Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga CF sikter mot toppen

Mye tyder på at Málaga CFs dager som bunnlag er talte. Hele ti spillere er kjøpt inn i sommerpausen. Beløpene som er brukt gjør Málaga til den mest aktive kjøperen på transfermarkedet i hele Europa. Målet er np Champions League.
– Vi kan spille jevnt med de beste. Så klar er den optimistiske meldingen fra veteranen Apoño som i løpet av sommeren har hilst på nye lagkamerater til en verdi av intet mindre enn 58 millioner euro. Et beløp som ifølge El País er større enn både storhandlende Manchester City og Real Madrids utgifter til spillerinnkjøp og mer enn dobbelt så stort som FC Barcelonas. Handlepengene stammer fra den qatarske sjeik og klubbeier Al Thanis dype lommer og gir håp om en sesong der fokus for en gangs skyld vil være ligatoppen.
– Det som skjer med de mange nyinnkjøpene i Málaga CF, er en stor tilfredsstillelse og gir håp om noe virkelig stort, sier klubbens høyt profilerte trener Manuel Pellegrini som fra sin tid i Real Madrid og Villareal vet hvordan man kommer til topps i La Primera Division.

Prominente navn
Og det er ikke helt uten grunn at den fotballgale delen av Málaga bobler av optimisme om dagen. For blant de ti spillerne som sportsdirektør Antonio Fernandez foreløpig har hentet til klubben, har flere av navnene ført til løftede øenbryn når de på spektakulære show har blitt presentert for mange tusen elleville fans. Det er nemlig store, etablerte og velkjente navn som Ruud van Nistelrooy, Toulalan og sist, men ikke minst Santi Carzorla som fra kommende sesong har skiftet ut diverse europeiske toppklubber med lille Málaga. Sportslig gir disse spillerne uten tvil laget et markant løft, men like viktig er kanskje signalverdien av innkjøpene; Málaga vil bli med på leken i toppen av spansk fotball.

Europas fineste selskap er målet
Fjorårssesongen bød på en lunken 11.-plass, men den plasseringen skal endres så ettertrykkelig slik at det allerede fra neste sesong blir spilt europeisk toppfotball på Estadio La Rosaleda. En noe ambisiøs målsetting fordi et europeisk eventyr krever minst en 6.-plass i ligaen som av mange regnes for verdens beste. Apoño er likevel overbevist om at spillertroppen har det som skal til for å hevde seg blant de aller beste.
– Vi er på vei og håper å kunne begeistre våre fans. Alle vil holde øye med oss. Motstanderne er forberedte på et sterkt og fasjonabelt Málaga-lag, men vi bør ta kamp for kamp. Vise respekt overfor alle. Vi har et stort lag, men innrømmer likevel: Vi er fortsatt langt fra Madrid og Barca. Vi kan bli blant de beste og kvalifisere oss til enten Europa Cup eller Champions League, sier Apoño som er en av de få ”gamle” spillerne fra før Al Thanis tid.

Den ultimative testen
Foreløpig har treningskampene indikert at det virkelig er tyngde bak de optimistiske ordene fra Málaga-klubben. I hvert fall har de blå- og hvitstribede vært svært overbevisende i treningskampene som alle ble vunnet. Det har blant annet gått utover lag som Feyenoord og Utrecht som begge ble grundig slått.
Men en ting er treningskamper, noe annet er kamper med poeng på spill.
Åpningskampen i La Liga-sesongen 2011-2012 mellom Malaga CFs nye stjernespekkede lag og de spanske mesterne og Super Cup-vinnerne, FC Barcelona, søndag 21. august på La Rosaleda stadion, ble som kjent avlyst.
Spillerne i de to beste spanske seriene, La Liga og 2. divisjon gikk ut i streik fordi en ukelang forhandling mellom spillerforeningen AFE og det spanske fotballforbundet LFP ikke førte til det resultatet spillerforeningen ønsket seg.
AFE vil bl.a. i et garantifond sikre bedre beskyttelse av spillernes lønninger i de økonomisk pressede klubbene.
200 spillere har per i dag penger til gode.
Ny spillerunde i stedet for den avlyste er fastsatt til 27. og 28. desember.
Den forrige streiken i spansk fotball fant sted i 1984.

Verdt å vite om Málaga CFs sesongoppkjøring:
• Rekordmange har denne sommeren kjøpt sesongkort til Estadio La Rosaleda. 26.500 kort er per nå solgt. Stadion har plass til 29.000.
• Den tidligere landslagskapteinen og Real Madrid-legenden, Fernando Hierro er hentet inn til klubbadministrasjonen.
• 100 millioner euro er beløpet klubbeier Al Thani har øremerket til spillerinnkjøp. Over 58 millioner euro er på nåværende tidspunkt brukt.
• Blantde nye spillerne er Martin Demichelis (Bayern München), Jeremy Toulalan (Lyon), Joaquin (Valencia), Joris Mathilsen (Hamburg SV) og Santi Carzorla (Villareal).
• Málaga CF skulle ha spilt sin første turneringskamp 21. august. FC mot Barcelona. Kampen er utsatt pga. streiken.

Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.