper 6 poeng
Cypern – 3 kamper 1 poeng
Island – 3 kamper 0 poeng

De siste gruppekampene spilles til høsten.

Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.