Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga CF snuser på Champions League

Málaga CF snuser på Champions League

Andalucías beste fotballag er en varm kandidat til å avslutte sesongen på en av de fire plassene i La Liga som gir adgang til verdens beste klubbturnering, Champions League. Dermed synes det store målet for klubbeier Al-Thani å være innen rekkevidde.

Málaga CF innehar i skrivende stund en flot fjerdeplass i den spanske ligaen og er dermed klare for spill i Champions League-kvalifiseringen. Den gode plasseringen skyldes en rekke gode resultater i det siste, bl.a. ved at laget har vunnet fem kamper og spilt uavgjort mot Real Madrid. Den flotte stimen avløste en tilsvarende periode med dårlige resultater og tilsvarende humør, og derfor er troen på medaljer og Champions League-deltagelse nå for alvor vakt til live igjen.

Det mangler likevel fortsatt åtte spillerunder, og for Málagas vedkommende betyr det blant annet vanskelige kamper mot Atlético Madrid, Valencia og tittelaspirantene fra Barcelona. Særlig kampen mot Valencia kan bli litt av en nøkkelkamp, for los valencianos har med sin tredjeplass i La Liga, bare et poeng ned til Málaga. Det er derfor lagt opp til en hard duell når de to lagene møtes på La Rosaleda 29. april.

Sjeikens suksess
Mens spillere, trenere og tilhengere selvfølgelig nyter klubbens suksess, må én mann være ekstra glad i disse dager. For da den sjeik Al-Thani fra Qatar overtik klubben sommeren 2010, var det med ét mål for øye: Klubben skulle gå fra å vær bunnlag i Spania til å bli et topplag i Europa. Det ambisiøse målet syntes fra start å kreve litt av en revolusjon i spillertroppen, for laget hadde nettopp overlevd i La Liga med minst mulig margin. Bare ett poeng skilte Málaga fra Valladolid og Tenerife som begge måtte en tur ned i Segunda División. Seilene debutsesong i -10/-11 var en smule bedre og ga en 11.plass – likevel igjen på grensen til nedrykk fordi bare tre poeng skilte Málaga fra de tre siste. Denne sesongen har likevel vært annerledes og mer positiv, og dermed synes sjeiken endelig å kunne skimte den ønskede avkastningen av sin milliardinvestering.

Stadig langt etter Barça og Real
Men selv om Málaga CF etterhvert ligner et av de beste utfordrerne til de suverene tittelduellantene Real Madrid og Barcelona, har klubben fortsatt en lang vei til den absolutte toppen i spansk fodbold. Det innrømmer Málagas kanskje største profil, Santi Cazorla.
”Vi må erkjenne at Real Madrid og Barcelona er på et annet nivå, og å konkurrere direkte med dem er praktisk talt umulig,” sier Cazorla til Goal Show. Han håper Spania de kommende årene vil se flere prosjekter som det i Málaga for å skape større jevnbyrdighet.
”Det ville være bra for ligaen å få jevnet ut forskjellen slik at flere lag hadde samme muligheter. Men for øyeblikket er forskjellen svært stor, og det er umulig å konkurrere med dem. La oss håpe at Malaga kommer dit i nærmeste framtid,” sier Cazorlas.
25 poeng etter Barcelona på andreplass, kan Málaga nå maksimalt nå Valencias aktuelle bronsemedaljeholdere.

Resten av programmet ser slik ut:
9/4, kl. 21: Málaga CF – Santander
12/4, kl. 20: Villarreal – Málaga CF
15/4, kl. 16: Málaga CF – Real Sociedad
22/4, kl. 20: Osasuna – Málaga CF
29/4, kl. 20: Málaga CF – Valencia
2/5, kl. 20: Barcelona – Málaga CF
6/5, kl. 20: Atlético Madrid – Málaga CF
13/5, kl. 20: Málaga CF – Gijon

Av Andreas Müller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.