Månedsmagasinet på Costa del Sol
OPPRØRER – tatt til nåde

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Málaga CFs Liga-lag teller nå åtte landslagsspillere

”Jeg vil ikke bruke noen av de spillerne på mitt lag”, sa den nye treneren for det franske fotballandslaget, den tidligere stjernespilleren i Montpellier, Napoli, Nimes, Saint-Etienne, Auxere, FC Barcelona, Marseille, Inter og Manchester United, 46 år gamle Laurent Blanc da han tiltrådte i sin utsatte jobb etter Frankrikets VM-fiasko i Sør-Afrika siste sommer.
Den som kuliminerte med at spillerne gikk til treningsstreik i leiren i Knysna to dager før kampen mot Sør-Afrika og i protest mot den daværende treneren Raymond Domenechs disposisjoner – bl.a. hjemsendelsen av Chelsea-angriperen Nicolas Anelka, et tidligere problembarn i Real Madrid.
Domenech og Anelka hadde havnet i ordkrangel i pausen av Frankrikets 0-2 kamp mot Mexico.
Ved hjemkomsten etter tumulten i Sør-Afrika idømte det franske fotballforbundet fem av de opprørske spillerne til karantene. Bl.a. den nåværende Málaga CF-aktøren Jeremy Toulalan. Med utmeldingen fra Laurant Blanc syntes hans landslagskarriere å slutte med de 36 kampene han rakk siden debuten mot Færøyene i 2008.
Men nå er den 28 år gamle midtbanespilleren tatt til nåde og plukket ut til ”Les Blues”.
Prestasjonene i Málaga CF, som betalte 11 mill. euro for ham i Lyon, overbeviste Blanc om at han hadde bruk for ham. Dermed er Toulalan igjen aktuell for det franske laget ved EM-sluttrunden i Ukraina og Polen i juni 2012, der jo Danmark også har kvalifisert seg.
Etter 12 spillerunder i La Liga stod Jeremy Toulalan notert med flest spilleminutter for Málaga: 1063!
Monsieur Toulalan omtaler i avisen Málaga Hoy franskmannen svært respektfullt, og plasserer ham oftere og oftere øverst på sin rankingliste etter et La Liga-oppgjør.
Med sin kone og to barn har han falt godt ti rette i Málaga og forteller at han føler seg bedre og bedre tilpass på laget.
Med den franske uttaket er det andalusiske mannskapet nå representert på åtte landslag:
Cazorla, Spanien.
Demichelis, Argentina.
Mathijsen, Holland.
Seba, Uruguay.
Eliseu, Portugal.
Rondon, Venezuela.
Toulalan, Frankrike.
Isco, Spanias U 21-landslag.

Baptista langtidsskadet på nytt
Málaga CFs videre ferd i La Liga har resultatmessig vært på det jevne, men laget med de mange stjernenavnene er ofte preget av skader. Av betydning er selvfølgelig at et av klubbens største aktiva, brasilianeren Baptista er langtidsskadet. Nøyaktig som siste sesong da han satte voldsom fart i laget da han omsider vendte tilbake.
Det spenningen nå knytter seg til er hvilke nye toppnavn sportsdirektør Antonio Fernandez sikrer klubben i det kommende transfervinduet (innkjøpsperiode) i januar.
Det er behov for en høyreback, en offensiv, styrende midtbanespiller og en forward samt enda en reservemålmann.

Hva kan Málaga CF still opp med mot FC Barcelona?
I oktober hersket det Real Madrid-feber på kysten. Og det ble en fornøyelse av de store å overvære kongeklubbens fotballkunst i lagets 4-0 seier på Rosaleda i Málaga.
Nå snakker alle fotballinteresserte om matchen Málaga CF – FC Barcelona i weekenden 22. januar 2012. Og dem er det som kjent mange tusen av.
La Peña Dinamarca, den danske supporterklubben til Málaga CF, blir hele tiden spurt om billetter til denne kampen. Og den har det fortsatt.
Bare gå inn på www.Málaga-support.dk
Før oppgjøret gir den kjente radio- og tv-kommentator Birger Peitersen sitt syn på hvordan Málaga CF kan beseire de spanske mestrene. Det skjer for alle La Peña-deltakerne i restaurant Casa Danesa på Mijas-veien. Mer informasjon kommer til alle påmeldte.

De små spillerne
Birger Peitersen sier:
”Det fascinerende ved FC Barcelonas siste suksesser er at laget sammenlignet med andre topplag har små spillere. Det har endret fotballverdenes oppfatning av at man ikke trenger å ha ”muskelbunter” løpende på banen for å få suksess. FC Barcelona er også det første laget som konsekvent spiller uten fast midtbaneangriper (i gamle dager centerforward). Og det skyldes jo spillestilen som man litt frekt kan kalle ”systematisk virvarfotball”.
Hvordan skal man så knekke FC Barcelona?
Real Madrid har jo i trener Mourinhos tid prøvd forskjellige strategier uten å ha funnet en avgjørende nøkkel for å knekke Barca. For Málaga CF er det for meg to forskjellige taktiske måter å gjøre det på.

”Hvilke”
”Dem vil jeg forklare i mitt opplegg i Casa Danesa”, avslutter Birger Peitersen.

Siste resultater
Rayo Vallecano – Málaga CF 2-0 (1-0)
Málaga CF – Espanyol 2-1 (1-1)
Betis – Málaga CF 0-0
Racing Santander – Málaga CF 1-3
Etter dette lå Málaga CF som nummer 5 i La Liga.
 

Av Morten Møller

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet